3 lépés a végső győzelemig

2021. március 15. 07:30 - Life Advisor

beteljesules_success.jpgŐrülten zuhogott az eső, amikor egy üzleti találkozóról mentem hazafelé. Este volt, sötét, elkezdett esni a jég és egyáltalán nem láttam az utat. A semmi közepén voltam és nem tűnt túl bölcs ötletnek megállni, mert a jégeső tönkretehette volna a kocsit. Féltem, hogy nem érek haza és az alapjáraton néhány perces út, 1 óráig tartott. Sok embernek hosszabb időre van szüksége álmai megvalósításához, mert nem tudják mire vágynak. Amikor az ember tudja, hogy mit akar, akkor a célokat is könnyű kitűzni.

 

Vannak azonban olyan okok, amelyek miatt sokan nem tűznek ki célokat az álmaik elérésének érdekében. Ilyen például, hogy :

  • Nem tudják, mi az álmuk. Nem tudnak különbséget tenni a kívánság, a fantázia és az álom között.
  • Nem tudják, hogyan kell célokat kitűzni.
  • Félnek a kudarctól.
  • Senkinek nem tartoznak felelősséggel, például egy mentornak.

Emlékszem, hogy mennyire megkönnyebbültem, amikor alábbhagyott az eső és ráléphettem a gázra, hogy behozzam a késést. Csakúgy, mint a tiszta út, a világos célok is hozzájárulnak az önbizalom növeléséhez, miközben fejleszted a kompetenciád és növeled a motivációd az álmaid megvalósításához.

A sikeres emberek tudják, hogy mit akarnak és ennek elérésére összpontosítanak. A kiindulási pont az, hogy meghatározod, mit szeretnél és megkérdezed magadtól, hogy hajlandó vagy-e megfizetni az árát. A jégesőben vezetni kockázatos volt, de elhatároztam, hogy célba érek, így nem az akadályokra összpontosítottam.

Íme néhány olyan módszer, amellyel az ember érzékeli az álmát, azt a bizonyos nagybetűs ÁLMOT :

  • Gyerekkori vágyak a szívünkben
  • Motiváció a sikeres emberek életéből
  • Motiváció egy határozott ok miatt
  • Isteni sugallat, vagy egy álom
  • Álom, amelyet egy kihívás legyőzése előtt álmodtál

Ezenkívül bizonyos kérdések is a segítségünkre lehetnek, hogy tisztázzuk az álmunkat :

  1. Mi szeretnél lenni valójában 10 év múlva?
  2. Mit szeretnél 10 év múlva?
  3. Mit szeretnél csinálni 10 év múlva?
  4. Melyek azok a tevékenységek, amelyek a legnagyobb értelmet adják számodra?
  5. Mire gondolsz a legtöbbször?
  6. Miről beszélsz a legtöbbször?
  7. Mit akarsz?
  8. Mit nem akarsz?

Az álmod megértése annyit jelent, hogy tudod kit, mit, hol és hogyan akarsz. Néha csak egy pillantás a látomásod végére és minden kibontakozik az utad során.

Amikor elindulsz az álmaid felé, nem kell teljes képet kapnod arról, hogyan fogsz eljutni odáig. Gyakran felmerül bennünk a "hogyan?" kérdése. Ne hagyd, hogy az élet viharai elvonják az álmodozással kapcsolatos figyelmed. Mindaddig, amíg tisztában vagy az álmoddal és az elhatározásoddal, tovább fogsz tudni menni a viharokon és végül sokkal többet fogsz elérni, mint amire valaha is gondoltál. Ha tisztában vagy az álmoddal, az csak az út kezdete. Amikor elhatározod, hogy sikeres leszel, egyértelműen és határozottan fogsz cselekedni.

Mit tegyél most, hogy elolvastad ezt a posztot?

  • Írd le a céljaid
  • Azonosítsd az utadban lévő akadályokat
  • Határozd meg a céljaid eléréséhez szükséges készségeket és tudást
  • Határozd meg kik azok az emberek, akiknek a segítségére szükséged lesz
  • Határozd meg, mire lesz szükséged az álmaid finanszírozásához
  • Határozd meg, hogyan fogod finanszírozni az álmod

A sikeres emberek leírják a céljaikat és szisztematikusan követik őket. Az álmok leírása eleinte nehéz lehet, de ha elkezded és következetes vagy, szokássá válik. Azok az emberek, akik leírják a céljaikat, sokkal többet érnek el, mert ez segíti őket a céljaik megjelenítésében. Azok, akik leírják az álmaik elérésének célját és szisztematikusan követik is, fokozatosan jutnak el a frusztrációtól a beteljesülésig, az alul teljesítéstől a nagy álmok eléréséig.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

1 komment
süti beállítások módosítása