Hogyan szabadítsd fel önmagad legjobb verzióját?

2023. január 26. 07:30 - Life Advisor

legjobb_verzio_onmagadnak.jpgÖnmagad legjobb verziójának létrehozásához időre, türelemre és szilárd elszántságra lesz szükséged. Lassíts, gondolkodj el az önreflexión és gondold át, hogy mit és miért szeretnél elérni. Ebben a posztban végigvezetünk téged azokon a lépéseken, amelyek segítségével átalakíthatod a gondolkodásmódod, hiedelmeid és a céljaid. Egy hosszú, de hihetetlenül kifizetődő útra lépsz most rá. Készen állsz?

Tűzz ki reális célokat

A célok elérésének legjobb módja, ha leírod őket, újra és újra átolvasod és szükség esetén módosításokat eszközölsz. 

Kezdd olyan kis célokkal, amelyeket könnyű lesz teljesítened : 

  • Kelj fel egy órával hamarabb
  • Ne nézd meg a telefonod elsőként rögtön ébredés után
  • Menj el heti háromszor 20 percre sétálni
  • Olvass újságot, ahelyett, hogy a közösségi médiát görgetnéd
  • Szánj időt arra, hogy a barátaiddal töltsd az időt a hétvégi munka helyett
  • Olvass el legalább egy könyvet havonta
  • Főzz, ahelyett, hogy ételt rendelnél

Amikor kicsi, egyszerű célokkal kezdesz, edzed magad, hogy jobb szokásokat alakíts ki és ragaszkodj hozzájuk.

Miközben a céljaidon dolgozol, tedd fel magadnak a következő kérdéseket : 

  • Sikerült, több, mint egy hétig kitartani a célod mellett?
  • Meg kellett erőltetned magad?
  • Az új szokások kialakítása könnyen ment?

Lehet, hogy valamikor lustának, motiválatlannak, inspirálatlannak vagy vonakodónak érzed magad. Bár az ilyen érzések természetesek, akadályozhatnak téged.

Kérdezd meg magadtól, miért adtad fel vagy váltottál? El kell ismerned, hogy miért nem tudtad követni a kisebb célokat, hogy erősebb gondolkodásmódot alakíthass ki a nagyobb céljaid számára. Kövesd nyomon a fejlődésed és felfogod fedezni az erősségeidet és a gyengeségeidet is.

Például minden második nap 20 percig sétálni egyszerű kiindulópont. Ennek a napi vagy heti szokásnak a fenntartása segít egy nagyobb cél elérésében, például egy intenzívebb edzési rutin elérésében az állóképesség növelése, egy mögöttes egészségügyi probléma kezelése vagy az energiaszint növelése érdekében. Ha ma kicsiben kezdesz, nagyobb sikerekre készülhetsz fel a jövőben.

Az eredmények egy alapvető összetevőn múlnak : időt szakítasz a céljaidra és hiszel abban, hogy bármit megtehetsz, amit csak gondolsz.

Ne engedj a kudarctól való félelemnek

A kudarc természetes és nem annak mércéje, hogy ki vagy és mire vagy képes. Attól tartva, hogy az emberek mit fognak gondolni vagy mondani, ha nem valósítod meg, amit elhatároztál, csak visszatart.

Az üzleti világ olyan nagy szereplői, mint Bill Gates és Richard Branson, rengeteget tudnak mesélni a saját kudarcaikról. Egészséges, ha egy kis félelmet érzel azzal kapcsolatban, amit csinálsz. A trükk az, hogy továbbra is szándékosan, őszinteséggel, integritással, szenvedéllyel és egészséges, produktív perspektívával folytasd, amikor kudarcot vallasz. 

Tanulj a hibáidból, kérj segítséget, tegyél fel kérdéseket és használd a kudarcokat ugródeszkaként a céljaid eléréséhez. A kudarc olyan dolgokra késztethet, amelyeket nem tartottál lehetségesnek, tedd próbára magad az alkalmazkodásra, a tanulásra és a fejlődésre, akár a karrieredben, akár egy új üzleti vállalkozásban, akár a szeretteiddel fenntartott kapcsolataidról is legyen szó.

Ismerd a célod

A cél megtalálása különböző dolgokat jelenthet különböző emberek számára. Lényegében arról van szó,  hogy tudod, mit akarsz az élettől és miért állítod fel ezeket a célokat.

A célod, hogy

  • Több pénzt keress?
  • Jobb szülő legyél?
  • Jobb emberré válj?
  • Beutazd a világot és új kultúrákat ismerj meg?

Mit akarsz elérni, hogy boldognak, elégedettnek és békével telinek érezd magad? Ebben rejlik a célod.

Igazíts a céljaidhoz egy ütemtervet a megvalósítás érdekében. Könnyű elképzelni egy célt, de mit teszel azért, hogy ezt elérd? Az elménk irányítja testünket, így minden fejben kezdődik. Erősítsd meg, amit akarsz, ismerd el, hogy sok munkát és időt vesz igénybe és tedd meg a szükséges lépéseket.

Mondj nemet a halogatásra, a kifogásokra és arra, hogy hagyod, hogy mások határozzák meg a céljaid. Ha nincs támogató baráti és családi köröd, keress hasonló gondolkodású emberekből álló közösséget, akik motiválni fognak a céljaid teljesítésére. 

Olyan emberekre van szükséged az életedben, akik motiválni, inspirálni tudnak, amikor a dolgok nehezebben mennek és ott lesznek melletted akkor is, ha elbuksz.

Kényeztesd magad egyéni utazással

Az utazás váratlan ajtókat nyithat meg az elmének, a szívnek és a léleknek. Ha egyedül utazol egy ismeretlen országba vagy városba, akkor több időt tölthetsz önmagaddal.

Az idegenekkel való interakció, egy új kultúra megismerése, az ismeretlen ételek, egy új város nyüzsgésének átélése és a csend pillanatainak élvezete önmagaddal óriási pluszt jelenthet számodra.

Ha egyedül töltesz időt egy új helyen, az segíthet elköteleződni az új kihívások és tapasztalatok mellett. 

Az utazás után alakíts ki egy új, produktív rutint magadnak a tanultak, tapasztaltak és érzett dolgok alapján. Állítsd be a szokásaid, gondolkodásmódod és a környezeted, hogy olyan környezetet alakíthass ki, amely segít önmagad legjobb verziójának létrehozásában.

Az utazás szépsége az, hogy új ötleteknek és tapasztalatoknak tesz ki téged, amelyek sokféleképpen javíthatják az életed.

Bátorságra, elkötelezettségre és kemény munkára lesz szükséged ahhoz, hogy a legjobb formádba kerülj. Lehet, hogy ijesztő érzés elkezdeni, de ha egyszer megtalálod a célod, elfogadod a kudarcot, ha jön, megnyitod a szívedet az új tapasztalatok előtt és emeled a gondolkodásmódodat, biztosan látni fogod, hogy a munkád gyümölcse beérett. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása