3 lépés a bizalom építéséhez bizonytalan időkben

2020. április 16. 16:16 - Life Advisor

fight.jpgA mély bizonytalanság korszakában, amikor az emberek bizalma mindenféle iparágban összeomlott, a szexi megjelenés, a szókimondás vagy akár a karizmatikus megjelenés nem elegendő ahhoz, hogy valakire valóban magabiztos emberként tekintsünk. Manapság az emberek a te saját, valódi történeted szeretnék látni. A bizalom nem diszkriminatív. Ez egy olyan tulajdonság, amelyet mindazok birtokolnak, akik ápolják azt a képességüket, hogy teljes mértékben önmaguk legyenek anélkül, hogy cipelnék a negatív megjegyzések poggyászát, amelyet valaki mondott a testükről, intellektusukról, hátterükről vagy képességeikről.

Tudod mire gondolok igaz? A megjegyzések, mint például "nem vagy elég jó", "túl alacsony vagy", "túl öreg", "túl hangos", "túl átlagos" stb. Ezek azok a mentális felvételek, amelyek folyamatosan újra és újra megjelennek a fejünkben és megakadályoznak minket abban, hogy önmagunk legyünk és bevonzzuk mindazt az életünkbe, amelyre vágyunk.

Ha ezekre a negatív gondolatokra felesleges szemétként tekintesz, akkor meglátod, hogy neked is jogod van élni, úgy ahogy vagy. Senkinek semmit nem kell bizonyítanod. Ez a hozzáállás lehetővé teszi, hogy bizalmat sugározz és hogy önmagad légy. Már olvashattál róla itt az oldalon, de azért érdemes feleleveníteni az önbizalom "törvényét".

Bárkihez hasonlítom önmagam, mindig fogok találni jobbat vagy rosszabbat, de arra a feladatra,amelyre születtem egyedül én vagyok a tökéletes.

Íme 3 lépés, amivel növelheted a bizalmad a bizonytalan időkben (is) :

1. Mindig a testeddel kezd

A tudósok egyhangúlag egyetértenek abban, hogy testünk 99%-ban energia, ami azt jelenti, hogy az emberek sokkal jobban reagálnak az energetikai rezgésünkre, mint leírt vagy kimondott szavainkra. Más szóval, az emberek éreznek minket. Velünk szembeni érzéseik pedig felülírják azt a képet, amelyet egy beszélgetés során kitudunk hozni másokból.

A bizalom megtestesülésének első módja az inspiráció és a mozgás. Tölts időt minden nap legalább egy héten keresztül 10-20 percet testmozgással, miközben a kedvenc zenéidet hallgatod és korlátok nélkül élsz. Figyeld meg mi fog történni az életedben. Ne lepődj meg, ha ismeretlen emberek kezdenek tőled tanácsot kérni vagy ha sokszor hallod másoktól, hogy szinte ragyogsz.

2. Fogadd el végre magad

Könnyű odáig sodródni, hogy a magabiztosság hiányát kompenzáljuk egy újabb iskolai fokozat megszerzésével, megfelelő partnerünk megtalálásával vagy mondjuk a kigyúrt testünkkel. Ha önmagadon kívül keresed a megoldást, akkor azzal nem fogsz elérni tartós eredményt.

Erről is már olvashattál itt. A téves mondat és felvetés például az, hogy "Boldog leszek, ha lesz párkapcsolatom." Nem. A helyes hozzáállás : "Már most boldog vagyok, csak a jó dolgokra összpontosítok, így lesz párkapcsolatom is."

"Senki nem kelthet bennünk kisebbrendűségi érzést a jóváhagyásunk nélkül." 
Eleanor Roosevelt

3. Tedd azt, ami helyes

Amikor valódi bizalomról van szó, nem figyelhetünk csak arra, hogy mit csinálunk és hogyan csináljuk. Arra is figyelnünk kell, hogy miért csináljuk. Minden idők egyik legnépszerűbb TED előadásában Simon Sinek elmagyarázza, hogyan ösztönöznek minket cselekvésre a nagy vezetők. Az emberek ugyanis csak akkor vásárolnak terméket, szolgáltatást, ötletet stb. ha megértik, a miérted.

 

Ugyanez vonatkozik a bizalomra is. Inkább az üzenetre és a miértre összpontosíts, mint a teljesítményre és figyeld meg, hogy például az összes hideg hívás esélyt ad-e egy úttörő megoldás megosztására azokkal az emberekkel, akiknek szüksége van rád. Ha megvan a hiteles üzenet, a hiteles miérted, az befolyásolja a légzésed, a hangod, a testbeszéded és mindezek már önmagában sugárzó önbizalmat adnak neked.

A bizalom megtestesítéséhez teljes mértékben jelen kell lennünk. Ez csak akkor történik meg, ha belemerülünk a testünk fizikai tapasztalataiba (1.lépés), elszakadunk a régi gondolkodási mintáktól (2.lépés) és helyreállítjuk a kapcsolatunkat alapvető hiedelmeinkkel és vágyainkkal (3.lépés). Minél többet gyakorolod ezeket a lépéseket, annál nagyobb bizalmat leszel képes sugározni másoknak.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása