4 technika, amely segít boldogulni ebben az őrült világban!

2018. október 26. 07:30 - Life Advisor

khara-woods-85485-unsplash.jpgIsmerős az őrült világ érzése? Értekezlet, meeting, határidős feladatok, a telefonod, az e-mailek, a rohanás, az adhoc munkák, a végtelennek tűnő munkanapok. Aztán hazaérsz, bekapcsolod a tévét és már ideje aludni menned, mert másnap kelni kell. Egyszer pedig hirtelen rádöbbensz, hogy bár rengeteg kreatív és produktív feladatot terveztél a mai napra, nem sok valósult meg belőlük. Ha azonosulni tudsz a fenti leírással, akkor elárulom, hogy nem vagy egyedül. Sokan fáradnak bele a mai felgyorsult világba, most viszont bemutatok 4 olyan technikát, amely a segítségedre lehet, ha pozitív irányba változtatnád ezt a helyzetet.

A gondolat, hogy a nap folyamán lesz időnk arra, hogy kreatív törekvéseken gondolkozzunk, sokszor lehetetlenek tűnik. Vagy ami még rosszabb, hogy ha találsz is időt, az inspiráció hiánya miatt nem jönnek a gondolatok és az ötletek. Hogyan változtathatunk ezen?

1. Legyél teljesen a jelenben!

Napjainkban körülbelül 50 különböző irányba indulhatunk el egyszerre az okostelefonjaink és a számítógépek segítségével. Ez nem csak akkor gond, ha az ember a munkahelyén dolgozik, hanem a magánéletben is negatív hatásai lehetnek.

Ha valamit szeretnél létrehozni és megteremteni, akkor próbáld meg kiküszöbölni a legtöbb zavaró tényezőt és egy olyan helyen lenni, ahol maximálisan a jelenre fókuszálhatsz.

Nekem is van egy külön kis helyiségem, ahol a blogomat írom a mobilom, a tv, rádió stb. tehát minden más zavaró dolog pedig a másik szobában marad. Így teljes mértékben arra koncentrálhatok, amire szeretnék.

2. Akkor is vágj bele a projektedbe, ha még nem vagy készen!

Ez a legtöbb ember számára trükkös dolog. Miért kezdenénk bele valamibe, ha nem tudjuk, hogy biztosan meghozza az általunk várt eredményt? Szeretünk tervezni, kutatni, fejlesztgetni, beszélgetni másokkal az ötleteinkről, miközben soha nem kezdünk bele a projektünkbe ténylegesen.

A legegyszerűbb tanács ezzel kapcsolatban, hogy kezd el onnan, ahol éppen tartasz. Találd ki, hogy merre mennél és hajrá. Készen kell állnod készen lenni, mielőtt elkezded, utána pedig "már csak" bele kell csapnod.

3. Legyen meg a rutin és ne csak az inspirációra támaszkodj!

Chuck Close egyszer azt mondta, hogy az inspiráció az amatőröknek szól. A többiek csak bemutatkoznak és dolgoznak.

Nem beszélek az inspiráció ellen, hiszen lényeges. Viszont nem lehet csak ez az egy dolog, amire támaszkodsz. Legyen meg a napi rutinod, amely a céljaid és az álmaid felé vezet, készíts hozzá cselekvési tervez is és szervezd meg, hogy mikor mivel és mennyit foglalkozol az előrehaladás érdekében.

4. Állj meg azzal, hogy állandóan sikersztorikat hallgatsz!

Bár mások siker történetei nagyon motiválók tudnak lenni, én személy szerint sokszor kaptam már azon magam, hogy miközben ezeket olvasgatom vagy hallgatom, elfeledkezem a sajátomról.

Emellett pedig elkezdem hasonlítgatni az én jelenlegi helyzetem és személyiségem, ezekkel a már sikereket elért emberekkel, ami miatt frusztrált leszek amiatt, hogy én még nem tartok itt.

Tanuld meg értékelni és becsülni a már elért sikereid és legyél hálás értük.

A kreativitás nem csupán az inspirációtól függ, hanem inkább az emberektől és az emberek figyelmének irányításáról. Ha te is szeretnéd felfedezni a kreatív oldalad, akkor időt kell szánnod rá. Nem is a kreatív oldalad felfedezésére, hanem sokkal inkább önmagad megismerésére, ami viszont például ezt is vonzani fogja majd a jövőben.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása