12 dolog, amire a nők sok pénzt költenek

2023. szeptember 19. 07:30 - Life Advisor

vasarlas_nok_penz.pngElőrebocsátom, hogy a címben lévő, a nőkkel kapcsolatos általánosítás kicsit talán túlzó. Nemrég a Life Advisor Facebook oldalán egy 24 órán át elérhető sztoriban kérdeztük a női követőinket, hogy melyek azok a dolgok, amelyekre a legtöbb pénzt költik. Rengeteg (több, mint 1000) válasz érkezett 24 órán belül, amelyek közül igyekeztem egy nem reprezentatív listát felállítani. Íme, mint mondtak a Life Advisor női követői a költekezésüket illetően.

1. Mindent a cicának

Egy kedves követőnk elárulta, hogy miután egy csodás kiscicát fogadott örökbe egy menhelyről vásárlási rohamba kezdett, hogy mindent megvegyen az új "kisgyerekének". Ez magában foglalta az ételt, játékokat, cica ágyat, kaparófákat és egyéb más macskás dolgot is. 

2. Könyvek

Az olvasás szeretetet sok embert arra késztetett, hogy a vártnál többet költsön könyvekre. Egy követőnk elárulta, hogy egy jó könyv varázsa elfeledteti az emberrel a költségvetését és ez alól szerinte egy nő sem kivétel.

3. Élelmiszer vásárlás

Bizony az infláció jelentősen érezhető az életünkben és mindez különösen igaz az élelmiszerekre is. Így nem csoda, hogy az élelmiszer vásárlást szinte majdnem minden válaszadónk megemlítette a kérdésünkre adott válaszában.

4. Túra- és sportfelszerelés

Egy igazi természetjáró követőnk elárulta, hogy egy minőségi túrafelszerelés bizony nem olcsó mulatság. Ebből kifolyólag bizony előfordulhat, hogy a hobbink szintén jelentős anyagi áldozatot követel.

5. Munkaruha

Egy másik válaszadónk jelentős összeget költött munkaruhára. Bár frusztrálta őt, hogy a munkája kedvéért még külön munkaruhára is szüksége lesz, amiért fizethet, a szükség ebben az esetben törvényt bontott és a költségvetést kicsit megcsapolta a munkaruha vásárlás.

6. Alkohol

Az alkoholra költött pénz legrosszabb része az, hogy ha egyszer benned van, könnyebb továbbra is hülyeségeket összevásárolni.

Többen is írták, hogy túl sok pénz költöttek alkoholra, annak ellenére, hogy erőfeszítéseket tesznek a kiadásaik csökkentésére. Egy 20-as évei elején járó követőnk elárulta például, hogy egy szombat esti buli során nagyon sok pénzt kiadott egyetlen koktélra az este folyamán, ami miatt sokat bánkódott és átgondolta, hogy van-e ennek ténylegesen értelme.

7. Terápia

A nők alapjáraton nyitottabbak és talán bátrabbak is, ha professzionális segítség igénybevételéről van szó. Nem árt vigyázni a megfelelő terapeuta kiválasztásánál, hogy elkerüljük azt, ahogy az egyik válaszadó követőnk is járt. Rengeteg pénzt adott ki terápiára annak reményében, hogy hasznos lesz számára a szakemberrel való közös munka, de a végén sajnos csalódnia kellett.

8. Kutyák

Ha már a cicákkal kezdtünk, természetesen a nők között is van, aki inkább 'kutya párti". Egy követőnk elmesélte, hogy kis kedvencének minden lehetséges dolgot felvásárolt. A kutyusa kedvenc csemegéit, kutyafagyi, játékokat, a legmenőbb nyakörvet, pórázt és egyéb kutyás terméket. Persze a pénztártól való távozás után elismerte, hogy ez kicsit sok volt, de állítása szerint a kutyusa boldogságát nézve, megérte.

9. Irodai szék

Egy követőnk válaszában elmesélte, hogy a pandémia miatt, home office munkavégzésre kellett átállnia és az egyik első dolog, amit beszerezett egy irodai szék volt, hogy elkerülje az esetlegesen kialakuló nyak- és hátfájdalmakat. A szék viszont jelentős kiadást okozott számára akkoriban.

10. Tároló polcok/dobozok

Egyik követőn elmesélte, hogy nagytakarítást tartottak otthon, azonban jó pár olyan dolog is előkerült, amitől még nem akartak megválni. Így hát tárolódobozokat vásároltak, amelyekbe belepakolták a még megtartandó dolgokat. Bár szükség volt ezekre a dobozokra, nem tudott nem sóhajtani, amikor kifizette a dobozokat.

11. Hímzőkészlet

A hímzőkészletek különleges helyet foglalnak el egy nő szívében, ahogy azt egy követőnk is elárulta. Bár még nem sűrűn használta, állítása szerint nem ez volt az első és utolsó hímzőkészlet vásárlása.

12. Ékszerek

Nagyon sokan írták ezt válaszként. Sok női követőnk elismerte, hogy túl sokat költöttek ékszerekre, különösen akkor, ha olcsókat vásároltak, amelyek nem tartottak sokáig. Egyik követőnk okulva ebből a "csapdából" azt a döntést hozta meg, hogy mostantól inkább kevesebb, de minőségi ékszereket vásárol. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása