Life Advisor

A pozitivitás & motiváció forrása!

Megbukott az újévi fogadalmad. Most mi lesz?

2019. január 21. 07:30 - Life Advisor

resolution_okr.jpgMikor volt az életedben legutoljára olyan időszak, amikor átgondoltad, hogy mit is akarsz elérni a következő 1 évben? A legtöbb ember életében az újévi fogadalmak rituáléja tipikusan ilyen, de vajon tudjuk, hogy mi ennek az értelme? 12 hónap nagyon hosszú idő és az újévi fogadalmak 80%-a január végére megbukik. Újévi fogadalmaink nagy része arra szolgál, hogy azokon a dolgokon változtassunk, amelyeket nem szeretünk magunkon. "Túlsúlyos vagyok, ezért mindennap edzenem kell." vagy "Depressziós vagyok, talán el kellene kezdenem a mindfulnesst". Könnyen úgy tűnhet, hogy egyszerű lesz az ünnepi hangulat után változtatni az életünkön. A történelem azonban azt mutatja, hogy az újévi fogadalmaink megvalósítása az egyik legnehezebb dolog az életünkben.

Tovább

3 jel, hogy az univerzum a tökéletes partnered felé akar terelni!

2019. január 20. 07:30 - Life Advisor

clem-onojeghuo-207467-unsplash.jpgPróbáld megtalálni a tökéletes partnered, azaz az igaz szerelmet? Ha igen, akkor bizonyára hamarosan meg is fogod ismerni őt, de mi van ha nem veszed észre? Bizony sokszor megfeledkezünk arról, hogy kicsivel több spiritualitást, intuíciót engedjünk be az életünkbe, vagy éppen, hogy jobban figyeljünk a belső hangunkra és a körülöttünk lévő jelekre. Emiatt pedig, sokszor vakok leszünk. Mindez magában foglalja azt is, hogy nem veszed észre, ha az univerzum éppen a tökéletes partnered felé terel téged. A jó hír, hogy nem kell vaknak maradnod, csak nyisd ki a szemed és keresd az alábbi 3 jelet.

Tovább

6 lecke, amit megtanulhatsz a dzsungel királyától!

2019. január 19. 07:30 - Life Advisor

lion.pngLáttál már dokumentumfilmet az oroszlánokról? Ha igen, akkor bizonyára te is láttad, hogy uralják a területüket és milyen hatalmas ragadozók. Az oroszlánok a legerősebb állatok közé tartoznak a világon és senki sem mer szembeszállni velük. A dzsungel királyának nevezik őket, hiszen senki meri kihívni őket, mindent elérnek, amit akarnak. Az oroszlánnak mindig merész hozzáállása van és igazi uralkodóként él. De az életük tele van problémákkal és akadályokkal. Kevesebb lehetőségük van hibákra, hiszen akár egyetlen hiba az életükbe kerülhet. Mindezek ellenére láttál már valaha depressziós oroszlánt vagy olyan oroszlánt, aki feladja? Mi motiválja őket? A túlélés. Sok oroszlán veszti el az uralkodását, kölykeit, királynőit, de soha nem adják fel az életet.

Tovább

5 szokás, amivel fel kell hagynod, hogy megkapd,amit akarsz!

2019. január 18. 07:30 - Life Advisor

wout-vanacker-552915-unsplash.jpgA boldogság, a siker és a beteljesülés világszerte más-más jelentéssel bír, mégis közös bennük, hogy mindannyian szeretnénk ezeket a dolgokat megtapasztalni a saját életünkben. A célok elérése azonban kihívást jelentenek. Minden alkalommal, amikor negatív szokásokat használunk gátoljuk a saját fejlődésünket és megtorpanunk az álmaink felé vezető úton. Igen, ekkor hatalma és ereje van azoknak a szokásoknak, amelyek az életünk részét képezik, ennek ellenére, nagyon kevés figyelmet kapnak csak. Nézzük meg az 5 legfontosabb olyan szokást, amelyet neked is abba kell hagynod, ha sikeres akarsz lenni és azt akarod kapni az élettől, amire vágysz.

Tovább

Így tudja egy átlagos ember jobbá tenni a világot!

2019. január 17. 07:30 - Life Advisor

frank-holleman-613250-unsplash.jpgA közösségi oldalon nemrég feltette valaki a kérdést : hogyan tudnám jobbá tenni a világot? Átlagos embernek titulálta magát, aki úgy gondolta, hogy valami különleges képesség kell ahhoz, ha szeretné jobbá tenni az országát, Indiát. A kérdése érzelmileg engem is megérintett, mert teljesen tudtam vele azonosulni. Jómagam is arra törekedtem és törekszem, hogy jobbá tegyem a világot. A fenti kérdésre egyébként a leggyakoribb válasz, hogy vegyen részt a politikai életben, ha jobbá akarja tenni a világot.

Tovább

Hogyan teheted sokkal szervezettebbé az életed?

2019. január 16. 07:30 - Life Advisor

marten-bjork-623843-unsplash.jpgHa olyan vagy, mint én akkor te is sokszor vagy elfoglalt ezenkívül pedig az elméd tele van rengeteg információval. A munka, sport, magánélet kezelése között talán még iskolába is jársz, gyereket nevelsz vagy éppen próbálsz társasági életet élni és mindezen dolgokat összehangoltan és szervezetten működtetni. Lehet, hogy eddig is használtál már különböző határidő naplót, applikációt stb, hogy nyomon tudd követni a teendőidet, viszont a szervezett élet feltétele a szervezett elme. Szervezett elmét pedig legegyszerűbben egy tervező segítéségével tudsz megteremteni.

Tovább

2 egyszerű tipp, hogy akard, amit akarsz!

2019. január 15. 07:30 - Life Advisor

thomas-griesbeck-141511-unsplash.jpgDan Sullivant tartják a vállalkozók coachának, hiszen rengeteg vállalkozó embernek segített már sikeres üzletet felépíteni egészen az alapoktól, azaz a gondolkodás mód áttranszformálásával. A napokban volt lehetőségem Dan legújabb Akard,amit Akarsz! című könyvét elolvasnom és erőteljesen változtatta meg a gondolataimat és ha szabad így fogalmaznom új utakat nyitott meg az életemben.

Tovább

7 dolog, ami segít kijutni a nehéz helyzetekből!

2019. január 14. 07:30 - Life Advisor

ross-hughes-162081-unsplash.jpgAz élet tele van hullámvölgyekkel. Ha pedig úton vagy a siker felé vezető úton, akkor bizonyosan fogsz találkozni kihívásokkal, kudarcokkal, nehéz helyzetekkel. A különbség a sikeres és a sikertelen emberek között a hozzáállás és a cselekvés, amit akkor tesznek, ha a dolgok nem igazán tartanak jó irányba. A sikeres embere ugyanis továbbra is úgy fog dönteni, hogy továbbra is küzdenek az álmaikért és bármi áron is, de elfogják érni a céljaikat. Ezzel szemben a sikertelen ember úgy dönt, hogy feladja és vége. A pillanat viszont, amikor így döntesz, akkor veszítesz is. Szóval mit kell tenned, ha tovább szeretnél haladni és küzdeni akkor is, ha a dolgok rosszra fordultak? 

Tovább

6 pszichológiai erő, amely meghatározza a sikert

2019. január 13. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-7525066-unsplash.jpgHogyan határozod meg a sikert? Ha pár évvel ezelőtt feltették volna nekem ezt a kérdést, biztosan azt válaszoltam volna, hogy a siker azt jelenti, hogy mindenképpen diplomát kell szereznünk, napi 8 órát kell dolgoznunk, feljebb kell haladnunk a vállalati ranglétrán, találjunk egy gyönyörű feleséget majd pedig együtt éljünk boldogan. Az önfejlesztési utazás kezdete óta azonban a definícióm megváltozott. Ma már úgy gondolom, hogy egyféle siker létezik méghozzá az, hogyha a saját feltételeid szerint tudod megélni az életed.

Tovább

10 jel, hogy a főnököd menedzser, de nem vezető

2019. január 12. 07:30 - Life Advisor

rawpixel-762105-unsplash.jpgEgyszerű a módja annak, hogy megválaszoljuk a kérdést, mi is a valódi különbség a menedzser és a vezető között? Az emberek menedzselése azt jelenti, hogy megbizonyosodsz róla, hogy pontosan azt csinálják, amit csinálniuk kell. A hagyományos menedzsment fogalma azon a félelmen alapul, hogy a dolgozók folyamatosan hibáznak vagy tévednek, hacsak valaki nem felügyeli őket, megbizonyosodva arról, hogy ez nem így lesz.

Tovább