Tippgyűjtemény szerelemhez, kapcsolathoz, randihoz

2022. december 14. 07:30 - Life Advisor

szerelem_randi_kapcsolat_tippek.jpgMilyen a szerelmi életed? Folyamatban van az a különleges valaki megtalálása vagy a jelenlegi kapcsolatodat szeretnéd új szintre emelni? Lehet, hogy online szeretnéd megtalálni a szerelmet, de nem tudod, hogy kezdj bele. Bármi is legyen a célod, íme néhány tipp, amelyek gyors segítséget nyújthatnak. A randizástól kezdve az online szerelem megtalálásáig mindenben a segítségedre leszünk. Íme néhány tippünk.

Hogyan szeress bele önmagadba?

Önmagunk szeretetének megtanulása fontos lépés minden kapcsolatban, mert egésznek és boldognak kell lenned, mielőtt mástól várnád el mindezt. Megérdemled, hogy te és mások is jól bánjanak veled. Hogyan szerethetsz bele önmagadba?

Adj magadnak időt

Ne rohanj bele egy új kapcsolatba, mert úgy gondolod, hogy az megoldja a boldogtalanságod vagy a magányod. Szánj időt magadra és tedd meg azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tesznek. Ne feledd, van benned valami különleges és nem szégyen, ha szereted önmagad. Nem könnyű, de megéri, amikor belülről kifelé kezdjük jobban érezni magunkat. Teremts olyan időt, ahol tudatosulhat benned mindaz, ami jó benned és abban, ahogy a világban élsz.

Ne hanyagold el a barátaidat

Bár lehet, hogy úgy érzed, hogy elhúzódsz a barátaidtól, amikor kezdesz beleszeretni valakibe, próbálj meg nem beleesni ebbe a csapdába. A barátaid az első naptól kezdve ott vannak és segítettek formálni azt a személy, aki ma vagy. Ne dobd el őket egy új szerelem, új kapcsolat vagy új munka miatt. Tartsd fenn a kapcsolatot a barátaiddal úgy, hogy időt szakítasz arra, hogy együtt légy velük, beszélgessetek, bulizzatok stb. Erre valók a barátok.

Honnan tudhatod, hogy készen állsz-e egy kapcsolatra?

Amikor készen állsz arra, hogy megtedd a következő lépést egy kapcsolatban, fontos tudni, hogy mit keresel.

Íme néhány kérdés, amelyet érdemes feltenni : 

  • Mit vársz a leendő párodtól?
  • Mit jelent számodra a sikeres kapcsolat?
  • Hogyan fogod érezni magad az életben ezzel a bizonyos társsal az oldaladon?
  • Kik azok az emberek, akik fontosak számodra és akik támogatni fognak a kapcsolatodban?
  • Mit jelent számodra a család és mennyi időt töltesz most velük?
  • Milyen hatással lenne ez az új kapcsolat ezekre a családi kapcsolatokra?
  • Milyen hatással lenne ez az új kapcsolat a munkádra vagy az időbeosztásodra?

A fenti kérdések segítenek abban, hogy jobban odafigyelj és tudatos legyél az életedben lévő kapcsolatokra. Győződj meg róla, hogy mindent megteszel a személyes egészséged és a boldogságod megőrzésének érdekében, mielőtt komoly, romantikus kapcsolatba kerülnél. 

Néha több emberrel való randizás segíthet kitáláni, hogy mit akarunk és kivel akarjuk, így nem ragadunk le olyan teljesíthetetlen kapcsolatokban, amelyek megakadályoznak minket abban, hogy előre lépjünk az életünkben. Tedd azt, ami neked beválik!

Ne feledd : amikor a szerelem megtalálásáról és a kapcsolatok működőképessé tételéről van szó, nincs mindenki számára működő recept. Bármi is történik a romantikus életeddel - legyen az új szerelem vagy szívfájdalom a végén - a legfontosabb dolog az, hogy boldognak és egészségesnek érezed magad az út során.

Hogyan lehet sikeres távkapcsolatod?

Ha távkapcsolatban élsz, tudod, mennyi erőfeszítésre van szükség ahhoz, hogy a dolgok működjenek. Kreatívnak kell lenned abban, hogyan töltetek együtt időt és fenn kell tartanod a kapcsolatot azáltal, hogy nem csak SMS-kre, Facetime-ra vagy a Skype beszélgetésekre támaszkodsz.

Lehetetlen feladatnak tűnhet egy olyan nap megtervezése, amikor mindketten összejöhettek, az összes többi kötelezettségvállalással, amellyel zsonglőrködtök és természetesen a kettőtök közötti távolsággal. De ha előre tervezel, a nap élvezetesebb és kevésbé stresszes lesz, ráadásul segít megőrizni a józan eszed is.

Mit csinálhattok egy táv randin?

Főzzetek együtt vacsorát online Skype vagy FaceTime segítségével, hogy mindenki úgy érezze, mintha magának és a párjának főzne.

Küldjetek képeslapot egymásnak onnan, ahol éppen éltek, emailek vagy szöveges üzenetek helyett, hogy legyen valami kézzelfogható onnan, ahol most vagy.

Hogyan lehet túlélni a szakítást?

Nem könnyű feladat. Ez az egyik legnehezebb dolog, amit valaha is meg kell tenned az életben. Szomorú leszel és dühös. De ez nem tart örökké, ezért próbálj meg az összes jó emlékre összpontosítani, amelyet ezzel a személlyel szereztél, ahelyett, hogy sajnálnád magad. Ezek a múltad részét képezik, ezért ne feledkezz meg róluk csak azért, mert nincsenek a jelenedben vagy a jövődben. 

Időbe telik, amíg megtanulod, hogyan lehet túlélni egy szakítást, de vannak módszerek, amelyek felgyorsíthatják ezt a folyamatot. Az egyik dolog, amit a legtöbb ember hatékonynak talál, az elfoglaltság. Töltsd fel a naptárad olyan tevékenységekkel, mint edzés, új emberekkel való randik, barátokkal való közös idő stb. Ennyi társadalmi tervvel nem lesz időd a szomorúságba menekülni. Sőt, ha nem hagyod magad elidőzni magad a történteken, akkor sokkal hamarabb fogod tudni lezárni ezt az egészet.

Egy másik dolog, amit tehetsz, hogy minden nap beszélsz valakivel - még akkor is, ha ez csak 5 perc közös kávézás egy barátoddal. A beszélgetés segít letenni a terheket és némi egyértelműséget ad, hogy mi is történik az életedben. Végezetül győződj meg arról, hogy időt hagysz magadnak a szakítás feldolgozására, azaz ne menekülj rögtön egy újabb kapcsolatba. Elegendő időt kell hagynod magadnak arra, hogy a korábbi érzéseid elmúljanak, ahelyett, hogy túl gyorsan beleugranál egy új szerelembe.

Hogyan randizz introvertáltként?

A randizás mindenkinek nehéz lehet, de különösen az introvertáltak számára. Íme néhány tipp, ami segíthet. Először is, ne hibáztasd magad, ha a randi nem megy jól. Ha frusztráltnak érzed magad a randik során, emlékeztesd magad arra, hogy ez is elmúlik. 

Amikor első randira mész valakivel, készülj fel azzal, hogy elmondod magadnak, milyen típusú ember lenne számodra a legjobb és mit szeretnél a kapcsolatban.

Csak azért, mert introvertált vagy, még nem jelenti azt, hogy nem lehetsz romantikus. A csendes első randi jó gyakorlat arra az esetre, amikor újra találkozol ezzel a személlyel és már megvan a vonzerő alapja. Ha a dolgok jól mennek a randin, de aztán mégsem alakul semmi komoly, ne hibáztasd magad. Nem minden romantikus szikra válik teljes körű kapcsolattá. Tanulj az egyes tapasztalatokból és lépj tovább, ha valami nem működik számodra vagy ha a partnered sem érez másképp. 

Hogyan lehet magabiztosabban randizni?

A randi idegörlő élmény lehet. Könnyű beleragadni az új szerelem rózsaszín felhőibe és elfelejteni a saját igényeid. Ne felejts el először önmagadra vigyázni. Légy magabiztos magadban és a döntéseidben! Megérdemeld, hogy legyen valaki, aki támogat és tisztel téged azért, aki vagy. Ha nem akarják ezt megtenni, ne pazarold rájuk az időd.

Ha úgy érzed, hogy az egyetlen dolog, ami visszatart, az az önbizalomhiány, próbáld ki az alábbi tippek egyikét : 

  • Beszélj pozitívan magadról, még akkor is, ha elsőre furának érzed mindezt
  • Tegyél fel kérdéseket a partnerednek és fejezd ki az érdeklődésed a mondanivalója iránt
  • Koncentrálj az erősségeidre, ne pedig a gyengeségeidre

Amikor randizol, tudd, mi fontos számodra és ne feledd, hogy nem baj, ha ezeket a dolgokat egy másik személy elé helyezed. Ha igazán szeretnek és értékelnek téged azért, aki vagy, akkor úgyis alakul a kapcsolatotok.

Hogyan lehet hatékonyan kommunikálni egy kapcsolatban?

A kommunikáció minden kapcsolat fontos elem. Így osztjátok meg egymással gondolataitokat és érzéseiteket. A hatékony kommunikáció egy kapcsolatban olyan kérdés, amelyet sokan feltesznek maguknak.

Annak érdekében, hogy fejlődhess ezen a területen, íme néhány tipp, ami segíthet : 

  • Hajlamosak vagyunk nyitottabbak és készségesebbek lenni az érzelmeinkkel, amikor biztonságban érezzük magunkat. Ez azt jelenti, hogy fontos, hogy a párok olyan légkört teremtsenek, ahol elég biztonságban érezhetik magukat ahhoz, hogy őszinték legyen az érzéseikkel kapcsolatban. 

  • Mindez azt is jelenti, hogy egészséges konfliktusbeszélgetéseket folytatunk, tiszteletben tartjuk egymás igényeit, empatikusan hallgatunk, érvényesítjük az érzelmeket és érzelmileg elérhetőek vagyunk.

Fontos, hogy őszinte legyél az érzéseiddel kapcsolatban, amikor arról van szó, hogyan lehet hatékonyan kommunikálni egy kapcsolatban. Ez azt jelenti, hogy a konfliktus során kommunikálunk és lehetőséget biztosítunk, hogy kifejezzük magunkat. Ezt többféleképpen is megtehetjük : írd le a gondolataid, beszéld át a dolgokat egy barátoddal, terapeutával vagy írj naplót arról, hogy érzed magad. 

Mindig tervezz elég időt a pároddal való beszélgetésre és figyelj arra, hogy mindig pozitívan fejezzétek be a beszélgetéseket.

Hogyan lehet életben tartani a szikrát egy hosszú távú kapcsolatban?

Ez bizony kihívást jelent. Könnyű megszokni a másik ember szokásait és természetesnek vennünk egymást. Ha apró változásokat hajtatok végbe a napi rutinodat illetően, hogy a dolgok frissek maradjanak az segíthet abban, hogy közelebb érezzétek magatokat egymáshoz.

Íme 3 módszer, ami pontosan ebben segíthet nektek : 

  1. Próbáljatok ki valami újat, havonta egyszer

    Lehet, hogy évek óta együtt vagytok már, de még mindig más az érdeklődési körötök. Az egyik legjobb módszer ilyenkor, ha minden hónapban kipróbáltok valami újat. Legyen szó teniszezésről, túrázásról, próbáljatok ki valamit, ami érdekessé teszi a kapcsolatotok. Ha úgy érzed, hogy a hálószobán kívül nincs olyan tevékenység, ami mindkettőtöket izgatna, az annak a jele, hogy lehet eljött az ideje, hogy találj valakit, aki izgalmat tud nyújtani számodra.

  2. Töltsetek minőségi időt egymással

    Annak érdekében, hogy a tűz forró maradjon, mindig törekedjetek arra, hogy minőségi időt töltsetek együtt. A mai világban sok pár alig látja egymást a munka miatt a hét folyamán, nemhogy a hétvégén. Ha 20 percet találsz arra, hogy egy kávé mellett beszélgessetek, vagy kéz a kézben sétáljatok, az nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a kapcsolat erős maradjon.

  3. Maradjatok kapcsolatban munkaidőben is, de okosan

    Amikor nem vagyunk otthon és hiányzik a párunk, természetes, hogy üzenet írunk neki vagy felhívjuk stb. De ha egész nap ezt csinálod, akkor megnehezíted a párod számára az összpontosítást. Jó ötlet, ha tisztázzátok, hogy milyen gyakran és milyen módon tudtok kapcsolódni egymáshoz munkaidő alatt.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása