A piszkos kis titkod

2023. július 25. 07:30 - Life Advisor

Amikor attól félsz, hogy rossz emberrel házasodtál össze

gondolat_jo_e.pngHa a cím miatt kattintottál, az azt jelentheti, hogy a gondolat legalább egyszer átfutott az agyadon a kapcsolatod során. Ne aggódj, nem vagy egyedül. Ez a "piszkos kis titok" valójában nem olyan nagy titok. Az elménk könnyen eljuthat oda - különösen, ha gyakran előfordulnak rossz érzések, tiszteletlenség, elszakadás, neheztelés és fogyatkozó intimitás. Azt javaslom, hogy vegyél egy mély lélegzetet. Ne higgy el mindent, amit gondolsz! Ne gondold, hogy minden, amit érzel, valós. 

De mi a helyzet a bizonyítékokkal?

A bizonyíték, amely arra késztet, hogy azt gondold és érezd, hogy rossz emberrel vagy együtt, pontosan ellentétes azzal, ami miatt kezdetben a megfelelő embernek érezted. 

  • Meggondolatlan
  • Tiszteletlen
  • Nem figyel rád és az igényeidre
  • Nem bízik benned, nem értékel téged
  • Nem vágyik rád
  • Nem "kapcsolódik" hozzád
  • Nem osztja az értékeid
  • Kiszopolyoz, amitől rosszul érzed magad
  • Nem vonzódsz hozzá

Úgy néz ki, mint egy nyitott és zárt tok, igaz? Mi van, ha a bizonyítékok hamisak? Mi van, ha egy része egyszerűen kitaláció?

Mi van akkor, ha ez a bizonyíték egyszerűen annak az energiának a tükröződése, amit a kapcsolatba fektetsz?

Ez mindig megtörténik.

Két ember úgy kezdi közös életét, hogy folyamatosan pozitív, szerető energiát teremt. Ezután laaaasssaaaan átalakulnak egy párrá, akik csak a negatív energiákra reagálnak.

Mindketten abbahagyták azt, amire a másiknak szüksége van, mert most csak arra koncentrálnak, amit nem kapnak meg.

Ez a negatív energia gonosz ereje. Védekező üzemmódba kapcsol, amikor igazán szükség van egy erős támadójátékra.

A valóság ellenőrzése

Bizonyos esetekben két olyan ember házasodik össze, akiknek valószínűleg NEM kellene. A kényelmes, szórakoztató, támogató és tiszteletteljes udvarlás ellenére a kártyák még mindig néhány pár együttléte ellen vannak az asztalon.

  • Lehet, hogy érzelmi érettség kolosszális eltérése látszik, megakadályozva az érzelmi intimitást.
  • Hatalmas szakadék tátonghat viszonylagos intellektuális adottságaik és a kommunikációs és intellektuális intimitás megosztásának képessége között.
  • Lehet, hogy feloldatlan lelki értékekkel és hiedelmekkel rendelkeznek, amelyek aláássák a tiszteletet és a lelki intimitás megosztásának képességét.
  • Lehetnek már meglévő frusztrációk a fizikai vonzalom hiánya és a rosszul illeszkedő szexuális vágyak miatt, amelyek elfojtják a kielégítő fizikai intimitás kialakításának képességét.

Elismerem, hogy vannak olyan kapcsolatok, amelyekben a 4 intimitással kapcsolatos kérdéseknek nincs egyértelmű megoldása.

Képes két ember kompromisszumot kötni, tárgyalni és áldozatot hozni azért, hogy ezeken a dolgokon keresztülmenjenek? Biztos. De mindketten úgy kezdik a kapcsolatot, hogy úgy érzik, talán csak kevesebbel érik be, mint amit akarnak.

Lehetséges, hogy a 4 intimitás bármelyikévé nőj, még akkor is, ha lehetetlennek tűnik.

Igen. Kettőre van szükség. Mielőtt kettőre lenne szükség, csak egy kell ahhoz, hogy akarjon. Lehetséges, hogy még csak a közelébe sem kerültél a szükséges erőfeszítések megtételének. még mindig a saját démonaimat kergetem a válási döntésem körül. Még mindig azt gondolom, hogy 28 évre telepedtem le? Igen. Úgy gondolom, hogy komoly erőfeszítéseket tettem az út során, hogy segítsek az intimitás növekedésében? Nem vagyok benne biztos.

Ismerősek a fenti dilemmák? 

De mi a helyzet a "lélektársakkal"?

Mivel a válási arány 50% körül mozog, nyugodtan fogadhatunk arra, hogy az esküvő napján a "lelki társak" nem mentesülnek attól, hogy azon tűnődjenek, vajon hibáztak-e.

Még azok is, akik megragadják a második és harmadik esélyt, abban a hitben, hogy végre megtalálták a "megfelelő" embert valójában rosszabbul járnak. 

Minden kapcsolatnak megvan az a képessége, hogy beleolvadjon az érzések állapotába és módjába, amit fentebb leírtam.

Ha ugyanazokat a gondolatokat, szavakat és tetteket ismételgeted minden kapcsolatodban, ugyanazokat az eredményeket fogod elérni. 

Még a "lelki társak" is összeomolhatnak és megéghetnek, ha fogalmuk sincs arról, hogy valójában egy kis erőfeszítést kell tenniük. Azt gondolhatják, hogy "kiegészítik" egymást, mintha mindegyikük csak fél emberre érkezett volna a buliba. Ez a gondolkodásmód arra késztetheti őket, hogy csak félszívvel tegyenek erőfeszítést, várva, hogy a másik felvegye a másik felét.

Vannak, akik azt mondják, hogy az erős kapcsolatok munkát igényelnek. Ez bajlóslatuan és ijesztően hangzik. 

Inkább azt mondom, hogy minden embernek erőfeszítéseket kell tennie. Az erőfeszítés olyasvalami, amit azért választasz, mert akarod. A munka olyasvalami, amiről úgy érzed, hogy "csak" meg kell tenned.

Mennyi erőfeszítés?

Nem sok. Csak a 100%-od. Nem 50%.

Aki azt mondta, hogy a kapcsolataink 50/50 erőfeszítést igényelnek mindenkitől, az rossz volt matekból és a kapcsolatokból is. Nincs "másik fele". Te egy egész ember vagy és ő is az.

  • Az 50/50 azt jelenti, hogy az egyik lábad kint van az ajtón a másik pedig bent. 
  • Az 50/50 azt jelenti, hogy csak annyit fogsz tenni, mielőtt szükséged lenne valamire cserébe.
  • Az 50/50 azt jelenti, hogy a személyes fejlődés és a kapcsolatod iránti elkötelezettségednek vannak bizonyos feltételei és elvárásai másokkal szemben. 

Nem jó. Nem vonzó. Nem inspiráló. Nem szórakoztató.

Az 50/50-es életed egy recept arra, hogy nagyon dühös legyél - először másokra, aztán magadra.

Mi az a másik 50%, ami hiányozhatott?

  • 10% elkezdesz tanulni
  • 10% elkezded megváltoztatni a lelkiállapotodat
  • 10% elkezded megváltoztatni a szavaidat és a cselekedeteidet
  • 10% tisztában vagy az értékeiddel és önmagaddal
  • 10% megteremted a saját inspirációdat és megerősítésedet, mert érzed a saját értéked és értékeled a saját fejlődésed.

Ezen a ponton kísértést érezhetsz arra, hogy róla vagy a másik 50%-ról kérdezz.

Fókusz! Ez nem rólunk szól. Nem adhatod át neki a labdát a pálya felénél. Az egészet 100%-ban akarnod kell, függetlenül attól, hogy hol vagytok a pályán.

Te vagy az egyetlen, aki sikeres lehet ebben a kapcsolatban - vagy a következőben.

Vegyünk még egy mély lélegzetet. Most pedig fújjuk ki. 

Gondolj arra, hogy mit akarsz leginkább az élettől és a kapcsolatodtól. Hajlandó vagy 100%-ot adni?

Az egyetlen dolog, ami visszatart, te vagy.

Ez a félelmed az ismeretlentől. Ez a múlt szomorúsága. Rájössz, hogy te és mindenki más nem vagy tökéletes és sokat kell tanulnod és fejlődnöd. 

Ez a félelem a felelősségre vonástól - a félelem attól, hogy te magad juttatod a labdát a kapuba. 

Meg kell tanulnod az örömöt az olyan emberekkel való kapcsolatépítésben, akik segíthetnek összpontosítani és elszámoltathatóvá válni az erőfeszítéseid miatt. SOKKAL TÖBB van a félelem másik oldalán. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása