Meg kell értened ezt az 5 dolgot, hogy ne bánj meg semmit!

2018. március 27. 07:30 - Life Advisor

beauty-354565_640.jpgEgy korábbi posztban már írtam nektek Bronnie Ware-ről, aki nővérként dolgozott és megkérdezte a pácienseit,hogy mit bántak meg legjobban az életükben, vagy mit csinálnának másképpen. A sajnálat a legtöbb ember számára teljesen normális dolog, de nem kellene hogy így legyen. Íme 5 olyan dolog,amit ha te is alkalmazol az életedbe, akkor nagymértékben csökkentheted az elvesztegetett időt, és hogy megbánd azokat a dolgokat, amelyeket nem lehet megváltoztatni.

  1. Változtasd meg, hogyan tekintesz a hibáidra!
    A tévedések,hibák az életünk részét képezik. Mindannyian tisztában vagyunk ezzel, mégsem akarjuk őket elismerni, pláne nem a saját magunkénak tekinteni őket.Azonban a hibák elkövetése a fejlődésünkhöz és növekedésünkhöz is hozzátartoznak így tehát építenek minket és az életünket. Nem számít mekkora hibáról beszélünk, ha még élsz,lélegzel, akkor megváltoztathatod a jövődet és növekedhetsz,fejlődhetsz és tanulhatsz a hibáidból.

  2. Élj a jelenben!
    Ezt is már számtalanszor hangsúlyoztam a blogon és a Facebookon is. A legtöbb megbánás abból adódik, hogy nem vagyunk képesek a jelenben élni. A mai rohanó világban folyamatosan csak sodródunk és nem vesszük észre az adott pillanat jelentőségeit,szépségeit. Tanulj meg lelassulni és élvezni a jelen pillanatot. Ez persze nem azt jelenti,hogy ne tervezz a jövőre és csak céltalanul sodródj az életben. A jelenben élni természetesen és felelősségteljesen kell.

  3. Legyen a fókusz a KI?-n és ne a MI?-n!
    Ha inkább azt értékeled,hogy te is is vagy valójában és nem csak arra fókuszálsz, hogy mit csinálsz, akkor az életed ismételten pozitív fordulatot vehet. A jó emberek jó dolgokat visznek véghez és kevesebb megbánás van az életükben.

  4. Töltsd az idődet bölcsen!
    Minden földi embernek van időbeosztása. Nem lehet több időt vásárolni,keresni vagy gyártani. Élj tudatosan az életben és szánj időt azokra a dolgokra,amelyek igazán fontosak az életedben. Nehéz de örök igazságot tartalmazó mondat : az embernek arra van ideje,amire szeretné!

  5. Merd megélni az életed!
    Nagy különbség van azok között akik megélik az életüket és azok között akik csak léteznek az életben. Akik élnek kockáztatnak,tévednek,élnek a lehetőségekkel. A választás joga mindannyiunknak elérhető. Minden alkalommal a te döntésed,hogy hogyan reagálsz arra,ami veled történik. Merd megélni az életed!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása