Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Szokások, amelyek károsíthatják a szexuális életed

2023. május 12. 07:30 - Life Advisor

rossz_szex_szokas.jpgA szex Isten ajándéka minden élőlénynek, különösen az embereknek és sok előnye van, ha egészségesen csináljuk. Bármennyire is szép ez a cselekedet, bizonyos szokások károsíthatják. Ezért az alábbi posztban megmutatunk néhány szokást, amelyek potenciálisan károsíthatják a szexuális életed.

Túl sokat stresszelsz

Ha hagyod, hogy a stressz és a szorongás állandóan kimerítsen mindenhol, az egészséged és a szex iránti vágyad veszélybe kerül. Ha a tested hosszabb ideig túlterhelt a stressz okozta vegyi anyagokkal, akkor nem leszel hatékony az ágyban és más fizikai tevékenységben.

A probléma megoldásához próbáld meg azonosítani, hogy mi okozza a stresszt és kezeld azt. Egy séta a parkban, egy kis jóga vagy a kedvenc vígjátékod megnézése kiváló módja lehet a stressz enyhítésének. Ha a fent említettek egyike sem működik, fordulj szakemberhez!

Nem szereted az előjátékot

A tudomány alátámasztja azt az elképzelést, hogy a szexre való ráhangolódás segíti a dolgokat. Egy körülbelül 8700 résztvevővel végzett vizsgálatban mind a férfiak, mind a nők arról számoltak be, hogy a szex előjáték nélkül teljesen érdektelen volt. 

Túlságosan el vagy foglalva

Amikor az élet stresszessé válik, a szex gyakran az első dolog, ami lekerül a "teendők" listájáról. Az intimitásnak azonban kiemelt prioritásnak kell lenni egy kapcsolatban. A szex beütemezése szörnyen hangozhat, de segíthet elkerülni a határozatlan időre történő halogatást. Tehát készíts ütemtervet és tartsd magad hozzá!

Untat a rutin

A rutin csapdájába való esés oka az elavult szexuális élet. Mindez úgy is megtörténhet, hogy észre sem veszed. Próbálj ki új pózokat a pároddal, vagy legyetek együtt olyan helyen/időpontban, amely eltér az átlagostól, hogy egy kicsit felkavarjátok az állóvizet és megtörjétek a megszokott rutint.

Túl sok szemetet eszel

Ha gyorsétel függő vagy, sok finomított szénhidrátot, egyszerű cukrot, telített és transzzsírt juttatsz a testedbe. A szex közbeni teljesítményképességed fog szenvedni tőle, mert alacsony lesz a testedben a véráramlás. Figyelj oda az egészséges étkezésre, mert az egészséges és tápláló étrend növeli a szexuális teljesítményedet is.

Túl sós az étrended

Maradjunk még mindig az ételekénél egy kicsit. A sós ételek rendszeres fogyasztása növeli a magas vérnyomás kockázatát, ami csökkentheti a libidót. Kerüld el az előrecsomagolt ételeket, amelyeknek gyakran az egekben a nátrium tartalma és ügyelj arra, hogy mennyit sót teszel az ételedbe. 

Csendes vagy

A kommunikáció olyan, mint egy valuta minden kapcsolatban. Ezért beszéld meg a szexuális életeddel kapcsolatos esetleges problémákat, vagy bármilyen javaslatot. Aggódsz, hogyan reagál rá a párod? Összpontosíts inkább az érzelmeidre és a reakcióidra, mint a párodéra. Vagyis, kezdd a mondandód azzal, hogy "én" ahelyett, hogy "te".

A negatívumokra koncentrálsz

A jelek, amelyeket magadnak küldesz, vagy amelyeket a testedtől kapsz, jelentősen befolyásolják, hogy mennyire érzed magad magabiztosnak. Az önképed és a szexuális vágyad egyaránt szenved, ha ezek a jelek kedvezőtlenek. Szakíts azzal a szokással, hogy mindig arra koncentrálsz, amit nem szeretsz magadban, ha ez az alapértelmezett állapotod. Vigyázz magadra és vedd körül magad pozitív emberekkel!

Túl sokat iszol

Míg egyetlen sör vagy pohár bor segíthet ellazulni, a túlzott alkoholfogyasztás miatt be is aludhatsz szex előtt. Ha túl sok alkohol van a szervezetedben, különösen a férfiak küzdhetnek az ágyban nyújtott teljesítményükkel. Kontrolláld az alkoholfogyasztásod a szexuális életed és az általános egészséged érdekében!

Rosszul alszol

A libidó elvesztésével járhat, ha nem alszol eleget. Szentelj figyelmet a megfelelő minőségű és hosszúságú alvásra, pihenésre, feltöltődésre.

Nem figyelsz a súlyodra

Különösen férfiak esetében igaz, hogy néhány kiló leadása javíthatja a halószobában lévő hatékonyságukat. A túlsúly egyik hátránya - szexuális életre vetítve - hogy nagyobb valószínűséggel lesz merevedési zavarod.

Dohányzol

A dohányzásnak hosszú listája van a negatív egészségügyi hatásokról és a szexuális vágy csökkentése az egyik ilyen tétel a listán. A dohánytermékek olyan vegyi anyagokat tartalmaznak, amelyek megzavarhatják a véráramlást, ami szexuális diszfukcióhoz vezethet, különösen férfiaknál. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása