5 jel, hogy a párod félrelépésre használja a közösségi médiát

2022. december 06. 07:30 - Life Advisor

kozossegi_media_csalas.jpgAmikor az életed nagy részét nyilvánosságra hozod, olyan helyzetet teremtesz magadnak és a párodnak, amelyek rendkívül nagy kihívást jelentő kérdéseket eredményezhetnek. Meg kell jelölnöd a párod az újonnan feltöltött képeken? Mikor kell megváltoztatnod a kapcsolati státuszod? Vajon túlságosan birtoklónak tűnik, ha kedveled és vagy kommenteled az összes Instagram posztját? Ezen túlmenően az a tény, hogy a közösségi médián keresztül kapcsolódtok egymáshoz azt jelenti, hogy számos zavaros helyzetben tudnod kell navigálni.  

Egyre gyakrabban felmerül a kérdés, hogy vajon a párod nézeget-e más profilokat is? És ha igen, egyszerűen csak barátkoznak vagy online flörtölnek, esetlegesen aktívan próbálnak félrelépni valaki mással?

Valljuk csak be : a Facebook és az Instagram fantasztikus eszközök, nemcsak arra, hogy kapcsolatban maradjunk a már ismert emberekkel, de arra is, hogy új emberekkel találkozzunk, új embereket ismerjünk meg. Ez pedig magában foglalhatja annak a lehetőségét is, hogy mások is kívánatosnak találják a párod.

Fontos szem előtt tartani, hogy a legjobb, ha nem vonsz le azonnali következtetéseket a párod hűtlenségéről az alapján, amit a közösségi média felületein találsz/látsz. 

Ha az alábbiakban leírt viselkedések bármelyikét vagy mindegyikét észreveszed a párodon, amellett, hogy az intuíciód azt mondja, hogy valami nincs rendben, ne használd ezt munícióként, hogy a torkának ugorhass. Inkább használd őket arra, hogy megnézd, működik-e a kapcsolatotok vagy sem. Használd arra, hogy beszélgetést kezdeményezz a pároddal és kérdéseket tegyél fel neki. 

Mi történik, ha nem kapsz egyértelmű választ? Lehet, hogy meg kell változtatnod a kapcsolati állapotod egyedülállóra.

Íme 5 figyelmeztető jel arra, hogy a párod megcsalásra (is) használja a közösségi médiát : 

1. Nem fogadja el az ismerősnek jelölésed Facebookon és nem követ vissza Instagramon.

 Kicsit furcsa, ha hivatalosan egy pár vagytok, de nincsenek közös barátaitok a Facebookon, de ez még nem a világ vége. Ha ti ketten együtt hoztátok meg ezt a döntést, akkor minden rendben van.

De ha néhány hónapja vársz arra, hogy visszajelöljön téged és ő vagy letiltott vagy figyelmen kívül hagyja ezt a kérésed, akkor fel kell tenned magadnak a kérdést, hogy miért akarsz együtt lenni valakivel, aki nem tud teljesíteni egy ilyen alapvető kérést.

2. Úgy tűnik hogy valamilyen okból nem tud elszakadni a telefonjától.

3. Annak ellenére, hogy kapcsolatban vagytok a Facebookon vagy Instagramon, nem látod minden posztját

A Facebook és az Instagram adatvédelmi beállításai is lehetővé teszik, hogy egyes bejegyzéseket kik láthatnak. Lehet minden bejegyzésed nyilvános vagy privát, valamint egyes bejegyzéseknél megadhatod, hogy csak bizonyos emberek lássák. 

Az sem jó, ha nincs olyan képetek kettőtökről, amit a barátok láthatnak és a párod soha nem fogadja el a kérésed, amikor te megjelölöd őt egy fotón. Elméletileg büszkének kellene lennie arra, hogy együtt vagytok, nem?

4. Különösen aktív más felhasználók bejegyzéseivel kapcsolatban

Ha állandóan likeolja vagy hozzászól más emberek állapotfrissítéséhez, képeihez, posztjaihoz, sztorijaihoz, akkor jogosan kezdheted el felvonni a szemöldököd. 

5. Rejtegeti a közösségi média felületeket, amikor a közelében vagy

Nem helyénvaló, ha valakinek a Facebook jelszavát kérdezed vagy megpróbálod kitalálni azt. Mivel ez egy személyes fiók, joga van a magánéletéhez, csakúgy, mint neked, amikor a saját fiókodról van szó.

Ha azonban azon kapod a párod, hogy azonnal elrejti a telefonját, amikor mellé ülsz vagy lecsapja a laptopját, amikor felé nézel vagy olyan helyen állsz, ahol láthatod a monitort, akkor jogod van elkezdeni feltenni neki néhány kérdést azzal kapcsolatban, hogy mit is csinál.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása