Srácok! Így lesz több matchetek a társkeresőn.

2022. szeptember 19. 07:30 - Life Advisor

tobb_match_ferfiaknak.jpgValljuk be, a társkereső alkalmazások néhány fotóra és egy rövid bemutatkozásra redukálják a személyiségünket. De ez nem jelenti azt, hogy nem használhatjuk az algoritmust a saját előnyünkre. Mint valaki, aki az alkalmazások másik oldalán is dolgozott, megosztok veletek néhány tippet, amivel kitűnhettek a tömegből.

Készíts jobb fényképeket

Ez túlságosan nyilvánvalónak tűnik, de úgy érzem, hogy meg kell említenem, mert gyakorlatban még mindig siralmasan működik mindez. 

Íme néhány kritérium annak felismerésére, hogy jó profilképet használsz-e:

  • A képen egy (luxus) autó szerepel, amiben éppen ülsz vagy aminek a közelében vagy?
  • Szerepel bárki más a profilképeden, például egy gyerek, aki nem a tiéd?
  • Fürdőszobában készült a képed?
  • Rendetlenség van a háttérben?
  • A kamera fókusza az állad alatt van?

Ha bármelyik kérdésre igen-el válaszoltál, itt az ideje új fotót készíteni. Egy társkeresőn található profilképnek tükröznie kell a személyiséged és a megjelenésed. A jó fotó kiváló minőségű, tiszta és jó fényviszonyok mellett készült. Az arcodnak és a testednek arányosnak kell lennie. Kerüld el azokat a képeket, amelyeken az állad vagy más testrészed közel kerül a fényképezőgéphez, vagyis ne vidd túl közel az objektívet magadhoz és ne fotózz lefelé irányuló szögből sem.

A mosolygós fotók, a teljes alakos képek és bármi, ami esetlegesen a legkedvesebb hobbidat mutatja be, sokkal jobb. A profilod a személyiséged mintája kell, hogy legyen. A fotók egy randi appon kulcsfontosságúak és vagy felkapottá teszik a profilod vagy azonnal a süllyesztőben landolsz.

További szabályok, amelyeket érdemes betartanod:

  • Figyelj a fényekre! A fény egyenletesen kell, hogy megvilágítsa az arcod. Ha árnyék kerül az arcodra, az rontja a megjelenésed, a túl sok fény, pedig elhomályosít téged.
  • Mutasd meg magad különböző stílusú ruhákban. Ne az egyetlen öltönyben készült képed legyen a Joker a randi appon.
  • A JAMA Facial Plastic Surgery tanulmánya szerint a legjobb szelfi 1,5 méterről készül rólad, bár nyilván a karunk hosszúsága ezt jelentősen befolyásolja. Ha az összes szelfid röhejesnek tűnik, próbálj meg szelfibotot használni vagy kísérletezz a kamerabeállításokkal.
  • Az első rólad megjelenő képen csak neked szabad szerepelned. Ne téveszd meg az embereket csoportképpel, mert egy idegennek nyilván fogalma sem lesz róla, hogy melyik vagy te. A csoportképek 3. vagy 4. képnek nagyszerűek. Ezenkívül ne használj olyan képeket, ahol valakinek az arcát röhejes smiley-val takarod ki.
  • Ne tegyél fel olyan képet, ahol egy másik nővel vagy. Ő az exed? A testvéred? A barátod? A feleséged? Senki sem fogja tudni, így matchelni sem fogtok.
  • Friss fotókat használj! Legalább 3 fotód legyen, amely az utóbbi 2-3 hónapban készült. 
  • Figyelj a frizurádra a képeken! Tanulmányok szerint egy nőnek 3,19 másodpercbe telik, amíg eldönti, hogy az illető vonzó-e számára. Mivel már csak 3 másodperced maradt arra, hogy jó benyomást kelts, tényleg azt akarod, hogy egy rossz frizura legyen az oka annak, hogy valaki nem matchel veled?

Sok férfi nem mestere annak, hogy nagyszerű fotókat készítsen magáról és ez rendben is van így. Keress valakit, aki profi ebben. Ha vannak olyan barátaid, akiknek szenvedélyük a fotózás, kérd meg őket, hogy készítsenek rólad képet. Ezenkívül felkereshetsz természetesen profi fotóst is, aki stúdióban vagy akár a városban is lő rólad néhány képet, amit használhatsz. Hidd el, ez a kis befektetés, megtérül majd.

Tegyél erőfeszítés a bemutatkozódba

Ne vedd félvállról a bemutatkozód! Az emberek azt mondják, hogy senki sem olvassa el, de ez nem igaz. A valóság, hogy legtöbbször nincs ott semmi, amit érdemes lenne elolvasni. Egy idegen számára a profilodon lévő adatok és a bemutatkozást bepillantást kell, hogy engedjen a való életedbe. 

Nem könnyű odatenned magad, de hiszek abban, hogy mindenki megteremtheti a tökéletes online jelenlétet. Lehet, hogy szükség lesz egy kis gyakorlásra, de ha lehetőséget adsz a társkereső alkalmazásoknak és használod őket, próbáld ki ezeket a tippeket, majd pedig írd meg, hogy alakultak a dolgok.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása