4 negatív gondolat, amelyek nem érdemlik meg a figyelmed

2024. március 28. 07:30 - Life Advisor

negativ_gondolatok.pngA pozitív pszichológia világnézetünk megváltoztatásából áll. Lehetetlen teljesen megszabadulni a negatív gondolatoktól, de képesek vagyunk felismerni és olyan perspektívákba helyezni ezeket a gondolatokat, amelyek segítenek megváltoztatni világnézetünket. Néhány negatív gondolat szükséges ahhoz, hogy felhívják a figyelmünket a beavatkozást igénylő helyzetekre, de mások egyszerűen olyan gondolatok, amelyeket kétségeink és félelmeink magyarázatára használunk. Íme négy olyan negatív gondolat, amelyek nem érdemlik meg a figyelmed.

Tovább
komment

Képes a kapcsolatod átvészelni a vihart?

2024. március 27. 07:30 - Life Advisor

parkapcsolati_vihar.pngKiderült, hogy az egyénekhez hasonlóan a kapcsolatok is fejlődési szakaszokon mennek keresztül, ami néha kínos pillanatokhoz vezethet az érintettek számára. Például, amint a nászút fázisa elhalványul, és a rózsaszín szemüveg lekerül, véleménykülönbségek merülnek fel. Ami korábban elfogadható volt, azt most vonakodva fogadjuk. Ahogy az egyének közötti ismeretség növekszik, úgy nő az őszinteségük is, ami gyakran konfliktusokhoz, vitákhoz vagy nézeteltérésekhez vezet. Ez természetes folyamat, feltéve, hogy nem eszkalálódik veszélyes helyezetté. Bár a konfliktus soha nem kellemes, a kapcsolat növekedését és elmélyülését jelenti. Ezekben a kihívásokkal teli fejlődési szakaszokban a kapcsolatok jellemzően vagy megerősödnek vagy véget érnek. Ha egy olyan társsal vagy együtt, aki olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket értékelsz - például kedvesség, felelősség tudat és együttérzés - és akivel szívesen töltöd az időd, akkor ennek a három kulcsfontosságú gondolkodásmódnak az elfogadása segíthet eligazodni ezekben a fázisokban.

Tovább
komment

8 lépés a kreatív problémamegoldáshoz

2024. március 26. 07:30 - Life Advisor

problemamegoldas_kreativan.pngNem számít merre nézünk ma a világban, a vállalkozóknak közös kihívással kell szembenézniük : ki kell tűnniük versenytársaik közül és meg kell nyerniük az ügyfeleket. A 21. század kreatív és társadalmilag megváltozott gazdasága sebességet és összetettséget adott az üzleti élethez. A versenytársak most a világ minden sarkában felbukkannak. A nemzetközi ellátási láncok és a digitális technológiák lehetővé teszik, hogy bárki, aki rendelkezik internetkapcsolattal, saját vállalkozást indítson és bárkivel, bárhol a világon üzletet köthessen. Bár ez a helyzet stresszes lehet, ugyanolyan felszabadító is. Az embereknek lehetőségük van arra, hogy új jelöljék ki a saját útjukat a világban, mint még soha. Akár saját céget alapítanak, akár benne dolgoznak, az embereknek vállalkozóként kell gondolkodniuk és viselkedniük. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, mert az ipari üzleti modell nagyon sok ember számára hosszú ideig elég jól működött.

Tovább
komment

4 dolog, amit tudnod kell, mielőtt feleségül veszed

2024. március 25. 07:30 - Life Advisor

eljegyzes_elott.pngSzóval, úgy döntöttél, hogy megnősülsz, ugye? De mielőtt elköteleznéd magad a párod mellett és a házassággal megpecsételnétek a kapcsolatotokat, győződj meg róla, hogy jól döntöttél. Vedd komolyan a házassággal kapcsolatos döntésed és ne viselkedj úgy, mintha csak egy új cipőt vennél. Ha ugyanis most rosszul döntesz, minden egyes nap börtönben fogod érezni magad. Ne hagyd, hogy elvakítson a "boldogan élünk, amíg meg nem halunk" ígérete. Vedd ki belőle az érzelmet. Zárd ki a zajokat, legyél objektív. A házasság komoly dolog. Rossz emberrel megházasodni olyan, mintha vennél egy szép házat, fizetnénk a jelzáloghitelt, majd végignéznénk, ahogy az otthonunk porig ég, miközben a biztosító nem fizet semmit. Láttam olyan embereket, akik fontosak nekem, mégis pszichiátrián kötöttek ki, mert összeházasodtak az ördög ivadékával. Az udvarlás során figyelmen kívül hagyták az összes "vörös zászlót" és keményen megfizettek érte.

Tovább
komment

A férfiak tesztelik a nőket, akik sokszor elbuknak

2024. március 24. 07:30 - Life Advisor

ferfi_teszt_randinal.pngTegyük fel, hogy találkoztál egy sráccal, az első randin vagytok és csendesnek tűnik vagy hagyja, hogy csak te beszélj. Ott vagy, beszélsz, mesélsz róla a kutyádról, hogy mivel foglalkozol, csak beszélsz és beszélsz. Közben pedig azon tűnődsz, hogy "Hű ez a srác csendben van, biztos félénk." Nem egyáltalán nem. Csak megfigyel mindent, amit mondasz. Próbára tesz téged.

Tovább
komment

Mi van, ha nem én vagyok az ideális számára?

2024. március 23. 07:30 - Life Advisor

nem_vagyok_tokeletes.pngNagyon sok kérdés vagy aggodalom van jelen sok olyan közösségben, amely tele van olyan férfiakkal, akik valamilyen módon alkalmatlannak érzik magukat a szerelemre. Nehezen tudják kezelni azt, hogy "nem ők az ideális partnerek egy nő számára" valamint azt a tényt is, hogy "soha nem fognak kelleni senkinek".  A legutolsó ilyen poszt, amit olvastam a Redditen egy 19 éves srác eszmefuttatása volt. "168 cm vagyok és tudom, hogy vannak olyan lányok, akiket a magasság nem érdekel, de ők vannak kevesebben. A legtöbb lány inkább magasabb srácot szeretne. Egyszerűen nem tudom, hogyan lépjek túl ezen, hiszen bármi is történne, soha nem fogok megfelelni ennek az ideálnak. Tudom, hogy nem tudom megváltoztatni a magasságomat, de egyszerűen nem tudom abbahagyni az ezen való rágódást. Úgy érzem soha nem találom meg a szerelmet."

Tovább
komment

12 készség a munkahelyi sikerekhez 2024-ben

2024. március 22. 07:30 - Life Advisor

munkaeropiac_keszsegek_2024.png2024-ben a szakmai világ gyorsan fejlődik, ezért elengedhetetlen a kezdeményezés és a stratégiai tervezés a készségfejlesztés érdekében. Ha kiemelkedően jól szeretnél teljesíteni a munkádban, elengedhetetlen a megszokotton való túllépés és a különböző készségek fejlesztésére való összpontosítás. Ez a poszt azokat a kulcsfontosságú képességeket mutatja be, amelyek hozzájárulnak a jövőbeli karriered sikeréhez.

Tovább
komment

A nők azt akarják, hogy feltétel nélkül szeressék őket, de...

2024. március 21. 07:30 - Life Advisor

feltetel_nelkuli_szeretet_nok.jpgMielőtt ebbe belemennék, szeretném leszögezni, hogy nem beszélek minden nő vagy férfi nevében. Egyszerűen megfigyelem a trendeket, provokálok gondolatokat és megosztom a véleményemet. A feltétel nélküli szeretet kötöttségek nélküli szeretet. Ez azt jelenti, hogy ha nem tudok x-et, y-t vagy z-t adni neked, akkor is szeretni fogsz. A feltétel nélküli szeretet iránti vágy a mai kor női esetében abból áll, hogy van egy lista a férfiakkal kapcsolatos feltételeikről. 

Tovább
komment

Mennyire álomgyilkos a kényelem és a konformitás?

2024. március 20. 07:30 - Life Advisor

komfort_es_kenyelem.jpgAz embereknek nehéz felülemelkedni az önmagukról alkotott véleményükön. Az önkorlátozó hiedelmeknek ez az átka gyakran gyermekkora vezethető vissza. Vagy egy nem támogató szülő, vagy egy óvatlan tanár tett vagy mondott valami pusztítót és mi továbbvisszük a sebet. A sérült kis hang a fejünkben azt suttogja : "Csak annyit tegyél, hogy elboldogulj. Ne bolygasd a dolgokat, ne kockáztass!" Ami szomorú, hogy kétségeink gyakran távol állnak az igazságtól. De a kétségek kényelmesek. A kétségek ürügyet adnak arra, hogy ne próbáljuk meg. Kérdezd meg magadtól : "Mi van, ha a kétségeim nem igazak?"

Tovább
komment

Melyik a vonzóbb a nők számára : magasság vagy az izom?

2024. március 19. 07:30 - Life Advisor

izom_vagy_magassag.pngKérdezz meg bármelyik nőt, hogy mit keres őszintén egy férfiban és valószínű, hogy az első dolog, amit mondani fog, hogy a férfi "legyen magas". Ez persze nem annyira biztató az alacsony srácoknak, akik soha nőttek magasabbra 170 cm-nél. Sajnálatos, hogy a magasság nem olyasmi, amit természetesen "javíthatunk" felnőttkorban. A legjobb, amit az alacsony férfiak tehetnek, hogy fejlesztik magukat minden egyéb módon, amit ténylegesen irányítani tudnak. Nem beszélve arról, hogy a térd eltörése, hogy műtéttel néhány centit adjunk a magasságunkhoz, a legtöbbünk számára nem éppen ésszerű megoldás, bár létezik. Az alacsony lét egyetlen megmentő kegyelme az, hogy sokkal, de sokkal könnyebb az ilyen férfiaknak izmosodni, mint a magasabb férfiaknak.

Tovább
komment
süti beállítások módosítása