Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

5 kérdés a merevedési zavar okának kiderítéséhez

2023. február 03. 07:30 - Life Advisor

merevedesi_zavar.jpgGondolkoztál már valaha a merevedési zavar kiváltó okán? Mivel az elménk arra van bekötve, hogy a legkisebb ellenállás útját keressük, mindenki gyors és egységes megoldást akar valamire, ami nem olyan egyszerű, mint amilyennek a felszínen tűnhet. Valójában a szexuális izgalom a testben többváltozatú folyamat. Azt, hogy képes vagy-e erekciót elérni vagy fenntartani, számos tényező befolyásolja. Az elméd egy tényező. Az életkorod tényező. Az idegeid, az izmaid, a hormonjaid, az érzelmeid, a hangulatod, a kapcsolati szakaszod, a pároddal való kényelem szintje mind tényezők. Tehát nincs olyan megoldás, amely minden férfi merevedési zavarát meggyógyítaná, mert mindig figyelembe kell vennünk, az egyén körülményeit is. Ebben a posztban végigmegyünk a leggyakoribb tényezőkön és az ezzel kapcsolatos megoldásokon is.

Figyelem!

A cikkben található tartalom nem helyettesíti a szakemberrel való konzultációt. Kérjük, hogy bármilyen egészségügyi probléma esetén fordulj orvoshoz. 

5 kérdés, amelyet fel kell tenned magadnak, hogy eljuss a merevedési zavar kiváltó okához

1. Egészséges vagy?

Sok férfi, aki merevedési zavarokkal küzd, azért szembesül ezzel a problémával, mert vannak olyan egészségügyi tényezők, amelyek korlátozzák erekciójuk erősségét és minőségét.

A cukorbetegség, az elhízás, a magas koleszterinszint, a szívbetegségek, a dohányzás, az alkohol vagy más gyógyszerek használata mind negatív hatással vannak a merevedési funkcióra.

Ha olyan egészségügyi gondod van, amelyekről ismert, hogy súlyosbítják az erekciós diszfunkciót (például Peyronie-kór, Parkinson-kór vagy szklerózis multiplex) akkor fordulj orvoshoz és kérdezd meg tőle, hogy a vényköteles gyógyszer életképes megoldás lenne-e számodra.

Az egészségügyi állapotoktól eltekintve az általános egészségi állapot és wellness hatalmas tényező abban, hogy az erekció mennyire jól működik.

Annak biztosítása, hogy éjszakánként következetesen 7-8 órát aludj, naponta elegendő vizet igyál, minél több egészséges, teljesértékű ételt fogyassz, rendszeresen mozogj, mind nagyban hozzájárul az erekció erősségének fenntartásához. És fordítva, ha erősen alkoholista, dohányos, sportmentes, gyors kaján élő ember vagy, azzal súlyosan korlátozod annak a valószínűségét, hogy kőkemény erekciót kapj. 

2. Olyas valakivel szexelsz, akivel akarsz is szexelni?

Furcsa kérdés, de a fontosságát nem lehet alábecsülni.

Különösen a modern "hookup kultúra" kontextusában van esély arra, hogy egyszerűen megpróbálod rávenni magad, hogy szexelj valakivel, akivel a tested nem igazán akar szexuálisan együtt lenni. 

Megpróbálsz csak azért erekciót elérni, mert úgy érzed, ezt kell tenned? Mert az egód jobban akarja a hódítást, mint a tested az élményt? Mert azt hiszed, hogy szexet várnak tőled és bűntudatot érzel és/vagy félsz nemet mondani, mert arra kondicionáltak, hogy elhidd, hogy minden férfinek állandóan szexet kell akarnia? 

Nem fogsz mindenkihez vonzódni és néha a tested egyszerűen nem annak a személynek szól, akivel szexuálisan próbálsz együtt lenni. Ez pedig rendben van. Ez nem kudarc, se a másik fél, sem pedig a te részedről.

Ha figyelembe veszed az elképzelést, hogy nem kell szexelned azzal a személlyel és a tested mély relaxációt érez, akkor van esély arra, hogy egyszerűen megpróbálod rávenni a tested, hogy szexeljen valakivel, akivel nem akar szexuális kapcsolatba kerülni a tested (vagy azért, mert a kapcsolat nem megfelelő számodra vagy azért, mert most kevesebb szexuális vonzalmat érzel).

Ebben az esetben a megoldás az, hogy egyszerűen hallgass a testedre. Hagyd, hogy helyes legyen és ne erőltesd az utad, hogy olyasmit csinálj, amiről a tested azt mondja, hogy nem akarja.

3. Biztonságban érzed magad a partnereddel? Egyértelműek a kommunikációs csatornák kettőtök között?

Oké, szóval általában elég egészségesnek érzed magad. Szexuálisan próbálsz lenni valakivel, akivel együtt is akarsz lenni és a merevedési erőd még mindig nem az, amit reméltél. A következő dolog az, hogy megnézzük a kapcsolatod jelenlegi állapotát.

A tested teljesen biztonságban érzi magát a pároddal?

Vannak olyan megoldatlan konfliktusok, amelyeknek a végére kell járnotok? Ha igen, akkor lehet, hogy van még tennivaló a kommunikáció szintjén.

Talán beszélned kellene a pároddal a szexuális életetekről. Vagy talán ki kellene törölnöd azokat a gondolatokat, amelyeknek semmi köze a szexuális életedhez. 

Lehet, hogy a párod néhány hónappal ezelőtt mondott neked néhány felkavaró dolgot, amikor nem tudtál erekciót elérni és ez némi félelmet hagyott a fejedben, hogy ez valaha is újra megtörténjen. Vagy talán úgy érzed, hogy általában kevésbé kötődsz a párodhoz és azt kívánod, hogy bárcsak több időtök lenne egymásra a hálószobán kívül is.

Bármiről is legyen szó, szánj egy kis időt arra, hogy átbeszéld a pároddal ezeket. 

4. Milyen volt a stressz szinted az utóbbi időben?

Amikor stresszesnek érezzük magunkat, a nemi vágyunk az egyik első dolog, amit negatívan befolyásolunk.

Mintha a természet tudná, hogy azoknak az embereknek, akik a folyamatosan a stressz legfokozottabb érzését érezték, nem szabadna a szaporodásra összpontosítaniuk. 

Ha túl sokat dolgoztál és a naptárad zsúfolt, fontold meg, hogy egészséges határokat szabsz annak, ami mellett elkötelezed magad.

Vagy ha nem a napi feladatok miatt van stressz, hanem csak általában, mert hajlamos vagy inkább a szorongó oldalon állni, akkor keress olyan dolgokat, amelyekkel levezetheted a stresszt. 

Próbálj meg meditálni, keress egy infraszaunát a környéken, menj sportolni, sétálj, próbálj meg több zöldséget enni, győződj meg róla, hogy eleget alszol. Kerüld el a stimulánsok fogyasztását (igen a kávét és az energiaitalokat is). Alapvetően csak törekedj az általában nyugodt életre.

5. Teljesítménykényszered van szex közben?

A férfiak többsége valamilyen szintén teljesítményként tekint a szexre és mindaddig, amíg úgy érzik, hogy szexelniük KELL, természetesen éreznek némi teljesítmény-szorongást. 

De a szex nem a teljesítményről szól. Nem lángoló pálcákkal zsonglőrködsz egy több száz fős közönség előtt.

A szex az érzésről szól. A szex a kapcsolatteremtésről szól. A szex egy gyönyörű, feltáró beszélgetés, amelyet a tested folytat a pároddal. 

Ha úgy szexelsz, hogy tudatában vagy annak, hogy mennyi ideig tart vagy ha úgy szexelsz, hogy nyomon követed a párod orgazmusainak számár, akkor az egódból és teljesítménykényszerből szexelsz, szemben a szívedből való szexeléssel. 

Ha a szexet teljesítménynek tekinted, akkor valószínűleg nem maradsz kapcsolatban a saját örömöddel. Mert az, hogy mélyen kötődsz az örömödhöz, azt jelenti, hogy ki kell jutnod a fejedből a testedbe. 

A szex nem teljesítmény. A szex az érzésről és a kapcsolatról szól!

Dobd el a céljaid! Dobd el azokat a számokat, amelyeket az elméd nyomon követ! Egyszerűen csak légy jelen, élvezd az öröm átadását és fogadását, miközben szeretetet mutatsz a párodnak is.

A merevedési zavar csak tünet

A merevedési zavar kiváltó okának nem kell olyan bonyolultnak lennie, mint azt gondoljuk. A péniszed egyszerűen csak a legjobb akar lenni, hogy megadja a kívánt eredményeket. 

A megelőzés szintjén a legjobb dolog, amit tehetsz, ha megteszed azokat a dolgokat, amelyeket a világ egész életében mondogatott neked. Mozogj rendszeresen, korlátozd az alkohol/cukor/gyors kaja bevitelét, ne dohányozz, szánj időt a rendszeres pihenésre és aludj legalább napi 7-8 órát. Tudom, unalmas, de szükséges.

Ha mindig gyors ételeket kajálsz, a tested ócska eredményeket produkál. Ha állandóan elfoglalt vagy és nem hagysz időt magadnak a pihenésre, ne lepődj meg, ha az idegrendszered túlságosan fáradtnak fogja érezni magát ahhoz, hogy merevedést érj el. 

Végső soron a merevedési zavar tünet és az a munka, amelyet megtehetsz, hogy megakadályozd, belső munka. A testednek szüksége van egy bizonyos feltételrendszerre, hogy biztonságban és nyugodtan érezze magát ahhoz, hogy erekciót érjen el. Így tehát, támogasd a péniszed ezen feltételek ápolásával és akkor nagyobb valószínűséggel lesz kőkemény erekció, amikor csak akarod.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása