Megerősítések az azonnali pozitívabb élethez

2023. július 06. 07:30 - Life Advisor

pozitiv_megerosites.pngA pozitív megerősítések olyan állítások, amelyek pozitívan megváltoztatják a gondolkodási folyamatot. Bármit és mindent elérhetsz a világon, ha megerősítéseket is használsz. A megerősítések segítenek mentális képet létrehozni, motiválni és összpontosítani a célok elérésére. Pozitív hangulatot teremtenek és segítenek beosztani az időd, sőt megerősítik a belső hangodat is. Segítenek abban, hogy pozitív, helyes és erős hozzáállással egy lépéssel közelebb kerülj az ideális gondolkodásmódhoz. Növelik az élettartamod, mivel hosszabb ideig élvezheted az optimizmust. Boldoggá tesznek és segítenek sikeresen vezetni személyes, szakmai és társadalmi életed. Megtisztítják a gondolataidat és arra ösztönöznek, hogy álmodj és nagy sikereket érj el. Elkezded azt gondolni, hogy minden lehetséges ebben a világban.

A kutatások azt mutatják, hogy körülbelül 50.000-60.000 gondolatot kapunk egy nap alatt és ezek többsége negatív. Ezért elengedhetetlen, hogy a negatív gondolatokat megerősítéseken keresztül pozitív gondolatokká alakítsuk. Az élet akkor válik igazán naggyá, ha pozitívan tudunk gondolkodni és konstruktívan hozzájárulni ahhoz, hogy változást hozzunk mások életébe.

Tippek a pozitív megerősítések megszerzéséhez

Minden az elmédtől függ. A gondolkodásod varázslatos szavakat hoz létre, amelyek inspirálják és megbabonázzák a körülötted lévő embereket. Íme néhány tipp, hogy pozitívan erősítsd meg saját magad : 

  • Értékeld magad. Nézd meg a pozitív dolgokat önmagadon. Reggel gondolj azokra a jó dolgokra, amelyeket a nap folyamán fogsz tenni. Éjszaka gondolj azokra a jó dolgokra, amelyeket az alvás előtti napon tettél.
  • Használj olyan mondatokat, mint például "Meg tudom csinálni" vagy használd az "én" szót hogy megerősítsd saját magad. Mondd, hogy "Tele vagyok energiával és ez örömöt okoz nekem." Vagy "Megbocsátok azoknak, akik megbántottak." Ezek a mondatok sok változást hoznak a gondolkodási folyamatodban és segítenek megnyugodni.

  • Használd a jelen időt a megerősítéseidben, hogy optimista legyél és maximális eredményt érj el. Ezzel tudatod önmagaddal, hogy amit mondtál, az a mostani lelkiállapotod. 

  • Vedd körül magad motivációs idézetekkel. Szánj öt percet arra, hogy minden nap megtaláld az általad leginkább szimpatikus motivációs idézetet. A Life Advisor Facebook oldalán minden reggel napindító motivációt olvashatsz, amelyek közül biztos lesz olyan, ami éppen veled rezonál.

  • A megerősítések alkalmazásához távolítsd el a negatív gondolatokat az elmédből és helyettesítsd őket pozitív gondolatokkal. Például ahelyett, hogy azt gondolnád "Ez nehéz lesz.", gondolj inkább arra, hogy "Van itt néhány kihívás, amelyeket szórakoztató lesz legyőznöm."

Változtasd meg a mentális szókincsed

Minden amit elérsz vagy nem érsz el az életedben, a gondolataid közvetlen eredménye. Akár sikeres akarsz lenni, akár kudarcot vallasz, a te kezedben van, mivel a gondolataid tettekhez vezetnek. Ha a gondolataid pozitívak, a cselekedeteid is pozitívak lesznek. Íme néhány technika, amellyel gondolataidat pozitív cselekvéssé alakíthatod.

Cseréld ki a "ha" szót "amikor"-ra, a "kellene" szót "megtudnom"-ra és a "remélhetőleg" szót "biztosanra". Ó és a "remélem" szót "várom" kifejezésre. Ne gondolj arra, hogy mi nincs. Gondolj arra, hogy mi van. 

Ne azt mondd, hogy "Legyen nagyszerű napok!" hanem azt, hogy "Legyen ez egy nagyszerű nap!". Soha ne mondd, hogy "Ne aggódj!", inkább mondd azt, hogy "Legyen hited!". Néhány szó kicserélése a kommunikációdban kivételesen pozitív változásokat eredményez majd. Például cseréld ki a "de" szót "és"-re, a "kell" helyett pedig mondd, hogy "akarom". Elképesztő különbségeket fogsz megtapasztalni.

Íme néhány testre szabható és alkalmazható megerősítés : 

  1. Minden nap sportolok és egészséges vagyok.
  2. Mindig tanulok és fejlődöm.
  3. Mindig látom a jót másokban és értékelem azt.
  4. Megbocsátok az embereknek és elfelejtem a kellemetlen eseményeket. A szívemben megbocsátó és kedves vagyok.
  5. Egészséges és pozitív emberek vesznek körül.
  6. Mindig azt kapom, amit akarok.
  7. Napról napra egyre gazdagabb leszek.
  8. Hihetetlen lehetőségeket vonzok a bevételeim növelésére és az életem javítására.
  9. A jólét folyamatos bősége áramlik felém.
  10. Megengedem, hogy minden jó dolog bejöjjön az életembe és élvezem őket.
  11. Bőségben élő ember vagyok.
  12. Szerető családom van.
  13. Nagyszerű könyveket olvasok és szívesen osztom meg a tudásomat ingyenesen a világgal.
  14. Hűséges rajongókkal és követőkkel vagyok megáldva a világ minden tájáról.
  15. Hálás hozzáállásom van.
  16. Szeretetteljes és megbízható barátokkal vagyok megáldva.
  17. Boldog és sikeres vagyok.
  18. Szívesen segítek másokon.
  19. Mindig értéket adok másoknak és változást hozok a világba.
  20. Inspirálom a világot.
  21. Az élet nagyszerű!

A pozitív megerősítésekkel való "munka" rendkívül egyszerű és minden helyzetben hatásos és működő képes technika. Próbáld ki, alkalmazd a fenti tippeket és változtasd meg az életed!

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása