9 tipp a távkapcsolat sikeréhez

2022. október 27. 07:30 - Life Advisor

tavkapcsolat_sikere.jpgVégtelen keresés után végre találtál valakit, akibe érdemes kapaszkodni. Nagyon boldogok vagytok együtt, de bizonyos körülmények között azon kapod magad, hogy kilométerek választanak el attól, akit szeretsz. Nem számít, mennyire szeretitek egymást, valószínűleg van egy részetek, amely azon töpreng, hogy a kapcsolatotok hogyan vagy egyáltalán túléli-e a köztetek lévő távolságot? Először is vigasztaljon a tudat, hogy a távkapcsolatok abszolút sikeresek lehetnek. Valójában a legtöbb pár földrajzilag elkülönül egymástól a randi vagy házasság során. Sok pár még számára egy kis távolság akár a kapcsolat erősödését is elhozhatja. Ezt szem előtt tartva ebben a posztban 9 olyan tippet hoztunk neked, amelyek segítségével, sikeresen kézben tarthatod a távkapcsolatod. Reméljük, hogy hamarosan fizikailag is együtt leszel azzal, akit szeretsz, de addig is íme néhány tipp, amely segít megerősíteni a kapcsolatotok és enyhíti a távolság miatti fájdalmat.

1. Kommunikálj annyit, amennyire csak szükséged van ahhoz, hogy kapcsolatban érezd magad

Olyan időket élünk, amikor soha nem látott mértékben szinte éjjel-nappal kapcsolatban lehetünk egymással. A távkapcsolatban élők számára a beszélgetések óriási ajándékok lehetnek.

Van viszont különbség a párok között. Vannak, akik minden egyes órában beszélni akarnak egymással, míg olyanok is, akik unalmasnak találják a mindennapi beszélgetéseket. Beszéljétek meg, hogy nektek mi működik igazán, milyen gyakorisággal és mennyi ideig szeretnétek beszélgetni egymással egy-egy hét során és hogy a beszélgetés chatelést, telefonhívást vagy videótelefonálást jelent. 

Légy nyitott a kommunikációs preferenciáid megváltoztatására, mivel az élet új és váratlan igényeket képes támasztani!

2. "Légy ott" akkor is, ha valójában nem lehetsz ott

Megállapíthatjuk, hogy a legelégedettebb kapcsolatok azok, amelyekben mindkét fél reagál a másik érzelmi hívásaira. Minden ilyen érzelmi hívás során valójában egy kérdés merül fel : "Ott leszel mellettem?"

Az egymás érzelmi hívásaira való reagálás trükkösnek tűnhet egy távkapcsolaton belül. Nem lehettek fizikailag egymás mellett és nem nyugtathattok meg valakit egy öleléssel. 

Ehelyett előfordulhat, hogy a távkapcsolatban élőknek szándékosabban kell reagálniuk egymás kapcsolódási kísérleteire. Ha megbeszéltétek, hogy mikor fogtok beszélni, tedd ezt az időpontot prioritássá. Ha a párodnak fontos napja van, előtte hívd fel vagy küldj neki egy sms-t, hogy megtudd, hogy sikerült, hogy érzi magát stb. Azzal, hogy a párod igényeit felveszed a saját naptáradba, megmutatod, hogy ott vagy mellette, függetlenül attól, hogy milyen messze vagytok egymástól.

3. Gyakran mondd el a párodnak, hogy mit szeretsz a kapcsolatotokban

A kétségek, a bizonytalanságok és a féltékenység magasra szökhet egy távkapcsolatban, egyszerűen azért, mert olyan sok időt töltünk egymástól távol. Ezért fontosak a gyakori verbális biztosítékok, amelyek segítenek minimalizálni ezeket a negatív érzéseket és tisztázzák, hogy hol is tartatok, mint egy pár. 

Amikor legközelebb beszélsz a pároddal, mondd el neki, hogy mennyire szereted és értékeled a kettőtök kapcsolatát. 

4. Alakíts ki biztonságos köteléket egymás érdekeinek támogatásával

 Akár együtt vagytok, akár távol vagytok egymástól, te és a párod tovább fogtok növekedni és változni, ahogy az élet halad előre. Ez egyszerre normális és jó dolog, még akkor is, ha arra kényszeríti a kapcsolatotokat, hogy közben mindketten változzatok valamennyit. 

Távkapcsolat esetén is fontos, hogy hagyjuk, hogy közösen növekedjünk és érettek maradjunk. Az egyik legjobb dolog, amit tehetsz, a párod támogatása, miközben egyéni erősségében és érdeklődési körében növekszik. Bátorítsd őt arra, hogy azt tegye, amit szeret!

5. Találjátok meg a módját annak, hogy együtt csináljatok dolgokat

Együtt csinálni valamit a párunkkal, mindig nagyszerű érzés és kétségtelenül erősíti a kapcsolatot is. Valószínűleg, hogy távkapcsolat esetén a körülmények arra kényszerítenek, hogy több dolgot csinálj önállóan, mint amennyit szeretnél, ezért nagyon fontos, hogy találj néhány olyan tevékenységet, amelyet távolról ugyan, de együtt csinálhattok. 

Ha olyan dolgokat találtok, amiket párként együtt is megtudtok csinálni, jobban fogjátok érezni magatokat a kapcsolatotokban. Ez pedig óriási győzelem, pláne ha úgy érzed, hogy a távolság két különböző irányba húz benneteket.

Olvashatjátok ugyanazt a könyvet, nézhetitek ugyanazt a filmet, miközben telefonon beszélgettek, játszhattok együtt valami online játékot, rendelhettek ugyanolyan ételt ugyanabból az étteremláncból, videóchat segítségével főzhettek valami egyszerű vacsorát stb. A lehetőségek száma végtelen, csak kicsit kutakodni kell. 

6. Tanuld meg, hogyan kezeled a fontos kérdéseket távolról és személyesen is

Akár egy fedél alatt éltek, akár két különböző kontinensen, minden párnak meg kell tanulni bizonyos egészséges módszereket a konfliktuskezelés érdekében. Nagyobb problémák merülhetnek fel, ha figyelmen kívül hagyod a kis küzdelmeket vagy nem vagy hajlandó érzékeny témákkal foglalkozni. 

A nehéz témákról való beszélgetés megtanulása időt és erőfeszítést igényel, de a távkapcsolat egészsége szempontjából elengedhetetlen, hogy ne hagyd, hogy a kis problémák nagy gondokká váljanak.

7. Összpontosíts a távolság pozitív aspektusaira

Az, hogy távol vagy attól a személytől, akibe őrülten szerelmes vagy, aligha tűnhet pozitív dolognak. De ahol nem tudod megváltoztatni a körülményeidet, ott azonnal megváltoztathatod a hozzáállásodat.

Bármennyire is furának tűnik, próbálj meg néhány olyan dologra gondolni, ami miatt a távkapcsolat előnyös számodra. Több időd van a hobbidra? Több időd van edzeni? Több időt tudsz a barátaiddal, családoddal tölteni? 

Készíts egy listát ezekről a dolgokról és koncentrálj ezekre a nehezebb napokon, amikor fáj, hogy távol vagy a szerelmedtől.

8. Tarts tiszteletben az okát annak, amiért távol vagytok egymástól

Nem kérdés, hogy lesznek olyan napok, amikor a távkapcsolat különösen nehéznek tűnik. Még az is lehet, hogy kísértést fogsz érezni, hogy valami impulzív dolgot tegyél, például felmondj a munkahelyeden, csak azért, hogy együtt lehess azzal a személlyel, akit szeretsz. 

Bár ez romantikusnak tűnik, ne feledd, hogy van egy fontos oka annak, hogy távol vagy ettől a személytől. Ez az ok lehet szakmai, pénzügyi vagy családi, amelynek megfelelően kell játszanod, amíg az időzítés nem lesz megfelelő ahhoz, hogy mindketten fizikailag és földrajzilag is együtt legyetek. 

Ne hagyd, hogy a türelmetlenséged a kapcsolatotok végét eredményezze!

9. Amikor eljön az idő, készíts terve az életetek egyesítésére

Ha tényleg úgy érzed, hogy ez a személy, akivel távkapcsolatban élsz, az igazi, akkor egy bizonyos ponton terveket kell készítened arra, hogy összekapcsolódjatok fizikailag is.

Legyen szó esküvőről, eljegyzésről, munkahelyváltásról, győződj meg róla, hogy a terveid mindkettőtök számára megfelelőek és mindketten készen álltok a következő lépés megtételére. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása