Az 5 legjobb gyakorlat a félelmeid gyógyítására!

2018. november 04. 07:30 - Life Advisor

ian-espinosa-172364-unsplash.jpgMindannyiunknak vannak szenvedélyei, ambíciói, víziói. Mint egy energiával teli ember tele az évezred nagy reményeivel, mint például, hogy szeretnél a saját főnököd lenni, de egy hang a füledbe visszatart, mert folyton azt suttogja, hogy nem tudod elindítani a saját üzleted, mert túl nagy kockázattal jár. Vagy éppen előadó szeretnél lenni, aki több millió ember életére van hatással, de a hang ismét visszatart mondván, hogy ne próbáld ezt ki, úgyis belebuksz. A félelem minden alkalommal megállít és akadályt jelent a siker eléréséhez. Bár tény, hogy a félelem megtapasztalása elkerülhetetlen, van néhány okos módja annak, hogy irányítsd a félelmeid.

1. Gyakorolj!

Mindannyian félünk. Nem akarunk több száz ember előtt állni, hogy előadást tartsunk. Nem akarunk körülményes és nehéz beszélgetéseket folytatni. De tudod mi a különbség a félelem és a félelem nélküliség között? A gyakorlás.

A félelem inkább panaszkodna tovább a komfortzónádon belül. Ha viszont a félelem nélküliség a célod, akkor addig gyakorolj, amíg kénytelen leszel megtenni, ami miatt most még félsz. Ha például egy maraton lefutása a célod, akkor minden nap gyakorolj akár a környéken, akár egy futópályán. Napról napra növeld a távolságot.

2. Fókuszálj!

Vegyük az előbbi maratoni példát és hamarosan észre fogod venni, hogy ez nem könnyű. Sok kihívás lesz az út mentén, mint például a mindennapi ébredés kellemetlensége, hogy futni menj, az edzés intenzitása, a stressz, hogy megbizonyosodj róla, hogy eléred-e a céljaid.

Ehelyett fókuszálj a célodra és azokra az apró kis lépésekre, amelyet a célod felé vezető úton megteszel. Lásd egyben az egész képet, de ne feledkezz meg az apró lépésekről sem.

3. Bukj el!

Elfogsz bukni, megfogsz sérülni, hibázni fogsz. Az emberek kifognak nevetni. Mindezeken keresztül kell menned. Nem tudod elkerülni, időt és bátorságot igényel a félelmeid leküzdése.

Ha elbuksz az nem a világ vége. Porold le magad, állj fel és csináld újra.

4. Tedd meg újra!

Az élet bizony keményeket tud ütni. Függetlenül attól, hogy mennyire vagy jó játékos sok ütést fogsz összeszedni. Sőt, ha nem vagy szerencsés, akkor tucat ütés éri az arcod, összetörik az orrod, az állad és az állkapcsod.

Képzeld el magad egy ringben mint egy boxoló. Mit csinálsz,ha egy ilyen megtörténik? Felkelsz és folytatod! Miért, mert az ellenfeled is sérülékeny. Ha újra megcsinálod, akkor esélyes, hogy az ellenfeled fáradni fog és végre eljön a te időd.

5. Tanulj!

Kezd megismerni önmagad. Vedd észre az erősségeid és a gyengeségeid. Figyeld meg azokat a dolgokat, amelyek megijesztenek, értsd meg, hogy miért félsz tőlük és kezdj el dolgozni hogy leküzd őket.

Amit megtanultál, ültesd át a gyakorlatba. Gyakorolj, hogy leküzd ezeket a félelmeket és hogy ne legyenek a jövőd részei.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása