4 nyilvánvaló jele annak, hogy ebből soha nem lesz kapcsolat

2023. február 02. 07:30 - Life Advisor

sose_lesz_kapcsolat.jpgÚgy tűnik, hogy a párod szeret téged. Terveket készít veled, mindennap üzenet ír, sőt még ki is mondja, hogy szeret. Érzéseik kristálytiszták, ennek ellenére soha nem teszik hivatalossá a kapcsolatotok. Annak ellenére, hogy úgy viselkedik, mintha kedvelne téged, soha nem kötelezi el magát melletted. A helyzet egyértelmű : érzelmileg érintett vagy ugyan, de nem vagy hivatalos kapcsolat számára. Az ilyen helyzetek pokolian zavarosak. A párod mond egy dolgot, de a döntései nem felelnek meg ennek. Szóval azon tűnődsz : hova vezet ez a kapcsolat? Csak az időmet vesztegetem? Se vele, se nélküle. Senki nem érdemli meg, hogy ilyen bizonytalanságban maradjon. Tehát hadd segítsek neked tisztán látni a dolgokat, hogy továbbléphess, vagy hogy megváltoztathasd ezt az állapotot. Íme azok a jelek, amelyek nyilvánvalóan mutatják, hogy ebből soha nem lesz kapcsolat.

1. Soha nem kezdeményez

A kezdeményezés ugyanolyan kényelmetlen, mint a kanapén aludni egy vita után. Előre kell gondolkodnia, terveket kell készíteni és el kell hívnia randira, kockáztatva, hogy nemet mondasz. Mindezt úgy, hogy közben otthon is lehetne és nézhetné a Netflixet. 

Tehát az első jele annak, hogy nem lesz kapcsolat kettőtök között az az, hogy a párod soha nem kezdeményez. 

Ne érts félre, nem baj ha te kezdeményezel, de ha mindig te vagy az, aki terveket készít, ötletel és kezdeményez, az már vörös zászló.

Ha az illető kedvel téged, látni is akar. Ez ilyen egyszerű. Ezért a kezdeményezésre irányuló erőfeszítése (vagy azok hiánya) megmutatják a valódi érzelmeit irányodba.

2. Elfelejtik az apró (és fontos) részleteket

Az apró részletek jelentéktelennek tűnnek. A párod még mindig szerethet téged és közben elfelejtheti, hogy utálod a hagymát, ugye? Egy cselekedet (vagy annak hiánya) nem határozza meg, hogy valaki hogyan érzed irántad.

De ezek az apró részletek számítanak, mert ezek tesznek azzá, aki vagy : a születésnapod, a kedvenc filmjeid, a kedvenc kajád és a rutinod apró szokásai.

Íme a brutális igazság : az emberek emlékeznek a számukra fontos dolgokra.

Gondolj bele. Hány apró részletre emlékszel mondjuk a legjobb barátoddal kapcsolatosan? Szerintem többre, mint amennyire gondolsz. Rendben, most pedig hány apró részletet tudsz a munkatársadról, akivel csak hetente egyszer-kétszer beszélsz? Gondolom, nem sokat.

A különbség az, hogy valóban törődsz a legjobb barátoddal.

Ugyanezen alapul a pároddal való kapcsolat is. Nem mondom, hogy nem szeret téged, de ha valóban szerelmes lenne, jó eséllyel emlékezne ezekre a részletekre.

3. Soha nincs meg az arany középút

Amikor kapcsolatban vagytok, egymillió döntést hoztok együtt és észre sem veszitek. Olyan igazán apró döntésekről beszélek, mint például, hogy mi legyen a vacsora vagy milyen filmet nézzetek meg az este.

"Mi ezzel a baj?" - kérdezheted. A probléma az, hogy nem fogsz minden döntésben egyetérteni a pároddal. Ez lehetetlen, hacsak nem ő a klónod.

Félúton kell találkoznotok és meg kell találnotok az arany középutat. 

De képzeld, senki sem szeret lemondani arról, amit akar. Sokkal jobb, ha a dolgok a maguk módján alakulnak, az arany középút rendkívül bosszantó dolog. Miért akarnád megtalálni ezt, ha nem szereted az illetőt?

Nem is akarod megtalálni. Nem éri meg a fáradtságot. Zavaró tud lenni, ha olyan dolgokat csinálsz, amit nem akarsz, de ezt kell tenned, ha komoly kapcsolatot szeretnél.

Amikor soha nem vagytok képesek megtalálni az arany középutat, biztos lehetsz abban, hogy a párod nem szeret annyira, hogy komoly kapcsolatot akarjon tőled.

4. Ködös jövőkép

Lehet, hogy erről nem akartál tudni, de a valós kapcsolatok nem olyanok, mint a romantikus filmekben. A valódi kapcsolatokhoz egy kis (és sokszor nem könnyű) készség kell : a tervezés.

A kapcsolatok sok tervezést igényelnek.

Bármi, amit párként szeretnétek csinálni, tervezést igényel : házvásárlás, gyerekvállalás vagy utazás. Még egy esti vacsora is igényel némi tervezést.

De az a személy, akit nem érdekelsz, nem fog terveket készíteni veled.

A tervek eszközei a jövőtök megteremtéséhez. Ha a párod nem készít veled terveket, akkor láthatod a valódi szándékait a kettőtök jövőjével kapcsolatban.

Mit mond a párod a jövőről? Családot akar, letelepedni és szerelmet találni? Vagy be akarja utazni a világot és kalandokat megélni? Egyik sem jobb, mint a másik, de segít meglátni, hol vagy a jövőjében.

Ha egyáltalán nem említ meg a terveiben, sajnálom, de ennek a kapcsolatnak annyi.

+1 : Nem érzed magad szeretve

Ez kicsit trükkös, mert nem tudod mérni, hogyan érzed magad. Megszámolhatod, hányszor hív fel, mennyi randin voltatok és miket mondott neked. Mérheted az erőfeszítéseit.

Az érzéseid viszont nem mérhetők és azt sem tudod, hogy mitől érzel úgy, ahogy.

Nem tudod megmondani, mitől érzed magad szeretve, de tudni fogod. Lehet, hogy nem akarod látni, de tudni fogod, hogy a szerelmed komolyan gondolja-e veled vagy sem.

Valaki, aki szeret téged, mindent megtesz, hogy ezt megmutassa neked. Egyedi élményeket hoz létre, időt tölt veled, erőfeszítéseket tesz anélkül, hogy erőfeszítésnek érezné. Soha nem kockáztatná meg, hogy elveszítsen. 

Lehet, hogy a poszt egyik-másik mondata fájdalmas, hiszen fáj szembesülni azzal, hogy a párod nem viszonozza az érzéseidet.

De jobban fáj, ha egy bunkóra vesztegeted az időd!

Nem érdemled meg, hogy ilyen kapcsolatban maradj! Valódi, szeretetteljes kapcsolatot érdemelsz. 

Ha a jelenlegi párkapcsolati helyzeted nem akarja megadni azt, amit megérdemelsz, a legjobb, ha minél előbb távozol. Minden perc, amit ebben a helyzetben töltesz, egy perc, amit a valódi szerelmedtől veszel el. 

A fenti jelek nem kőbevésett szabályok, de egyértelműséget adhatnak, így nagyobb biztonságban érezheted megad a következő lépés megtételéhez, akár előrelépsz, akár valami újat kezdesz. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása