3 szokás, amely téged is nagyobb teljesítményre kapcsol

2021. április 28. 08:57 - Life Advisor

szokas_nagy_teljesitmeny.jpgAz évek során sokan meg akarták fejteni azt a kódot, amely az magán vagy az üzleti életben rejlő lehetőségek valódi kiaknázását teszi lehetővé. Mindenki a siker "titkát" keresi. Az igazság az, hogy az életben való törekvéseink eredményei a mindennapi döntéseinknek köszönhetők. Úgy döntünk, hogy az Xboxal játszunk, valóságshowkat vagy Netflixet nézünk órákon át vagy pedig azokat a dolgokat választjuk, amelyek előre mozdítják az életünket. Választásunk van attól a pillanattól kezdve, hogy felébredünk. Ezért az időnk okos megválasztása a rejtvény legfontosabb eleme a siker szempontjából. A helyes választás lehetővé teszi, hogy teret adj a mindennapi szokások felépítésének, amelyek előre visznek mind magán, mind pedig üzleti életben. Íme 3 olyan szokás, ami téged is nagy teljesítményre kapcsol.

1. Teremts helyet a belső munkához

Az önreflexióra és a meditációra fordított idő az egyik legmélyebb élmény, amelyet az ember beépíthet az életébe. Nemcsak az életünk olyan vonatkozásait kezdjük felfedezni, amelyekről még nem is tudtunk, hanem képesek leszünk arra is, hogy minden álmunkat és vágyunkat megvalósítsuk.

 Nem beszélve arról, hogy a napi meditáció növeli a belső jólétet és örömöt. Két dolog, ami elengedhetetlen a sikerhez. Ha minden idődet érzelmi rendetlenségben töltöd, akkor nagyon nehéz lesz előre lépni. A meditáció segíthet eltávolítani az érzelmi drámát az életünkből.

Miután rendbe szedett érzelmekkel közelíted meg az életed, lehetőséged lesz változásokat kieszközölni. Ne feledd, a cél nem az, hogy eltávolítsd az érzelmeket az életedből és robottá válj, hanem az, hogy elsajátítsd őket és ne hagyd, hogy uralják az életed.

2. Testmozgás és egészséges életmód

Ha teret engedsz az életedben a testmozgásnak, az sok szempontból javíthatja az életed. Nem csak a megjelenéseddel kapcsolatos céljaidat érheted el, hanem sokkal jobban fogsz tudni koncentrálni is a lényeges dolgokra. Ha mindennap edzel, az energiaszinted emelkedik. Egyre könnyebben tudsz mozgásba lendülni minden nap. Egyszerűen bekapcsol majd a tehetetlenség törvénye : egy mozgásban lévő tárgy mozgásban marad.

Ha ez önmagában még nem lenne elég, akkor ezekhez egészséges étrendet is bevezethetsz, amely kiaknázhat jó pár benned lévő nagyon komoly potenciált. Ahhoz, hogy valóban produktívabb lehess és a feladataidra koncentrálhass, meg kell őrizned a mentális egészséged is. Ha a testednek és az agyadnak megfelelő "üzemanyagot" adsz, akkor minden akadályt könnyebben fogsz venni.

3. Ne vesztegesd az időd

Mindenki azt tanulta meg, hogy ha produktív akar lenni, akkor koncentráljon a teendői listájára. Ez részben működik is, hacsak át nem esünk a ló túloldalára vagyis. Mindezt úgy kerülhetjük el, hogy valóban csak olyan feladatokat írunk fel, amelyek tényleges változást biztosítanak az életünk számára és lehúzzuk a listáról azokat a dolgokat, amelyeket nem kellene megtennünk. 

Időt fogsz tudni felszabadítani, ha összeírod (vagy ténylegesen csak lehúzod a listáról) azokat a dolgokat, amelyeket már nem fogsz megtenni. Ilyen a közösségi médiában való lógás órákon át, vagy a tévézés vagy a semmittevés. Fontos látnod, hogy esetlegesen milyen felesleges dolgokra és tevékenységekre pazarolod az idődet. Hiszen, ha sikeres akarsz lenni, akkor értened kell, hogy az idő a legértékesebb eszköz.

Az igazság az, hogy a sikernek nincs igazi titka. Mindenkinek saját módszere van arra, hogy megközelítse az ambícióit az életben. De ahhoz, hogy rájöjjünk, hogyan fogunk eljutni oda, el kell kezdenünk belülről elindulni.

Be kell pillantanunk önmagunkba, el kell kezdeni a munkát és el kell kezdenünk cselekedni a vágyott élet megteremtése érdekében. Dolgozd ki a terved, vállalj felelősséget és cselekedj! Hangsúly a cselekvésen, mert a legtöbb ember ugyan az első kettőt megteszi, de mivel soha nem cselekszenek, elterelődnek a nyomor és a megrekedtség útjára. 

Az, hogy sikeres lesz-e vagy sem, nem annyira függ attól, hogy ki vagy, mint a döntéseidtől, amelyeket nap mint nap meg kell hoznod. 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása