10 apró dolog, amely kiábrándító az online társkeresésben

2020. november 21. 12:28 - Life Advisor

online_dating.jpgAz online társkeresőkben számtalan olyan dolog történhet velünk, amely kiábrándítónak hat és megkérdőjelezi, hogy egyáltalán mit is keresünk ezeken az oldalakon vagy applikációkban. Ebben a posztban 10 olyan gyakori viselkedési mintát mutatok be, amellyel többen is szembesültek már a különböző társkereső platformokon. (Némelyik velünk is megesett, amikor 72 órát töltöttünk a Tinderen.) Bizonyára arra gondolsz, hogy a legnyilvánvalóbb dolgokkal fogsz szembesülni, de nem. Mit értek nyilvánvaló alatt? A korai szexuális megjegyzések, a meztelen képek kérése, a csalók, az agresszív emberek, képek a férfi nemi szervről stb. Sajnos ezeket nagyon is ismerjük, de mi van azokkal a dolgokkal, amelyek lehet, hogy ennyire nem "durvák" mégis kiábrándítóak lehetnek?

1. Bababeszéd

Szép dolog, amikor a párod kedvesemnek szólít. A kutatások azt mutatják, hogy a bababeszéd, az aranyos becézések pozitívan hatnak a kapcsolatainkra. De mi van akkor, ha olyas valaki csinálja ezt, akivel még nem is találkoztál?

Több, mint 100 nőt kérdeztünk meg egy Facebook csoportban erről és több, mint 90%-kuk úgy nyilatkozott, hogy ezt a magatartást egyszerűen utálják. A legjobban pedig a "baba" a "csajszi" és a "bébi" verte ki a biztosítékot. Bizony előfordul, hogy a férfiak valamiért ilyenekkel kezdik a beszélgetést, mint "Jó reggelt, édesem!" vagy "Hé szexi". Pedig vannak ennél sokkal jobb beszélgetésindítók is, amelyeket itt már összeszedtünk nektek,uraim.

Ahhoz, hogy jó első benyomást tegyél, jobb, ha inkább spórolsz ezekkel a szavakkal arra az időre, amikor már a való életben a kanapén egymáshoz bújtok.

2. Sitcom élet

A következő demotiváló tényező a nők számára a "nincs dráma" a "drámától mentes vagyok" vagy az "allergiás vagyok a drámára" mondatok a profilon.

A nők szerint a legtöbb esetben ez vészharangokat kongat a fejükben, mivel azt jelzi, hogy nem vagy valódi. Mindezt arra alapozzák, hogy egy valódi embernek dráma is van az életében, az ilyen emberek viszont valószínűleg nem tudják kezelni a drámákat, azért írnak ilyeneket.

3. Hétköznapi társkeresős kérdések

"Szóval, hogy haladsz a társkereséssel? Randizol valakivel?"

Nyilvánvaló, hogy nem jól. Ha valaki remekül haladni, akkor párkapcsolatban élne és nem társkeresőn lógna, igaz? Úgy tűnik, hogy a hétköznapi társkeresős kérdések szintén idegesítőek. "Mióta keresel?" "Miért vagy itt?" "Hogy-hogy egyedülálló vagy?" stb.stb.

Bizonyára hízelgő beszélgetésnek szánod ezeket a kérdéseket, de érdemes észben tartanod valamit. Mindketten randiztok. Tehát ne beszélnünk az eddigi online tapasztalatinkról, az exünkről stb.

4. Az igényeid

A profilodnak önmagadat kell népszerűsítenie. A profilod egy hirdetés saját magadról. Nem egy állásajánlat, nem kell részletezned, hogy néz ki egy sikeres pályázó.

  • Legyen fitt és sportos
  • Szeresse a kutyákat
  • Olyan embert akarok, aki nem rendetlen

Elég tisztességesen hangzik, de nem tüntet fel jó fényben. Ragaszkodj a rólad szóló információkhoz.

5. A másik fél igényei

Jó ötlet lehet megkérdezni, hogy a másik fél milyen partnert keres. Nem akarod pazarolni az időd, hamar rá akarsz jönni, hogy passzoltok-e, megfelelsz-e neki stb.

Viszont ezek a kérdések gyakran félrevezethetik a másikat. Az esetek többségében ugyanis ez történik :

Nő : Szeretnék egy srácot, akinek fontos az egészsége és a sport.

Férfi : Engem nagyon is érdekel az egészségem és hogy fitt maradjak.

Sok ember ilyen esetben elgondolkozik, hogy vajon tényleg igazat mond-e a másik. Sajnos ezeken a kezdeti nehézségeken és kétségeken túl kell esnünk. Fontos, hogy te mindig becsületes emberként mutasd be magad és az igazat mondd magadról. Úgy ismerkedj virtuálisan is, ahogy azt a valóságban is tennéd.

6. A kamu emberek

Nyilvánvaló : az igazság mindig kiderül. Sok férfi és nő tapasztalta már, hogy az illető a való életben teljesen máshogy néz ki, mint a képeken. A másik leggyakoribb trükközés az életkorral kapcsolatos. A profil szerint az illető 45 éves, aztán a beszélgetés során kiderül hogy valószínűleg az alkalmazás állított át valamit automatikusan, hiszen valójában az illető már 55.

Ez automatikusan a végét jelenti az ismerkedésnek, hiszen mi sülhetne ki egy hazugsággal indult kapcsolatból?

7. Negatív első benyomás

A "Szia!" a "Hé" a "Jó reggelt" vagy az emojival indított beszélgetés sok nő számára demotiváló. Az egy vagy kétszavas üzenetek miatt lustának tűnhetünk és elgondolkodtatnak minket, hogy vajon ugyanezt a rövid üzenetet most épp még további 100 ember is megkapta?

Viszont csak hogy tudd, az ellenkező sem jobb. Mármint a hosszú bemutatkozások szintén nem népszerűek, valahogy találd meg a középutat.

8. Nem történik semmi

Sok hölgy megemlítette, hogy a beszélgetés fenntartása nem mindig sikerül. A beszélgetés különösen a nők számára fontos. Ennek ellenére sokszor megesik, hogy egyszerűen megakad a beszélgetés vagy hogy mindig ugyanazokat a kérdéseket "milyen volt a napod?" kapjuk meg. Kiábrándító.

9. Találkozzunk! Vagy mégse?

Általános tanács az online randikkal kapcsolatban, hogy lehetőség szerint minél hamarabb találkozzatok. Így derülhet ki, hogy megvan-e a kémia, van-e vonzerő, élvezitek-e egymás társaságát a való életben. A találkozások viszont sokszor nem mennek ilyen könnyen.

A virtuális kapcsolat nem kielégítő és csak felesleges időpocsékolás. Persze nem kell rögtön másnap találkoznotok, de az se jó, ha hónapokig húzzátok a dolgokat vagy ami még inkább gáz lehet, ha megbeszélitek, hogy találkoztok és a randi napján a másik fél lemondja.

10. Profilképek

Erről akár egy külön posztot is lehetne írni. Melyek azok a típusok, amelyeket igazán utálnak a nők : 

  • Csak kalandfotók
  • Mosoly nélküli képek
  • Napszemüvegben készült profilkép
  • Csoportképek
  • Képek másik nővel
  • Edzés közben készült fotók
  • Félmeztelen szelfik
  • Fürdőszobai képek

A férfiak szerint pedig kiábrándító az a profilkép, amely :

  • Filterezett, szűrős, agyon photoshopolt
  • Csak a nő arca látszik
  • Annyi a smink, hogy nem is látszik a hölgy maga

Az online randizás nem mindig könnyű, ráadásul nincs hozzá kézikönyv, hogy hogyan kell tökéletesen csinálni. De ha tudjuk, hogy mik azok, amelyeket érdemes elkerülni, már jobb helyzetből indulunk és növeljük az esélyeinket arra, hogy megtaláljuk a párunkat.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

32 komment
süti beállítások módosítása