Honnan tudhatod, hogy kezdesz kopaszodni?

2022. július 09. 07:30 - Life Advisor

Dr. Anthony Youan plasztikai sebész YouTube csatornáján igyekszik olyan tartalmakat nyilvánosságra hozni, amely megválaszolja a leggyakoribb kérdéseinket és segít leleplezni azokat a téves orvosi információkat és veszélyes kihívásokat, amelyek gyorsan elterjedhetnek az olyan platformokon, mint a TikTok. Egy új videójában egy egyszerű és jól bevált módszert oszt meg velünk, amivel kideríthetjük, hogy elkezdtünk-e kopaszodni. A jó hír, hogy a módszerhez csupán egy mérőszalagra lesz szükséged.

A nőknél a szemöldök és a hajvonal közötti távolság általában 5-6 cm. A férfiaknál ez a távolság körülbelül 6-8 cm. A 6-8 közötti távolság tehát még teljesen rendben van, nem feltétlen jelenti a kopaszodás megkezdését, az ennél nagyobb eltérés viszont már igen.

Ha te is kipróbálod ezt a "tesztet" és azt tapasztalod, hogy az általad mért távolság több, mint az optimális 6-8 cm, ne aggódj, ez nem a világ vége. Bár igaz, hogy sok férfi esetében a hajhullás nagyon is negatív hatással lehet az önbizalmukra, önképükre, számos módszer létezik a helyzet kezelésére. 

Vannak, akik különb9ző taktikákat alkalmaznak a ritkuló haj leplezésére, beleértve a különböző stílusú hajvágások, stílusok, hajregeneráló termékek, sőt akár a hajszínnel való kísérletezés. 

Sok minden összejátszik abban, hogy hol és hogyan ritkul a hajunk, hogy néz ki ezután a fejformánk és a hajvonalunk. Fontos, hogy ne az elrejtésben gondolkodjunk feltétlenül, hanem a fejforma és a megmaradt haj ápolásában, kihangsúlyozásában.

Mindezek ellenére, sok férfi döntött úgy, hogy teljesen kopaszra vágatja a haját, elkerülve a felesleges "cécókat", amely a hajhullás/ritkulás kezelésével jár. Az ilyen megjelenés a sztárvilágban Dwayne Johnsonnak, Terry Crewsnak, Jason Stathamnek is bevált már, így talán te is hozzászoksz majd, ha a kopaszság mellett döntesz. 

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása