Sz*r napod van? Íme 7 tipp, ami pont ilyenkor segíthet!

2021. november 01. 07:30 - Life Advisor

szar_nap_tippek.jpgIsmered az érzést? Reggel felkelsz, készülsz a munkára, elindulsz, az úton a kedvenc zenéd szól a rádióban, minden rendben. Aztán kezdődik a munka és rájössz, hogy ez nem a te napod. Leöntöd magad kávéval, összeveszel egy kollégáddal, az eső is esik és egyszerre teljesen szörnyű napod lesz. Mindenkivel megesik. Mindannyian átélünk sz*r napokat. Az ilyen napok figyelmeztetés nélkül jönnek és gyakran úgy érezhetjük, hogy minden reményünk elveszett. Nos, ennek a mostani posztnak a célja, hogy segítsen a reménytelenségből a siker és boldogság útjára visszatalálni. Ugyanis akár hiszed, akár nem, egy ilyen sz*r napból is képes vagy pozitív dolgot varázsolni és megváltoztatni a hangulatod. 

1. Értékeld az apró dolgokat

Nem számít, hogy mennyi mindenen mész keresztül a magánéletedben vagy épp a karrieredben, ha körülnézel és veszel néhány mély lélegzetet, észreveheted azokat a dolgokat, amelyekért hálás lehetsz vagy, ami mosolyt csalhat az arcodra. 

Ha eleve rossz hangulattal ébredsz, írj le három olyan dolgot, amiért hálás vagy. Nem számít, hogy kicsi vagy nagy dologról van szó, a lényeg, hogy érezd a hálát az életedben.

 A hála gyakorlása az egyik módja annak, hogy új perspektívát kapj, ha rossz dolgok történtek.

2. Készíts listát arról, ami jó az életedben

Amikor rossz napunk van az elménk teljesen "megvadulhat". Ezért érdemes néhány percet szánni arra, hogy számításba vesszük, mi minden jó történik éppen az életünkben. Jól teljesítettél egy vizsgán? Elérted a kitűzött fitnesz célod? Befejeztél egy határidős munkát? Elvégeztél bármilyen feladatot és büszke vagy magadra?

Írd le és gyűjts össze őket!

3. Jó barátok

Akár a népszerű sorozat is az eszedbe juthat. A Jóbarátok szereplői ugyanis ékes példái annak, hogy a barátok jóban-rosszban kitartanak egymást mellett. 

Ha te is nyugodt szívvel fordulhatsz a barátaidhoz, amikor nehéz napod van, akkor a hangulatod is gyorsabban javulni fog.

4. Törődj magaddal

Az utolsó dolog, amit egy elfuserált napon tehetsz, ha fejvesztve rohangálsz és mindenki másról is te akarsz gondoskodni. Ezeket a napokat mindig neked kell igazán kezelned és van néhány dolog, amit megtehetsz, hogy önmagadnak is jobb helyzetet teremts. 

Például azt csináld, amit szeretnél. Ne kapkodd el a feladataid és haladj a saját tempódban!

5. Kényeztesd magad

Ha az elmédet a lazításra és a stressz levezetésére használod egy rossz napon, az segíteni fog abban, hogy átvészeld a helyzetet és erősebbé válj. Vegyél egy meleg fürdőt, kapcsold be a kedvenc zenéd, gyűjts meg egy-két gyertyát, füstölőt stb. 

6. Tegyél valamit másokért

Az első lépés a pozitív kilátások megtalálása felé az, hogy elindulsz és segítesz valakinek, aki rászorul. Gyakran akkor érezzünk magunkat a legrosszabbul, amikor embertársaink szenvednek. Természetes, hogy segíteni akarunk másoknak, amikor szükség van rá. 

Ez a segítség történhet egy helyi jótékonysági szervezetnél, menhelyen stb. Változtass egy negatív napot pozitívra azzal, hogy segítesz másokon!

7. Vond le a következtetéseket

Annak érdekében, hogy egy rossz nap szebb legyen, váljon szokásoddá, hogy hazaérkezés után összeírod, hogy mentek a dolgok. A legjobb, ha a kis összefoglaló történetedből és ezekből a negatív dolgokból képes vagy viccet csinálni. Ha például a kávét borítottad magadra, szórakoztasd az elméd azzal, hogy az a folt még akár új divatirányt is teremthet. Ne feledd, a humor a legjobb pszichoterápia.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása