Kikészít a közösségi média? Íme 9 tipp,ami segíthet!

2018. március 23. 07:30 - Life Advisor

human-3175027_640.jpgHány órát töltesz el naponta a közösségi média berkein belül? Tanulmányok szerint az emberek globálisan 2 órát töltenek közösségi oldalakon. Ez a szám természetesen korcsoportonként és országonként eltérő lehet. Tehát például,ha a 20-as éveid elején jársz,akkor nyugodtan szorozd meg ezt a számot kettővel. Ez a szám soknak tűnhet, de képzeld el,hogy tényleg így van. Nem fogok a közösségi média ellen beszélni, hiszen én is használom nap, mint nap. Segít kapcsolatot tartani az ismerősökkel, rengeteg információt kapunk általa. Lehetőséget teremt különböző eszmecserékre, motivációra és új kapcsolatok kiépítésére is. De hogyan is tudjuk sikeresen kezelni a közösségi média által létrehozott függőséget? Íme 9 tipp, ami segíthet!

  1. Ne higgy el mindent, legyél tájékozott!
    Rengeteg információval találkozunk a közösségi médiákon és szerencsére egyre több oldalon visszaszorításra kerültek a kamu hírek. Azonban te is szentelj arra figyelmet, hogy tájékozott legyél és ne kizárólag a közösségi médiára támaszkodj. Járj nyitott szemmel a világban.

  2. Nem kell részt venned az általános hülyeségekben! Azaz, ne kövesd a csordát!
    Mindenki a legújabb politikai botrányról beszél? Neked nem muszáj csatlakoznod. Mindenki vírus szerűen osztja meg a legnépszerűbb videót? Neked nem kell követned ezeket a mintákat. Tanulmányok is megállapították, hogy a túl sok posztolás hosszú távon negatív hatásokat gyakorol az életedre.

  3. Töröld azokat az oldalakat, amelyek nem okoznak örömöt!
    Ez magától értetődőnek tűnik, mégis sokan vannak, akik annak ellenére,hogy mondjuk egy hírportál csak negatív hírekkel ömleszt el minket, ugyanolyan lelkesedéssel követik az oldal frissítéseit. Vond ki a rossz dolgokat az életed ezen területén is.

  4. Nem fogsz hiányozni senkinek, ha pár napig offline leszel!
    Mint említettem én is rendszeresen használom a közösségi oldalakat, mégis tartok rendszeres offline szüneteket is, amikor 2 napig egyáltalán nem jelentkezek be sehova, sőt a telefonom is kikapcsolom. Ilyenkor én a különböző ütemező eszközöket használom, hogy ettől függetlenül nektek a legfrissebb tartalmakat hozzam el.

  5. Ismerd fel, ha a rabja vagy!
    A függőség rengeteg dologtól visszatarthat minket, így fontos, hogy időben felismerjük, ha a rabjai lettünk a közösségi oldalaknak. Ha felmerült benned, hogy túl sok időt töltesz el ezzel, akkor valószínűleg igazad van.

  6. Nem kell mindenütt jelen lenned!
    Rengeteg közösségi oldal van és van, aki úgy gondolja, hogy az összes oldalra beregisztrál és naponta aktívnak kell lennie. Ez azonban egy téveszme és nem kell ezt a hitrendszert követned.

  7. Ne feledd : a közösségi médiának érted kell dolgoznia, nem ellened!
    Olyan technológiai lehetőséget kaptunk,amely megkönnyíti a dolgunkat.Segítenie kell minket abban, hogy elérjük a céljainkat és motiváltak maradjunk. Nem mindegy azonban, hogy milyen forrásokat használunk ehhez.

  8. Engedj teret a kreativitásodnak!
    Az új és kreatív dolgok létrehozásához gyakran abszolút gondolkodásra és sokkal nagyobb látótérre van szükség, mint amit a közösségi felületeken kaphatunk. Ha folyamatosan úgy kapod az információt, hogy nem hagysz időt a feldolgozásra, akkor nem fogod jól érezni magad, sőt saját magad fogod félrevezetni.

  9. Ne gondold azt,hogy az idővonalad alapján ítélnek meg téged!
    Téveszme azt gondolni, hogy a posztjaid alapján ítélnek meg téged az emberek. Persze ahogy a 2. pontnál említettem, mindenféle hülyeséget nem kell megosztanod. Sokkal inkább a valódi kapcsolatoknak szentelj időt és ne azon dolgozz, hogy létrehozz egy olyan profilt és világot, amely valójában nem a te életed.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeolj minket ide kattintva a Facebookon! >>>

komment
süti beállítások módosítása