Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Dunning-Kruger-hatás, amikor ordít a hülyeség!

2019. március 25. 07:30 - Life Advisor

stupid_shout.pngGábor programozó egy kis szoftverfejlesztő cégnél. Mondjuk úgy, hogy átlagos képességű. A programok amiket ír nem mindig működnek megfelelően, olyan szavakat használ, amit senki nem ért, tovább dolgozik projekteken, mint kellene és 1 hónappal később már egyáltalán nem emlékszik arra, hogy mit programozott le. De nem a gyatra programozói képességei azok, amelyek idegesítőek. Ami igazán kiakasztja a feletteseit, hogy Gábor megvan róla győződve, hogy ő a legkiválóbb fejlesztő. 

Tovább

5 lépés a pénzügyi tudatosság felé!

2019. március 24. 11:16 - Life Advisor

financial_mindfulness.pngA pénzügyi tudatosság homályos és elérhetetlen területnek tűnhet, pedig nagyon egyszerű. Ha nem csak a kiadási szokásaidat változtatod meg, de a gondolataidat is ahogy a pénzről gondolkodsz, akkor jelentős változásokra számíthatsz. A pénzügyi tudatosság elérése nem egyirányú. Mind a gyakorlati, mind az érzelmi területen változtatni kell a siker érdekében. Lényegében ugyanis azzal, hogy vállalod a cselekedeteidet és a gondolataidat, valós pénzügyi tudatosságot érhetsz el.

Tovább

Hogyan élj szenvedéllyel kortól függetlenül?

2019. március 23. 20:48 - Life Advisor

 

Isabel Allende 71 éves, író és elképesztő előadást tartott arról, hogyan élj szenvedéllyel teli életet kortól függetlenül. Te mit tervezel tenni egyetlen vad és értékes életeddel? Nézd meg Isabel előadását és meglátod, elképesztő motivációt meríthetsz belőle.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

A nő, aki számára valósággá vált az Igenember című film!

2019. március 22. 21:09 - Life Advisor

 

Shonda Rhimes egy TED előadásban beszélt arról, hogy milyen érzés igen-t mondani egy éven keresztül mindenre. Biztos te is láttad már az Igenember című filmet. Nos, Shonda éppen ezt a technikát követte, amikor igent mondott a családjára, a játékra és az életre.

Mindenki életében van egy szó, amely óriási változást eredményez. Shonda életét és karrierjét az IGEN szó változtatta vagy sokkal inkább mentette meg.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

5 egyértelmű jel, hogy egy pszichopatával állsz szemben

2019. március 21. 21:20 - Life Advisor

psycho_girl.pngHollywoodi felmek során ugyan egyértelműen rájöhetünk, hogy ki a pszichopata, a való életben nincs ennyire könnyű dolgunk. A népesség mindössze 1%-a felel meg a pszichopata kritériumainak és a vezetők 3%-a biztosan pszichopata állítja a Behavioral Sciences. Összehasonlításképp az Egyesült Államokban az elítéltek 15%-a pszichopata. Jó eséllyel te is találkoztál már ilyen emberrel de lehet, hogy nem is tudtál róla. Akár sikeres értékesítővel vagy kegyetlen vezetővel találkozol, íme 5 jel, amiből egyértelműen megtudhatod, hogy az illető bizony pszichopata.

Tovább

5 tipp, hogy olvasni tudj mások arcáról

2019. március 20. 20:42 - Life Advisor

face_know.pngAz arcunkról rengeteg minden leolvasható. Ciceró is azt mondta : " Az arc az elme térképe." és ezek a szavak a mai napig ugyanúgy igazak, mint kétezer évvel ezelőtt. Néhány dolog ugyanis bizony létezik, amelyet bármennyire is igyekszünk nem tudjuk elreteni. A testbeszéd széles körben ismert és egyre többen használják, hogy megfejtsék a másik embert. Íme 5 tipp, amire te is figyelhetsz és leolvashatsz mások arcáról.

Tovább

3 módszer a szokásaid megfigyelésére, amivel látványosan javulhat az életed

2019. március 19. 22:37 - Life Advisor

habit_measure.jpgRosszul és fáradtnak érzed magad a sok sikerről szóló tanács láttán? Mindig ugyanazokat a dolgokat emlegetik. Olvass többet, írj többet, higgy magadban, egyél egészségesen, menj edzeni, szeresd a párod stb.  Időről időre úgy tűnhet, hogy az összes ilyen cikket olyan személyek írták, akik még soha nem tapasztalták meg a való világot. Olyan ez, mint elfogadni egy tanácsot egy idegentől. A mindennapi harcok részleteit azonban senki nem írja le, mert nem is tudják. Ahhoz, hogy megértsd a mindennapi harcokat, meg kell őket tapasztalnod. Ahhoz, hogy nap mint nap megéld az életed, cselekedned kell.

Tovább

13 dolog, amiért jó zenét hallgatni

2019. március 18. 20:47 - Life Advisor

listening_music.jpgVasárnap mialatt Frankfurtba repültem majd pedig újabb 1,5 órás vonatút várt rám elég sok zenét hallgatom az egész utazásra kivetítve. Egyébként is szeretek mindenféle zenét meghallgatni, takarítás, edzés, utazás és a blogom írása közben is. Ezekután miről is lehetne szó, mint 13 olyan dologról, amiért igenis mindenkinek megéri zenét hallgatni.

Tovább

Top 10 idézet a kitartásról!

2019. március 17. 22:35 - Life Advisor

kitartas_idezete.pngSok ember számára rendkívül nehéz feladat a nehéz helyzetekből való kijutás. Az élet sokszor térdre kényszerít minket, ennek ellenére ezek azok a nehézségek és kihívások, amelyek erősebbé tesznek minket és további motivációt adnak számodra a céljaid felé vezető úton. Ahhoz azonban, hogy kitartóak legyünk jelentős önfegyelemre és önfejelsztésre van szükség. Ahhoz, hogy rálépjetek erre az útra, szeretném bemutatni a szerintem 10 legjobb idézetet a kitartásról.

Tovább

3 dolog, amit ma megtehetsz a szebb holnapért!

2019. március 16. 23:34 - Life Advisor

maitettek_a_holnapert.pngAz emberek azt mondják, hogy az élet rövid, holott igazából csak az örökkévalósághoz mérve rövid. Valójában az egyik leghosszabb feladat, amelyet mi emberek teljesítünk. Némelyikünk tudatosan tervezi a mindennapokat, míg mások csak sodródnak az árral. Nem számít, hogy mit csinálsz, ha nem tudod megtartani az egyensúly, akkor bizony gondolkodóba eshetsz a saját életedet illetően. Az élet tele van döntésekkel. Minden döntés, amit ma meghozol, hatással lesz a holnapodra. Sokszor nehéz a felgyorsult világgal lépést tartani és megteremteni az egyensúlyt, viszont az alábbi 3 dolog neked is segíthet, hogy pozitívan befolyásolja a holnapod mindaz, amit ma megteszel.

Tovább