Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Ebből tudja az esküvői fotós, hogy a kapcsolat tartós lesz-e

2019. szeptember 19. 16:18 - Life Advisor

marriage_photo.jpgSzemély szerint csodálom a fotósokat. Néha már szinte hihetetlen, mennyire csodálatos módon tudnak megmutatni egy tájat, tárgyat és ami számomra ennél is megdöbbentőbb magát az embert. Persze minden fotósnak megvan a maga területe, amelyben igazán otthon érzi magát. Az egyik ilyen például az esküvői fotósok. Ők azok akik akár egy esküvői, akár egy eljegyzéssel kapcsolatos fotózáson nagy figyelmet szentelnek a párok kinézetének, figyelik a testbeszédüket és mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a leghitelesebb pillanatokat sikerüljön lencsevégre kapniuk. De vajon melyek azok a jelek, amelyekből megtudják mondani, hogy egy kapcsolatos tartós lesz-e?

Tovább

4 szokatlan módszer az erősségeid felkutatásához

2019. szeptember 18. 14:35 - Life Advisor

strength_kepesseg.jpgNeked is problémát okoz, hogy kiderítsd, mik az erősségeid az életben? Vannak ugyan, akik már életük korai szakaszában tudják az erősségeiket és a gyengeségeiket, a sikeres emberek szerint viszont ennek fordítva kellene működnie. Más szóval, hajlamosak vagyunk az erősségeinkről megfeledkezni és arról is, hogyan tudnánk őket igazán jól alkalmazni az életünkben, a gyengeségeinket pedig inkább elrejtjük, ahelyett, hogy javítani próbálnánk őket.

Tovább

Legalább ezt az 5 dolgot tudnod kell a gazdagság eléréséhez

2019. szeptember 17. 13:56 - Life Advisor

money_secret.jpgMiért van az, hogy egyesek gazdagok ugyanakkor vannak olyan emberek, akik csekkeket fizetnek csekk után és azon szurkolnak, hogy maradjon pénzük a hónap hátrelévő részében? Miért történik az, hogy ugyanabból a családból származó emberek, ugyanolyan oktatási lehetőségekkel más eredményeket kapnak az életben? Sokáig gondolkodtam rajta, hiszen a családomban is ez a példa figyelhető meg és annak ellenére, hogy mindannyian ugyanazokat az információkat kaptuk teljesen más az anyagi helyzetünk és a pénzügyeink kezelésének folyamata.

Tovább

4 jel, hogy segítségedre van szükséged a vállalkozásodban

2019. szeptember 16. 11:30 - Life Advisor

help_vallakozo.pngEgy vállalkozás vezetése nem vicc. Óriási nyomással jár és a növekedéshez gyakran kell lemondanunk bizonyos dolgokról. Ha te is a sikerre akarsz összpontosítani, akkor tudnod kell, hogy nem szégyen segítséget kérni. Különféle támogatásra lehet szükséged, amely mind a magán- mind pedig az üzleti éleredben a saját fejlődésed szolgálhatják. Íme 4 jele annak, amikor bizony neked is el kell egy kis támogatás.

Tovább

7 dolog, amire a pénzügyileg tudatos emberek nem költenek

2019. szeptember 15. 12:10 - Life Advisor

rich_finance.jpgNem kell gazdagnak lenned ahhoz, hogy jól tud kezelni a pénzt. Jól kezelni a pénzt valójában azt jelenti, hogy ehhez szükséges jó szokásokkal rendelkezel. Akik képesek jól kezelni a pénzt kiegyensúlyozott életet élnek és soha nem költenének többet, mint amennyi a bevételük. Íme 7 olyan dolog, amire biztosan nem adnak ki pénzt azok az emberek, akik jól bánnak a pénzzel és amit te is megtanulhatsz tőlük.

Tovább

11 dolog, amit a sikeres emberek biztosan csinálnak a hétvégén

2019. szeptember 14. 14:26 - Life Advisor

weekend_people.jpgMik a terveid a hétvégére? Az, hogyan töltöd a hétvégéd sokat elárul arról, hogy mennyire vagy sikeres az életben. Pontosabban szólva nem is az a legfontosabb, hogy mit csináltok. Nem leszel kevésbé sikeresebb a munkádban azért, mert inkább pihensz a hétvégén vagy mert épp állandó kalandokat keresel. A különbség a sikeres és a sikertelen emberek hétvégéje között inkább fejben dől el.

Tovább

Létezik-e magánszféra a párkapcsolatban? És ha igen, miért nem?

2019. szeptember 13. 11:13 - Life Advisor

privacy_love.jpgA szerelem kezdeti szakaszában, amikor csak a rózsaszín ködben úszkálunk erre-arra, talán észre sem vesszük, hogy mennyire befolyásolhatnak minket partnerünk érzései,érzelmei, gondolatai. Többször megfogalmazódik bennünk, hogy vajon búcsút kell-e intenünk a magánszférának, hiszen most már nem a "te" és "én", hanem a "mi" létezik. Beleolvasgatunk egymás üzeneteibe, telefonjába, nyomozásokba kezdünk és megpróbáljuk kisajátítani a párunkat. Azt, hogy milyen erősen alkalmazzuk ezt a párkapcsolatunkban függ a kötődési stílusunktól, ugyanakkor nem árt tisztában lenni a következményekkel.

Tovább

Miért érezzük úgy, hogy mindenki más sikeresebb nálunk?

2019. szeptember 12. 07:30 - Life Advisor

feeling_success.jpgÚgy érzed, hogy mindenki más sikeresebb nálad? Gyakran előfordulhat, hogy miközben a saját sikereid megvalósításán dolgozol és körbenézel azt veszed észre, hogy te csak egy helyben toporogsz, mások pedig egyre gyorsabban és egyre nagyobb sikereket érnek el. Hidd el tudom, hogy mit érzel. Bloggeként és lifecoachként nekem sincs túl egyszerű dolgom. Rengeteg önjelölt tanácsadó születik mindennap, akik egy-két csettintés hatására azt ígérik neked, hogy egyből több millió forintot fogsz keresni vagy hogy épp egy csapásra fog megváltozni az életed mindezt úgy, hogy csak 1 maximum 2 dolgot kell változtatnod, ha egyáltalán változtatnod kell, hiszen egyre többször olvashatsz olyan motivációs előadókról, tanácsadókról, akik szerint az ő módszerük olyan kiváló, hogy nem is kell semmit megváltoztatnod az életedben, csak fizesd ki a tanfolyam/tanácsadás/workshop árát és minden rendben lesz.

Tovább

5 lecke a pénzről Rihannától

2019. szeptember 11. 07:30 - Life Advisor

rihanna_money.jpgNéhány olyan slágerével mint a Work (Dolgozz) vagy a B*tch Better have My Money (Jobb ha megadod a pénzem ri*anc) talán nem meglepő, hogy Rihanna a Celebrity Net Worth szerint 260 millió dolláros vagyonnal rendelkezik. Rihanna, polgári nevén Robyn Rihanna Fenty, ismert a zenei karrierjéről. Körülbelül 7,6 millió dollárt keresett streaminggel, 2,5 millió dollárt fellépésekkel és 10,1 millió dollárt jogdíjakból. A 2013-as "Diamonds" turnéja során pedig több, mint 137 millió dollárt kaszált. A zenén kívül azonban több forrásból is származik bevétele, így érdemes tőle ellesni például az alábbi 5 fontos leckét a pénzről.

Tovább

Így mentheted meg a kapcsolatod 2 másodperc alatt

2019. szeptember 10. 07:30 - Life Advisor

argument_communication.pngRengeteg probléma múlik egy alapvető hozzáálláson. Az agyunk automatikusan védekező magatartást tanúsít anélkül, hogy tudatában lennénk annak, hogy ez most jogos-e vagy sem. Ez különösen akkor lehet probléma, ha a partnered vagy más közeli személy valami olyasmit mond, amivel te nem értesz egyet. Ilyenkor gyakran gondolkodás nélkül torkoljuk le a másik embert, egyből félbeszakítjuk a másikat és mindent megteszünk, hogy kifejezzük az ellenszenvünket. Ha ez tényleg megtörténik, akkor a harc és a vita gyakran megállíthatatlan. Mindez elkerülhető, ha megváltoztatjuk egy alapvető tulajdonságunkat, amely csupán két másodpercet vesz igénybe.

Tovább