5 ok, ami miatt nem fogod elérni idén a céljaid

2019. február 02. 07:30 - Life Advisor

photo-1524959431417-26b7c87442fb.jpgNem szeretném, ha bárki félreértené a címet, hiszen senkit nem szeretnék leírni így ismeretlenül. Épp ellenkezőleg a célom az, hogy megmutassam azokat a tipikus problémákat, ami miatt könnyedén megtörténhet veled is, hogy akadályokba ütközöl a célaid felé vezető úton. Bizonyára te is úgy áltál neki az új évnek, hogy új év új én, ugye? Nos, akkor a legjobb lenne, ha ez valósággá válna. Könnyedén megvalósíthatsz bármit, csupán nem szabad hogy bármelyik itt felsorolt ok, szerepet kapjon az életedben.

1. Nem hiszed el, hogy elérheted a céljaid

De most komolyan. Már időben elhatároztad magad, kitűzted a céljaid, megtervezted a szükséges változtatásokat, van hozzá cselekvési terved is, mégis megtorpansz és egyszerűen nem mész tovább. Sokszor bizonyos korlátok miatt merevedsz le. Vagy a környezeted, vagy pedig a múltból hozott régi gondolatminták próbálják veled elhitetni, hogy nem vagy képes megvalósítani az álmaid. 

Ne hallgass rájuk! Itt az ideje, hogy lezárd ezeket a hangokat a fejedben, ne adj nekik többé teret, hanem kezd el végre megélni az életed.

2. Félsz a sikertől

Sokakkal megesik. A siker ugyanis a legtöbb számára ijesztő, hiszen nem tudjuk, hogy valójában mit is fog majd hozni az életünkbe. Nem hiszel magadban, úgy gondolod, hogy nem leszel jó előadó, író, vezető stb. és ez a félelem visszatart téged a sikertől. Igenis elég jó vagy ahhoz, hogy sikereket tudj beszerezni magadnak. Továbbá gondolj csak bele, hogy mit fogsz tudni akkor elérni, ha a félelem miatt elmenekülsz a siker elől?

3. Nem fókuszálsz

Tudod, hogy mit akarsz, csak éppen azt nem, hogy hogyan fogod tudni mindezt megvalósítani. A céljaidat mindig alaposan meg kell tervezned és nem szabad megfeledkezned az odavezető lépésekről sem.Tekintsd át minden nap ezeket a célokat és a lépéseket is. Nézd meg, hogy mit kell tenned, majd pedig tedd is meg a szükséges lépéseket. 

Bizonyára te is hallottad már, hogy soha ne vedd le a szemed a célról. Igen, erről van szó.

4. Rossz emberekre hallgatsz

Nem mindenki tudja, hogy miről beszél és, hogy milyen tanácsokat ad neked. Az emberek megmondják hogy mit csinálj, mi a jó neked, vagyha éppen az ötleted számukra hülyeségnek tűnik. Ne hallgass ezekre az emberekre. Ne feledd, hogy néhány emberből nagyon erősen beszél az irigység és ha ők nem tudtak sikeresek lenni, azt szeretnék, ha te sem lennél az. 

Soha ne hagyd, hogy olyan emberek mondják meg, hogy mit csinálj, akik még nem indultak el sehova és/vagy akik még nem értek el semmit az életben. 

5. Nem hagyod el a komfortzónád

Szerintem már biztosan tudod, hogy a változás a komfortzónán kívül történik. Erre már csak a tény is rá kell hogy világítson, hogy a jelenlegi életed eredménye éppen a komfortzónádon belül van. Ha változtatni akarsz, akkor valami mást kell csinálnod. Ergo, el kell hagynod a komfortzónád, hogy valami új és izgalmas dologba kezdhess. Bátorságra van szükséged, de hidd el megéri. A komfortzónádon kívül egy egészen új világ fog várni téged, amely csak arra vár, hogy meghodítsd és végre elkezdj élni. 

 Ha úgy érzed, hogy segítségre és egy támogató közösségre van szükséges a céljaid megvalósításához, akkor töltsd le ingyenesen a saját ÉVTERVEZŐD ide kattintva és a LifeAdvisor tagjaival együtt tervezheted meg te is a legjobb éved!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása