12 jel, hogy jól ismered az embereket

2021. október 04. 10:11 - Life Advisor

olvasol_az_emberekben_jelek.jpgSzerinted mennyire vagy képes jól ismerni az embereket? Nem a gondolatolvasásról beszélek, bár közeli téma kétségtelenül. Jó tudni, hogy mikor van ott a legjobb alkalom, hogy szívességet kérjünk valakitől vagy hozzunk fel egy komoly problémát a párunknak. Ismernünk kell, hogy az illető vajon készen áll-e a beszélgetésre és jó tudnunk, ha rosszul érzi magát valami miatt. Az emberek viszont trükkösek és kiszámíthatatlanok. Hangulatuk bármikor ingadozhat. Az egymással való kommunikációhoz viszont elengedhetetlen az érzelmek körüli tájékozódás. Lehet, hogy te már öntudatlanul ismered ezeket a dolgokat, lehet, hogy nem. Íme 12 jele annak, hogy jól ismered az embereket és képes vagy leolvasni róluk bármit.

1. Észreveszed az apró gesztusokat

Amikor beszélgetünk, hajlamosak vagyunk arra, hogy kézmozdulatokat használjunk mondanivalónk kifejezésére. Annyira megszoktuk, hogy gyakran nehéz lehet közönség előtt beszélni anélkül, hogy ne használnánk a kezünket vagy hangsúlyoznánk egyes szavakat. Valójában ezeknek a gesztusoknak saját jelentésük is lehet, amelyet egy okos megfigyelő észre is vehet. 

Amikor például egy előadó színpadra lép, hogy előadást tartson, figyelj a tenyerére. Allan Pease a testbeszéd egyik kiemelkedő szakértője azt vallja, hogy a tenyerünk elhelyezkedése sokat elárul rólunk. Ha felfelé tartjuk, akkor befogadók vagyunk, míg ha lefelé, akkor inkább tartózkodunk és igyekszünk elkerülni, hogy mások beleszóljanak a beszélgetésbe. 

2. Korábban már találkoztál különböző személyiségtípusokkal

Az egyik módja annak, hogy valaki jobban megértse az embereket, ha tapasztalatokkal rendelkezik többféle emberrel kapcsolatban. 

Találkoztál már olyan emberrel, aki határozott, félénk, kalandvágyó, alázatos, magabiztos, ostoba, szórakoztató, komoly stb. Ha ismersz minden típusból egyet, akkor nagy előnyöd van abban, hogy igenis jól ismersz embereket. Ezért vagy képes gyorsan megérteni, hogyan fog folytatódni a beszélgetés valakivel, aki félénkebb vagy épp magabiztosabb. 

Ez az, ami lehetővé teszi, hogy mentálisan és érzelmileg egyaránt felkészülj a velük való beszélgetésre.

3. Kíváncsi vagy az emberekre

Érdekesnek találod az embereket? Két lábon járnak, némelyikük egyenes háttal, mások enyhe görnyedéssel. Mozgatják a kezüket, miközben beszélnek. 

De minden embernek van egy története, amit senki más nem ismer. Ha gyakran kapod magad azon, hogy emberek tömegeit bámulod, akik csak ülnek vagy sétálnak a bevásárlóközpontban és arra figyelsz, hogyan beszélnek egymással, akkor jobb, ha tudod, hogy a kíváncsiságod tette lehetővé, hogy ilyen jól olvasd az embereket. 

4. Megérted a hangszínüket

Amikor az emberek idegesek vagy valami zavarja őket, de nem akarják kimondani, általában más módszert találnak mindezek kifejezésére. Hangszínük mélyebb lehet, amivel azt akarják kifejezni, hogy amit mondanak, az komoly. 

Ha valaki izgatott, akkor az általuk használt szavakból meg lehet állapítani, hogy szívesen folytatja tovább a beszélgetést. 

5. Észreveszed az arckifejezéseit

Vannak emberek, akik teljes üzeneteket képesek az arcukkal közvetíteni. Gondolj csak bele. Egyszerűen nem tudjuk kifejezni magunkat anélkül, hogy felhúznánk a szemöldökünket vagy félrehúznánk a szánkat. Ha valaki képes jól olvasni az embereket, akkor azonnal megtudja mondani, mit gondol valaki, ahogy az arca megváltozik.

6. Együtt tudsz érezni másokkal

Amikor az emberek megnyílnak előtted a problémáikkal kapcsolatosan, könnyen láthatod magukat a cipőjükben, annak ellenére, hogy soha nem voltál hasonló helyzetben. 

Az a képességed, hogy együtt érzel másokkal, abból fakad, hogy nemcsak aktívan hallgatod, amit mondanak, hanem a testbeszédükből is megtudod állapítani, hogy az adott helyzet bizony nehéz számukra. 

Úgy tűnik, hogy összemennek, kifejezve, hogy milyen kicsik és szomorúak voltak mondjuk a párjuk távozásakor vagy amikor elveszítették a munkahelyüket. 

7. Jó ajándékokat adsz

Kétféle ajándék létezik : általános és jól átgondolt.

Az általánosak az utalványok, gyümölcskosár vagy egy üveg bor például. Ilyen típusú ajándékot ad valaki, aki még nem ismeri jól az illetőt.

De nem kell évek óta ismerned valakit, hogy megértsd, milyen ajándékot fog értékelni. Ahelyett, hogy általános ajándékot kapna, adhatsz neki olyat, ami közelebb áll hozzá és aminek jobban örül. Mindezt persze csak akkor, ha jól ismered.

8. Hasznos tanácsokat adsz

Amikor az emberek tanácsot adnak, a leggyakoribb válaszok a következők : "Légy erős!" , "Tarts ki!" vagy "Kövesd a szíved!".

Ezek a tanácsok olyan klisék, hogy elvesztették a jelentésüket. 

Amikor hasznos tanácsot adsz valakinek, az azért van, mert időt szántál arra, hogy meghallgasd a helyzetét és konkrét tanácsot adtál neki. Mindenki számára megfelelő tanács nem létezik. Különböző emberek különböző dolgokat kell, hogy halljanak, te pedig nem ismételgeted meg az általad adott tanácsokat.

9. Élvezed, hogy emberekkel lehetsz

Mivel kíváncsi vagy az emberekre, szívesen töltesz velük időt. Gyakran meghívod a barátaid közös ebédre vagy együtt buliztok. Más emberek energiájából is töltekezel. Élvezed, ha új embereket ismerhetsz meg és valami új és tartós kapcsolat alakul ki kettőtök között.

10. Tudod, hogyan kell viselkedni velük

A hangulat általában véletlenszerűen ingadozik. Kiszámíthatatlan. 

Ha valakinek szeretnéd elmondani a véleményed a munkájáról, lehet, hogy nem az a legjobb alkalom, amikor azt látod, hogy az illető csendesebb a szokásosnál és egész nap üres a tekintete. Ha valakit rossz időpontban kapsz el, felesleges haragot és stresszt okozhatsz a beszélgetéssel. 

11. Mások iránti érzéseid gyakran helyesek

Amikor a céged felvesz egy új kollégát, viszonylag rövid idő alatt kialakítasz róla benyomásokat. Azonnal megállapítod, hogy kedves, szigorú, veszélyes vagy megbízhatatlan. Mindezt már látod abból, ahogy belép az ajtón és köszön. Néha lehet, hogy semmi bizonyítékod nincs, csak egyszerűen érzed, hogy az illető ilyen vagy olyan. 

12. Egészséges kapcsolataid vannak

Mindenkinek megvannak a saját érzelmi igényei. 

Néha inkább egyedül lennénk, néha pedig társaságra vágyunk.

Az emberek többsége viszont nem tudja előre, mit érez, ezért éles szem kell ahhoz, hogy úgy reagáljunk rájuk, ahogy szeretnék. Így építhetők ki tartós kapcsolatok idővel.

Azok, akik képesek olvasni más emberekben, szuperképességgel rendelkeznek. Ha pontosan tudod a megfelelő dolgot a megfelelő időben, vonzóbbá teheted magad egy másik személy számára. Amikor képes vagy ott lenni mellettük, amikor nem gondolták volna, hogy bárki is ott lesz, egy igazán különleges kapcsolat kezdete lehet.

Az iskolában nem tanítják, hogyan olvassunk más embereket, pedig ez az egyik leghatékonyabb módszer, amely segít megtalálni az életben a sikert.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása