Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

3 hazugság, amit kisfiúként mondtak neked

2023. január 07. 07:30 - Life Advisor

kisfiu_hazugsagok.jpgGyerekkorodban rengeteg hazugságot hallhattál. A szüleid által, a tanáraid által, a média által. Mind az agyadba bevitt "rossz kódsorok" ezek a pusztító hazugságok most alakítják a valóságodat. Óriási nyomást helyeznek a teljesítményedre. Megnehezítik, hogy sebezhetőek legyünk másokkal. Stressznek és szorongónak érezzük magunkat. Szerencsére azonban, ezen lehet változtatni és mindenki képes átírni ezeket a kódsorokat a saját elméjében. Íme 3 hazugság, amit kisfiúként neked is mondtak és arról is szó lesz természetesen, hogyan szabadulhatsz meg tőlük.

1. A gyengeség kimutatása rossz dolog

A legtöbb fiú legnagyobb félelme már kiskorától kezdve az, hogy gyengének tartják. 

Ki akarja, hogy gúnyt űzzenek belőle, amiért sírva fakad a szünetben?

Ki akarja, hogy kislánynak (vagy valami rosszabbnak) hívják?

Természetesen senki.

Így megtanultunk túlságosak sztoikusnak lenni. 

  • Soha ne mutass gyengeséget!
  • Ne sírj!
  • Ne panaszkodj!
  • Légy erős!
  • Légy férfi!

Ahogy öregszünk, ez a hozzáállás elfojtja a lehetőségeinket és sokkal nehezebbé teszi az élet nehézségeinek kezelését.

Miért? Mert a sebezhetőség kifejezésének vagy a segítségkérésnek a hiánya pusztító.

Egyedül érezzük magunkat. Izoláltan. Csapdába esve.

Minden megakadályozza, hogy kapcsolatba lépjünk másokkal és hogy támogatást kérjünk, amikor a legnagyobb szükségünk van rá. 

A megoldás

Ennek leküzdéséhez törölnöd kell azt a gondolati mintát, miszerint : "Ne mutass gyengeséget, csak légy kemény!"

Cseréld ki ezt erre : "A gyengeség kimutatása az erő jele."

Most tisztázzunk valamit : nem azt mondom, hogy nyafogj és röhögj mindenen. Szó sem lehet róla.

Arról van szó, hogy nem kell állandóan bátornak és erősnek lenned. 

Ha nehézséggel szembesülsz, tedd meg, amit tudsz és ha nem működik, vagy szenvedsz, ne habozz támogatást kérni valakitől, akiben megbízol. 

Sokkal egyszerűbbé teszed az életed és megmutatod a világnak, hogy képes vagy segítséget kérni, ahelyett, hogy úgy tennél, mintha mindent neked kellene kitalálni és megoldani.

Készen állsz megtanulni a segítségkérést?

2. Le kell tenned valamit az asztalra, hogy szeressenek

Ez a hazugság óriási. Korán megtanítják nekünk ugyanis, hogy férfiként az értékünk 3 dolgon alapul : 

  • Sportteljesítmény : A sztársportolók általában a legnépszerűbb gyerekek az iskolában. Miért? Mert a társadalom mindenek felett értéket ad nekik. Ha utáltad a sportot, akkor csatákat kellett vívnod, ha jó voltál benne, akkor piedesztálra emeltek. 

  • Pénzügyi sikerek : Arra neveltek minket, hogy csodáljuk az élsportolókat, hírességeket, vezérigazgatókat és más gazdag férfiakat. A sok pénz és a siker közé egyenlőségjelet teszünk (függetlenül attól, hogy mi kell ahhoz, hogy megszerezzük)

  • Szexuális élet : Azt tanítják nekünk, hogy a lányok körében való népszerűség "férfivá" tesz minket. A szüzességünk elvesztése hatalmas dolog. (Rémlik még az Amerikai Pite című film?)

Mivel megtanították nekünk, hogy ezek rendkívül fontos dolgok, óriási nyomást érzünk a siker érdekében, legyen szó akár megszállott edzésről, lélekszívó munkáról, mert jól fizet vagy egy egyéjszakás kalandról, amiről aztán sztorizhatunk a haverokkal. 

A társadalom játéka úgy van felépítve, hogy nagyon könnyű feláldozni integritásunkat és jólétünket a teljesítmény és az elfogadás nevében.

Hogy is ne tennénk? A kezdetektől fogva arra kondicionáltak minket, hogy elhiggyük, hogy az, akik vagyunk, nem elég, hacsak nem telesítünk valami látványosat. 

Ez nagy tehet, amit minden nap cipelni kell, nem igaz?

A megoldás

A megoldás egyszerű, mégis kihívást jelent : bele kell szeretnünk abba, akik vagyunk. 

Hibáink, ragyogásunk, furcsaságunk, bizonytalanságaink, pszichotikus gondolataink. A teljes sprektumot szeretünk kell. Sőt, nem csak szeretnünk kell, hanem ténylegesen értékelnünk is kell őket.

Ki kell cserélnünk azt a kódsort, amely azt mondja : "Nem fognak szeretni, hacsak nem teszel le valamit azt asztalra." azzal, hogy "Csodálatos vagyok, ahogy vagyok. Nem kell bizonyítanom, hogy szeressenek. Csak azért szeretnek, mert önmagam vagyok."

3. A női tulajdonságok rosszak

Fiúként mindannyian el akartuk kerülni, hogy barátaink "lánynak" nevezzenek minket.

Bár ez ártatlan iskolai jelenségnek tűnhet, nagy problémát okozhat a pszichénkben és a társadalomban is.

A legtöbb férfi most távol marad mindentől, ami hasonlít a nőies viselkedésre : az érzések kifejezése, sírás, az irányítás elengedése stb.

Kisfiúként gyakran érezhettük, hogy sírni akartunk, amikor idegesek voltunk, de nem tettük meg, mondván, hogy ez rossz dolog. Mintha bajba sodorna minket, mintha az emberek nevetnének rajtunk emiatt.

A tény viszont, hogy az igazi férfiaknak szükségük van női tulajdonságok kifejlesztésére, mint az együttérzés, a kedvesség és a gyengédség.

Még a sírás is fontos. Ez egy természetes válasz az erős érzelmekre, és enélkül az érzéseink palackba kerülne és végül hatalmas feszültséget érzünk.

A taoista hagyományban az alapvető tanítás az, hogy teljes potenciálunk kulcsa a Yin (nőies) és a Yang (férfias) energiák kiegyensúlyozása.

Amikor kibillenünk az egyensúlyunkból, például azáltal, hogy túlságosan a férfias tulajdonságokra (azaz a kemény munkára, az erőre, teljesítményre) összpontosítunk, stresszesek és kimerültek leszünk. 

Miért? Mert a férfias tulajdonságok általában az elméhez kapcsolódnak, míg a női tulajdonságok a szívhez. 

Robottá válunk, elveszítjük a perspektívát és megtévesztjük a gondolkodásunkat.

Túlgondoljuk a dolgokat, hangsúlyozzuk az apró dolgokat, a rosszra koncentrálunk. Elfelejtünk kedvesnek lenni másokkal. Elfelejtjük, hogy az életnek szórakoztatónak kell lennie.

A megoldás :

  • Fejleszd a Yin oldalad! 
  • Ne feledd, hogy valami sokkal nagyobbnak vagy a része, mint te magad.
  • 7 milliárd embertársaddal együtt vagy a Földön.
  • Mindannyian ugyanabban a csapatban vagyunk.
  • Egy gigantikus, csodálatos univerzum része vagy.
  • Mindenhez kapcsolódsz.

El kell engedned azt a gondolatot, hogy "Ha rajtam múlik, akkor rajtam múlik. Meg kell csinálnom!" és helyezze arra kell fókuszálnod, hogy "Minden pillanatban együtt alkotok az Univerzummal és mindig kapok támogatást."

Szánj egy pillanatot arra, hogy ezt átérezd. 

Nem csak egy ember vagy, aki egy sziklán lebeg a világűrben. Azért vagy itt, hogy megéld az álmaidat, kedves legyél másokkal és minden nap valami új csodában legyen részed.

Miért ne hozhatnád ki az életedből a legtöbbet?

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása