Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

6 alapvető tényező, ami jó vezetővé tesz téged!

2019. június 15. 07:30 - Life Advisor

team_leaders.pngA vezetőknek naponta meg kell hozniuk olyan döntéseket, amelyek hatással vannak az üzletük sikerére tetőtől talpig. Ha megértjük a vezetői képzések alapvető területeit, akkor betekintést nyerhetünk azokba az értékekbe és elvekbe, amelyeket a sikeres vezetők alkalmaznak. Mit tanít nekünk egy vezetői képzés? Felkészíti a leendő vezetőket arra, hogy felismerjék számos szervezet vezetőinek stílusát, a kommunikáció jelentőségét, a csapatépítést és a jövőbeli tervek kialakítását is. Íme 6 kulcsfontosságú tényező, amely fontos szerepet játszik a vezetői alapismeretek kialakításában.

Tovább

6 dolog, ami miatt ne bánd meg, hogy hibáztál

2019. június 14. 07:30 - Life Advisor

kudarc_megbanas.pngSokan szégyenlik a kudarcaikat az életben. Ha a kudarcnak szaga is lenne, sokan azonnal odébbállnának annak érdekében, hogy mások észre ne vegyék mindezt. Sokan vallottak már kudarcot az életükben. Újra és újra sikertelenség a karrierben, üzleti életben, párkapcsolatban és még sok másban. Azonban újra és újra próbálkozni kell, hiszen a kudarc nem egyenlő a végső ítélettel. A kudarcok valójában értünk vannak. Tudom, ezt az elején egyáltalán nem így értékeljük, de ha mélyebben megnézzük tényleg így van. Íme 6 dolog, ami miatt neked sem szabad megbánnod, ha hibáztál.

Tovább

Hogyan kell jól beosztani az időt?

2019. június 13. 07:30 - Life Advisor

timeframe01.pngAz idő egy olyan dolog az életünkben, amely szintén nagyon is számít. Mégis, a legtöbb dolog, amiről az embernek gondoskodnia kell, azonnali cselekvést kíván. Függetlenül attól, hogy vállalkozó vagy, aki üzleti feladatokat szervez, vagy programozó, aki 8-tól 5-ig dolgozik, vagy akár egyetemi hallgató, mindannyian arra törekszünk, hogy képesek legyünk jól beosztani az időnket. Ehhez azonban szervezésre van szükség, hogy minden fontos dolgot időben megcsináljunk. Tervezés nélkül káosz alakul ki, amely tovább sodor minket a tehetetlenség érzése felé. Nézzünk egy-két tippet, amelyekkel te is jobban beoszthatod az időd.

Tovább

A következetesség a siker rejtett ereje

2019. június 12. 07:30 - Life Advisor

consistency.pngGyakran nehéz egy új szokást elindítani vagy egy régi beidegződést megváltoztatni. Rengeteg tanfolyam, könyv létezik, amelyek megtanítanak téged megtervezni a mindennapokat, az éjszakákat, megtanulhatod, hogy kell helyesen priorizálni stb. Ennek ellenére úgy érezheted, hogy még mindig van valami titok, amiről nem tudsz és ami elvezethet a sikerhez. Eme titok megismeréséhez azonban kicsit gondolkodnod kell. Nézd meg azokat az embereket, akikre felnézel, akár élő személy, akár már halott. A sikereikről és a kudarcaikról való tájékozódás hasznos tanulságokat tartogathat számodra is.

Tovább

Hogyan lépj tovább, ha úgy tűnik mindennek vége?

2019. június 11. 07:30 - Life Advisor

yout_lost.jpgNéhány héttel ezelőtt a blogom és egy régi partner között a szikla szélére került. A partnerség elvesztése óriási nehézséget jelentene, de úgy tűnt ott vagyunk, ahova sodortuk magunkat. Az elmém kellemetlen gondolatokkal volt tele. Talán az üzleti partner rájött, hogy valamit nem csinálok jól? Talán már nem voltam elég jó számára? Sőt talán egyáltalán nem voltam jó ahhoz, hogy bármit is tegyek? Miért ilyen tisztességtelen a világ? A szorongás érzése pillanatok alatt a tetőfokára hágott és gyorsabban száguldoztak a gondolataim, mint egy Forma1-es autó. Viszont abban is biztos vagyok, hogy nem csak én egyedül találkoztam már ezzel az érzéssel.

Tovább

4 módszer, amivel nálad marad a nélkülözhetetlen munkaerő

2019. június 10. 07:30 - Life Advisor

company_area.pngEgy olyan világban, ahol a mesterséges intelligencia jelentős, mindent robotok és automatizálás próbált átvenni, a jó alkalmazottak egyre kevésbé érzik nélkülözhetetlennek magukat. Erre természetese nincs szükség, hiszen a robotok nem helyettesíthetik a józan észt, a hiteles és szenvedélyes elkötelezettséget. Emiatt továbbra is egyre több munkáltató keres olyan jó alkalmazottat, akik nagyszerű vezetővé akarnak válni szervezeten belül és ezekbe az emberekbe hajlandóak befektetni is. Íme 4 módszer, amivel te is megtarthatod a nélkülözhetetlen munkaerőt.

Tovább

6 tipp, hogy produktívabb legyél a munkádban

2019. június 09. 09:51 - Life Advisor

work_productivity.pngMindannyiunk számára 24 óra áll rendelkezésre egy nap ahhoz, hogy teljese mértékben kiteljesedhessünk és megélhessük az adott napot. Az idő nem más, mint egy ajándék, viszont ha megkérdezed a körülötted lévő emberek véleményét erről, akkor valószínűleg azt fogod hallani, hogy sokkal több időre lenne szükségük ahhoz, hogy produktívabbak legyenek a munkájukban. Felejtsd el ezeket az embereket és koncentrálj a saját életedre. Te is hasonlóan gondolod? Keményen dolgozol, hogy a lehető legtöbbet hozd ki az idődből és a lehető legnagyobb figyelmet fordíthasd arra, hogy hasznosan, termelékenyen dolgozz, ennek ellenére elégedetlen vagy azzal a nap végén, amit csináltál.

Tovább

Az érzelmi bátorság adománya és hatalma

2019. június 08. 10:06 - Life Advisor


Susan David pszichológus egy TED előadásban beszélt arról, hogy az érzelmeink miként alakítják az életünket, dolgainkat, tetteinket, szokásainkat. Megindító és sorsfordító előadás. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

3 tudományosan bizonyított dolog, amit a vállalkozóknak meg kell tenni a teljesítmény növekedéséért

2019. június 07. 07:30 - Life Advisor

entrepreneurs_chill.pngSokan tudják, hogy vállalkozóvá válni nem egyszerű dolog. A legtöbben heti hét napból hetet dolgoznak pihenés és feltöltődés nélkül és hatalmas áldozatokat hoznak azért, hogy az üzleti tevékenységünk minden területen növekedésnek induljon. Valójában birodalmat építenek, nem? Bár ez a fajta gondolkodás bizonyos szintig rendben van, de a non-stop munka ördögi körében elfelejtünk törődni önmagunkkal. Mindannyian tudjuk, hogy keményen kell dolgoznunk, de a túlhajszolás számos felesleges és egészségtelen dolgot eredményhez vezethet. Íme 3 dolog, amit minden vállalkozónak ismernie kell a megfelelő munka-magánélet egyensúly kialakítása érdekében.

Tovább

4 ok, amiért a versenytársaid jobbak nálad

2019. június 03. 07:30 - Life Advisor

competitors.pngA verseny az üzleti világ lényege. Bár ez elsősorban azoknak az ügyfeleknek jó, akik folyamatosan új céget keresnek hogy a legjobbat válasszák, ellenben a vállalkozók számára ez inkább nehézségeket okozhat. Az üzleti élet kiválóságának klubjába nem mindenki tartozhat bele. A kutatások azt mutatják, hogy a legtöbb vállalkozás valószínűleg az első 18 hónapban csődbe is megy. Ennek egyik oka a piacon tapasztalható verseny. Azok, akik túlélnek, rendkívül fontos, hogy figyeljenek a versenytársaikra is miközben gyakran újítják a saját cégüket is. Mutatok 4 lehetséges okot, amiért a versenytársaid jobbak, mint te.

Tovább