Tudod mit akarsz kezdeni az életeddel? Ez a 7 kérdés segíthet!

2018. január 26. 07:30 - Life Advisor

girl-2940655_640.jpgSzámtalanszor feltesszük magunknak a kérdést : mit is akarok én az élettől? Van akinek könnyen megy a válaszadás, vannak viszont olyanok is, akiknek egy élet is kevés,hogy megtalálják a választ. Akik úgy élik le az életüket,hogy ragaszkodnak a megszokotthoz és nem akarnak semmin változtatni,csak sodródnak, bizony könnyű dolguk van. De mit tehet az, aki célokat tűz ki maga elé és úgy dönt,hogy nem élni akarja az életét,hanem inkább megélni. Íme 7 olyan kérdés,ami segíthet megadni a választ a kérdésre : mit is akarok az élettől?

  1. Mi a legnagyobb szenvedélyem?
    Az egyik legfontosabb dolog,hogy felfedezd, hogy mi a legnagyobb szenvedélyed. Lehet,hogy imádod az írást, lehet,hogy sütni,főzni,kézműveskedni, fényképezni szeretsz. A lényeg,hogy megtaláld a szenvedélyed és szentelj neki több időt.
  2. Melyek az eddig elért legnagyobb eredményeim?
    Gondold át az eddigi életed és keresd meg azokat az eredményeket,amelyeket elértél, és amelyekre nagyon büszke vagy. Ez már önmagában rengeteg pozitív töltést és további megerősítést ad számodra, hogy igenis csodálatos ember vagy.
  3. Tegyük fel,hogy nincsenek korlátok az életedben. Mihez kezdenél? Mit csinálnál?
    Ez egy remek gyakorlat. Képzeld el,hogy végtelen pénzed és időd van, nincsenek határok. Mit csinálnál? Hova utaznál? Kivel lennél együtt? Nem az a lényeg,hogy beléd beszéljem, hogy több millió forintra van szükséged ahhoz,hogy bármit elérj. Épp ellenkezőleg, a gyakorlat lényege, hogy mérföldköveket állíts magadnak, miközben a célod felé vezető úton haladsz,amiből rögtön következik is a 4.kérdés...
  4. Mik a céljaid?
    Szokták mondani,hogy céltalan hajónak semmilyen szél sem jó. Célok nélkül nehéz boldogulni, ezért válaszold csak meg magadnak az alábbi kérdéseket :
    Milyen céljaid vannak az egészségeddel kapcsolatban?
    Milyen céljaid vannak a magánéleteddel kapcsolatban?
    Milyen céljaid vannak a karriereddel kapcsolatban?
  5. Ki inspirál téged a legjobban?
    Gondolj azokra az emberekre,akikre felnézel. Miért nézel fel rájuk? Milyen tulajdonságokkal rendelkeznek? Mit tanulhatsz tőlük?
    Azt mondják,hogy annak az 5 embernek az átlaga vagy,akivel a legtöbb időt töltöd. (Amikor ezt először hallottam,sokkot kaptam.) Így tehát, ne pazarold az idődet azokra az emberekre,akik vissza tartanak az álmaid elérésében.
  6. Mit nem szeretnél csinálni?
    Fontos kérdés,hogy azzal is tisztában legyünk,hogy mit nem szeretnénk csinálni az életünkben. Ha például nem szereted az értekezleteket, pedig naponta 6 órát ezeken ülsz,akkor keress olyan munkahelyet,ahol önállóan dolgozhatsz. A lényeg,hogyha valamin változtatni szeretnél, akkor azért tenned is kell, és el is érkeztünk az utolsó kérdéshez...
  7. Milyen keményen dolgozol azért,hogy elérd,amire vágysz?
    Ahhoz,hogy elérj valamit az életedben, bizony neked is erőfeszítéseket kell tenned, sőt legtöbbször még a komfortzónádból is ki kell lépned.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

komment
süti beállítások módosítása