Japán gyakorlatok az életed jobbá tételéhez

2023. október 27. 07:30 - Life Advisor

japan_szokasok.pngJapán gazdag, egyedi és lenyűgöző kultúrával rendelkezik. A japán kultúra értékeli a harmóniát, a kollektivizmust, a tiszteletet, az önfejlesztést és a rendet. A sintó, egy ősi japán vallás az alapja ezeknek az értékeknek. Japán számos mélyreható filozófiának ad otthont, amelyek tartalmas és teljes élethez vezethetnek. Ezekből mutatunk be nektek most ötöt. 

Ikigai : Találd meg a célod!

Az ikigai az élet céljának megtalálásnak japán koncepciója, amely szintén az örömteli élet titka. Ez egy ősi filozófia, amelyet a japán nép boldogságának és hosszú élettartamának fő okaként azonosítanak. Az Ikigai az, amitől élőnek érezzük magunkat, ok arra, hogy reggel felkeljünk és cselekedjünk, éljünk. Ha örömödet leled abban, amit csinálsz, és jó vagy benne, akkor ez a te Ikigai-d. 

Shinrin-yoku : Jelenlét a természetben

A Shinrin-yoku-nak minden érzékszervünkön keresztül kapcsolódnia kell a természethez. A japánok előszeretettel járnak eső idején erdőbe, mivel ez a fajta eső, helyreállítja a hangulatukat és frissítően energetizál. A nedves talajon (mezitláb) sétálás, egy fa törzsének megérintése, a virágok illata, lábuk patakba/folyóba merítése örömérzetet teremthet és elvihet egy teljesen más világba.

Gaman : A kitartás művészete

Gaman a buddhizmusból származik. A hosszú távú cél elérése érdekében a türelemmel és a méltósággal való kitartás a gaman alapja. A nehéz időkben türelmesen kitartani olyan művészet, amelyet nem lehet könnyen elsajátítani. A nyugodt és rendezett viselkedés még válság idején is a gaman valódi lényege.

Wabi-sabi : Öleld magadhoz a tökéletlenséget

A Wabi-sabi egy elegáns filozófia a szépség megtalálásáról és elfogadásáról annak minden tökéletlenségével együtt. A természetben való mulandósággal is foglalkozik. Minden ember és tárgy egyedi és saját varázsa van. Ezt a japán művészet gyönyörűen ábrázolja. A szépség értékelése és annak elfogadása, hogy el fog múlni, az maga a wabi-sabi. Ez egy érzés, nem pedig koncepció.

Kaizen : Változz pozitívan!

A Kaizen a "folyamatos fejlődés" az idő múlásával, ami személyes fejlődéshez vezet. Ez egy olyan filozófia, amely segít leküzdeni a lustaságot azáltal, hogy elérhető célokat tűzünk ki és szervezett módon teljesítjük azokat. Pozitív változásokat idézhetünk elő vele és elvezethet bennünket a kiváló élethez.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása