A "3 napos szabály" a randizásban

2022. október 12. 07:30 - Life Advisor

3_napos_randi_szabaly.jpgTudtad, hogy a 3 jelentős szám a randizás során? Sokan különböző okokból használják a "3 napos szabályt", amelyek közül az egyik, az, hogy elkerüljük, hogy túl kétségbeesetten vagy ragaszkodóan lépjenek fel egy potenciális partner irányába. Ez az, amikor az első vagy második randi után nem írsz vagy nem hívod fel az illetőt, ami ismét csak azért van, hogy a másik fél ne érezze úgy, hogy kétségbeesetten vágysz a szerelemre. Lehet, hogy a beszélgetésetek vagy épp a másik fél testbeszéde már adott neked egy-két jelet, de nem tudod őket értelmezni. Tehát kezeled az elvárásaid és stratégiát állítasz fel magadnak, hogy teszteld, az illető akar-e téged újra látni. Ilyenkor is életbe léphet a "3 napos szabály".  Ha kétségeid vannak a "3 napos szabály" alkalmazását illetően, íme néhány hasznos tipp, amelyet szem előtt kell tartanod.

 

Adj neki időt, hogy átgondolja a randitokat

Ez számodra is hasznos lehet. Adjatok magatoknak elég időt annak eldöntésére, hogy egy kapcsolatot vagy ebben az esetben egy másik randit érdemes-e összehoznotok, vagy sem. Csak azért, mert a dolgok jól alakultak, még nem jelenti azt, hogy lelkesedtek egymás és egy újabb randi iránt. 

Ezenkívül az emberek általában nem mutatják meg valódi szándékaikat az első néhány találkozón. Ebben a szakaszban még csak ismerkedtek, hogy megállapítsátok van-e kémia és kompatibilitás kettőtök között.

Tanuld meg kezelni az elvárásaidat, amikor elkezdesz megismerni valakit, hogy ne maradjon veled a csalódás vagy a megbánás.

Foglald el magad és összpontosíts önmagadra

Ahelyett, hogy aggódnál a randi további alakulása miatt, próbálj meg más dolgokra összpontosítani, amelyek segítenek az előre haladásban. 

Minél tovább gondolkodsz azon, hogy mit gondolhat a másik, annál inkább fogsz aggódni és szorongani. Belemerülsz a várakozó állásba és végül rossz döntést hozol, mert túl sokat gondolkodtál rajta. 

Ez egy másik hasznos módja annak, hogy kezeld az elvárásaid.

Készülj fel az elutasítás elfogadására

Ne feledd, hogy nem mindennek kell életben maradnia és hogy az elutasítás nem rossz dolog. Ez csak azt jelenti, hogy más lehetőséget is igénybe tudsz venni. Csak el kell menned és meg kell találnod ezeket az új lehetőségeket.

Ne ragadj le annál, hogy olyan dolgokon próbálsz változtatni, amelyeket nem tudsz irányítani.

Alkalmazd a 80% - 20%-os stratégiát

Ne pazarolj túl sok energiát valakire, aki esetleg nem érdekel annyira vagy, aki nem hajlandó romantikus kapcsolatot folytatni. 

A 80%-20%-os stratégia hasznos, különösen az elején. Ez úgy működik, hogy figyelmed 20%-át egy potenciális partnerre fordítod és 80%-ot megtartasz magadnak. 

Ha a dolgok nem alakulnak, fejlődnek, akkor nem fog annyira megviselni. Nem arról van szó, hogy a legrosszabbra kellene számítanod, hanem arról, hogy az elvárásaidat kell kicsit kordában tartani. Van különbség.

Az első randik kemények lehetnek, mivel alapvetően meghatározzák a hangulatot, hogy a további randik, hogy alakulnak vagy, hogy egyáltalán lesz-e következő randi.

Tudd, hogy mikor van itt az ideje a következő lépésnek

A "3 napos szabály" egy gyakori stratégia, amelyet az emberek arra használnak, hogy lássák, ugyanazon az oldalon vannak-e, mint a potenciális partnerük. Ez segít az elvárásaid kezelésében és a fontos dolgokra való összpontosításban is. 

Ne feledd azonban, hogy ez a szabály nem feltétlenül vonatkozik mindenkire. Lehet, hogy másnak működik, de neked nem, vagy épp fordítva. Ami a randizást illeti, kockázatot kell vállalnod és ezalól te sem vagy kivétel.

 Megtanulhatsz kockázatot vállalni vagy biztonságosan játszani. Rajtad múlik. 

Végül csak te tudod megmondani, hogy mikor van itt az ideje. Csak meg kell találnod a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy tudod, mikor van itt az ideje a következő lépés megtételének és mikor van itt az ideje, hogy tovább lépj és keress valaki mást.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása