Kihívás : Így nézz szembe a bizonytalansággal

2023. október 28. 07:30 - Life Advisor

bizonytalansag_kihivas.jpg1 évvel ezelőtt a LifeAdvisor-nál elindítottunk egy kísérletet, amelynek célja, hogy a lehető legjobb rendszert hozzuk létre az életünkben lévő bizonytalanság kezelésére, különösen a szokások és a céljaink tekintetében. Egy 4 hetes kihívásról volt szó, amelyet eddig már 12 alkalommal elindítottunk és elképesztő eredmények születtek. Komolyra fordítva a szót, nem tudtam, mire számítsak, de az emberek olyan eredményeket értek el, amelyek fantasztikusak.

Ilyen eredmények voltak többek között : 

  • A halogatás abbahagyása
  • 4 hét alatt nagyobb előrelépés az életben, mint a kihívás előtti egy évben
  • Olyan szokások kialakítása mint a testmozgás, egészséges táplálkozás
  • Reggeli rutinok létrehozása
  • Kevesebb ítélkezés, önbírálat

A lista koránt sem teljes. Nem azt mondom, hogy mindenki "tökéletes" volt a kívánt eredmények elérésében, de soha nem is a tökéletesség volt a cél. Rengeteget tanultak a résztvevők önmagukról és csodás dolgokat hoztak létre. 

Miért működött ilyen jól ez a kihívás? Nos, volt néhány dolog, amelyet beleépítettünk a kihívás struktúrájába, amely sikerre késztette a résztvevőket : 

  1. Egyértelműség 

A kihívás első hetében arra kérjük a résztvevőket, hogy tűzzenek ki maguknak egy világos célt a kihívás idejére. Ez a cselekedet önmagában rengeteg előrelépésért felelős, mert a legtöbb ember nem tűz ki egyértelmű célokat magának az élet legtöbb területén. Óriási különbséget jelent, ha látod, miért is teszel lépéseket.

2. Elszámoltathatóság és naplózás

Vannak emberek, akik naplózzák, amit minden nap csinálnak, ami némi elszámoltathatóságot biztosít, de módot ad arra is, hogy lássák az előrehaladást és észrevegyék, hol akadnak el.

3. Önvizsgálat

Arra kérjük a résztvevőket, hogy rendszeresen gondolkodjanak el az általuk elért fejlődésen, vegyék észre a problémákat és vonják le a tanulságot a kihívásból. Ez a lehető legtöbbet hozza ki a tanulási lehetőségekből.

4. Közösség

A kihívás tagjai egy körülbelül 15-20 fős csapat tagjai, ahol megoszthatják egymással az előrehaladást és a küzdelmeket, támogatást kaphatnak és bátoríthatják egymást. Ne becsüld alá a közösség erejét egy ilyen kihívás során!

5. Gyakorlatok

Minden héten volt egy-egy újabb gyakorlat, amelyek segítenek az embereknek abban, hogy jobban kezeljék gyengeségeiket, a félelemmel és a bizonytalansággal való szembenézéstől kezdve a céljaik tisztázásáig. 

6. A kihívás hossza 

A kihívás 4 hét, ami arról szól, hogy az emberek mennyi ideig képesek valami célirányosra összpontosítani. Sok ember számára ez a fajta összpontosítás egy óriási lehetőség, a képességeik bővítésére. Mások azt mondják, hogy a 4 hét túl rövid, ami azért van, mert nem tudták elérni a remélt fejlődést. Ez rendben is van, hiszen a kihívás szinte minden hónapban elindul, így bármikor lehet folytatni.

Ezt a struktúrát hoztuk létre és mindez rendkívül hatékony. Eljött az ideje, hogy most mindenki számára, akik meg akarják változtatni a szokásokat és valami értelmeset akarnak tenni a világban, elérhetővé tegyük a kihívást. Próbáld ki és ha elakadtál, kérdésed van, kövess és keress minket a Facebook oldalunkon, hiszen hamarosan indul a következő kihívás, amelyhez akár már csatlakozhatsz is.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása