Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

[Life Advisor Q&A] - Nem szexelek, amíg le nem fogyok.

2021. február 05. 17:26 - Life Advisor

close-up-man-with-condom-his-pocket.jpgNektek köszönhetően a Life Advisor közössége egyre csak növekszik és sokszor kapunk tőletek Facebookon privát üzeneteket. A legtöbbször a saját problémáitokat osztjátok meg velünk, amiért nagyon hálásak vagyunk és minden esetben igyekszünk a lehető legjobb tudásunk szerint válaszolni és a lehető leghasznosabb tanácsokat adni nektek. A koronavírus óta a leveleitek száma megszaporodott, amelyekre eddig privátban válaszoltunk nektek, viszont sok olyan téma is felütötte a fejét, amely nem csak egy embert érint és a számotokra adott tanács,válasz remélhetőleg más emberek segítségére is lesz. Ezért tehát elindítottunk egy új rovatot itt a Blogon "Life Advisor Q&A" néven, ahol csak és kizárólag a ti leveleitekkel, üzeneteitekkel foglalkozunk.

Mindenkit arra buzdítunk, hogy ha jelenleg nehéz helyzetben vagy, esetleg egy megoldatlannak látszó problémával szembesültél vagy tanácsra, külső szemlélőre lenne szükséged, írj nekünk bizalommal a lifeadvisor@lifeadvisor.hu email címre és mindent elkövetünk, hogy segítsünk majd neked. Természetesen, ha nem szeretnéd, hogy a történeted és a válaszod megjelenjen az oldalunkon, arra is lehetőséged van, ettől függetlenül biztosan választ fogsz kapni tőlünk.

Legelső levelünk írója Tomi, aki arra az elhatározásra jutott, hogy addig nem létesít szexuális kapcsolatot, amíg nem éri el a célsúlyát, azaz le nem fogy.

"Kedves Life Advisor,

27 éves meleg srác vagyok, akinek eddig még nem igazán volt hosszú ideig tartó párkapcsolata. Pár évvel ezelőtt elhatároztam, hogy addig nem is fogok randizgatni és pláne szexelni, amíg le nem adok pár kilót. Gyerekkorom óta súlyproblémáim vannak emiatt igazából világéletemben rosszul és elégedetlennek éreztem magam. Persze az évek során fogytam, de még mindig nem annyi a súlyom, mint amire vágyom.

Most a koronavírus idején a randizás még nehezebb, de ez számomra könnyebbség, mert remélem, hogy amire ennek az egésznek vége - vélhetően mihamarabb - elérem azt a célt és külsőt, amivel már magabiztosnak érzem magam. Bár nem tudom, hogy akkor merek-e majd randizni.

A pandémia során rájöttem, hogy minden megváltozhat egy pillanat alatt és most a jelenben kellene élnem az életem, meg kellene engednem magam, hogy randizzak, de még hezitálok. El kellene engednem a fogadalmam? Egészségtelen ez a helyzet? Mit csináljak?"

 Segítségre van szükséged? Elakadtál? Problémád van? Aggódsz? Kételkedsz?

Írd meg történeted a lifeadvisor@lifeadvisor.hu email címre!

Kedves Tomi!

A kérdésed szíven ütött. Nem csak az önképeddel vannak komoly küzdelmeid, de úgy gondolom, hogy a testképed általi problémákat ürügyként használod arra, hogy ne legyen párkapcsolatod, szexuális kapcsolatos más férfiakkal.

Had áruljak el egy titkot neked : soha nem találkoztam még olyan meleg vagy biszexuális férfival, akit ne lenne elégedetlen a testével. Ironikus módon a kőkemény hasizommal, a focilabda nagyságú bicepsszel és a formás hátsóval rendelkező "Insta melegek" a legkevésbé rendelkeznek egészséges testképpel. Ők teljesen megszállottjai annak, hogy a testük hogyan néz ki vagy hogy nem néz ki. 

Egy külföldi meleg magazin 2018-ban készített egy felmérést, amelyben a válaszadók 84%-a azt mondta, hogy nem elégedett a testével és csak 1% tartotta magát elégedettnek és magabiztosnak a külsejével kapcsolatban. Nem beszélve arról, hogy a meleg és biszexuális férfiaknál lényegesen magasabb az étkezési rendellenességgel és testképzavarral küzdők száma, mint a heteroszexuális férfiaknál.

Nem szeretnélek marhaságokkal untatni és azt prédikálni, hogy "tanuld meg szeretni a tested". Úgy értem, hogy mindenképpen szeretned kell a tested, de tisztában vagyok vele, hogy ez milyen nagy kihívás lehet. Nem hiszek abban, hogy mantrákkal jobb testet fogsz varázsolni magadnak, pláne, hogy egész életedben negatív gondolatokat szívtál magadhoz a túlsúlyos emberekkel kapcsolatban. Mindannyiunkban vannak ilyen negatív gondolatok. Olyan társadalomban élünk ugyanis, ahol az úgynevezett "plus-size" embereket ritkán ünneplik és pláne nem tartják őket szexuálisan vonzónak. Elcseszett világ, de ez a valóság,amiben élünk.

Ezen ugyan nem tudsz változtatni, de bármikor dönthetsz úgy, hogy nem bünteted magad ezért. Jelenleg még nem ideális a súlyod? És akkor mi van? Ez nem azt jelenti, hogy nem érdemled meg a szerelmet. Nem azt jelenti, hogy nem érdemelsz meg egy srácot magad mellé. Nem azt jelenti, hogy életed végéig cölibátusban kellene élned. Csak annyit jelent, hogy nincs meg az ideális súlyod.

Egy kis spoiler ráadásként. Az, hogy nem szereted a tested, nem jelenti azt, hogy más srácok sem szeretik. Mindannyiunknak vannak szexuális preferenciái és nagyon sok olyan srác van, aki szereti a pocakos férfiakat. Gondolj csak bele, hogy van egy csomó szőrös, plus-size srác és ők így élik a legjobb istenverte életüket.

Ezenkívül amit még tehetsz, ha olyan pornót nézel, amelyben hasonló testi adottságokkal lévő srácokat látsz. A közösségi médiában pedig szakadj el azoktól a fiókoktól, amelyek fitneszmodellek, testépítők életét filterezik túl.

Ha úgy érzed, hogy ezek számodra nehezedre esnének, akkor valami megoldatlan kellemetlenség lappang  a meleg identitásod körül. Amikor valaki kerüli a szexet - testképi problémák vagy bármi más miatt - akkor ez az öntudatlan szégyenérzet kinyilvánulása.

Ehhez viszont mindenképpen terápiát javasolnék, mert egy szakemberrel való beszélgetést rengeteget segíthetne a helyzeteden. Ezenkívül keress olyan online közösségeket, ahonnan szintén számíthatsz támogatásra. Végezetül pedig a legtöbb városban vannak LMBTQ nonprofit szervezetek, amelyek támogató csoportokkal is rendelkeznek és innen is kaphatsz további segítséget.

A társadalom zsír és homofób része szeretné, ha szarul éreznéd magad, de ne add meg nekik ezt az örömöt. Megérdemled a szerelmet és a szexet. Kelj fel és teremtsd meg az életedben ezeket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása