6 lecke sikeres emberektől a sikeres gondolkodásmódért

2020. május 11. 09:56 - Life Advisor

mindset_success.jpgBárki, aki régóta foglalkozik önfejlesztéssel, valószínűleg már sok nagyszerű embertől tanult meg lényeges gondolatokat. A bizonytalanság idején ezek a leckék különösen fontosak és ezeket a bölcsességeket arra fordíthatjuk, hogy az életünkbe is megnyilvánuljanak. Az egyik legnagyobb tanulság, amelyet szem előtt kell tartanunk, ha a gondolkodásmódról beszélünk az, hogy ellenőrizzük valóságunkat, amely nehéz időszak esetén óriási kudarcnak érezheti magát. Amikor pedig úgy tűnik, hogy a külvilág ellenőrizhetetlen, mi mégis képesek vagyunk belső békét létrehozni és olyan erős gondolkodásmódot fenntartani, amely pozitív irányba terel minket.

1. "Az életben semmi nem jelent semmit, kivéve, amilyen jelentést te tulajdonítasz a dolgoknak." - Tony Robbins

Tony Robbins emlékeztet minket arra, hogy bármi is történjen a külvilágban, hatalmunk van arra, hogy értelmet adjunk neki. Amikor úgy tűnik, hogy a dolgokat nem tudjuk kézben tartani, könnyen elveszíthetjük minden erőnket és belefuthatunk egy lefelé haladó spirálba. Hagyjuk, hogy a félelem átvegye a kontrollt és elfelejtjük, hogy hatalmunk van változtatni. Ha most nem érzed egyben magad és megengeded, hogy a külvilág irányítson, akkor emlékezz arra, hogy hatalmad van egy új gondolat és egy új cselekvés kiválasztására.

2. "Amire fókuszálsz, abból lesz több. Ha az életedben lévő pozitív dolgokra összpontosítasz, többet teremtesz belőlük."  - Oprah Winfrey

Oprah nem titkolja, hogy mennyire értékeli a hála erejét. Számtalan műsorában beszélt már erről. Állandó hálában élni nem könnyű, hiszen történhetnek "rossz" dolgok és ilyenkor könnyű megkérdőjelezni, hogy mindez miért történt és könnyen megfeledkezhetünk arról, hogy a jó dolgokat keressük az életünkben.

Íme egy-két tipp, amivel te is alkalmazhatod a hála erejét az életedben.>>>

 3. "Nem létezik olyan nagy probléma, amely nagyobb lenne a belső erődnél." - Bob Proctor

Bob Proctor előadásain is gyakran elmeséli a saját történetét. 26 éves volt, amikor mentora bemutatta neki Napoleon Hill "Gondolkodj és gazdagodj" című könyvét. Az elmúlt 50 évben soha nem hagyta abba a könyv tanulmányozását és a világ egyik legsikeresebb motivációs előadójává vált. Története megerősíthet mindenkit, hogy ha hiszünk benne, hogy elérhetünk valamit, akkor bizony, el is fogjuk érni. Plusz azt is, hogy a tanulást soha nem szabad abbahagyni.

4. "Etesd meg a félelmed egy "Kapd be!" szendviccsel!" - Jen Sincero

A vidám író, Jen Sincero emlékeztet minket arra, hogy hatalmunk van a hit vagy a félelem megválasztására. A változások idején dönthetünk úgy, hogy nem nézünk szembe a problémákkal, nehézségekkel, de úgy is, hogy szembenézünk velük, előre lépünk és nem hagyjuk, hogy megállítsanak. A választás mindig a mi kezünben van. Válaszd a szeretetet és a hitet a félelem helyett.

5. "A kétségeid hegyeket teremtenek. A tetteid pedig mozgatják őket." - Mel Robbins

Mel Robbins arra ösztönöz minket, hogy azonnal cselekedjünk. Hasonlóan a félelemhez, a kétségeink is nagyobb mértékben előjönnek, méghozzá éppen akkor, amikor legkevésbé számítunk rájuk. Az "5 másodperces szabály" című könyvében Mel Robbins azt írja, hogy ha cselekedni akarsz, akkor számolj vissza 5-től és cselekedj a célodnak megfelelően.

Ha megengeded magadnak, hogy ülj és újra és újra átgondold a dolgokat, akkor soha nem fogsz lépni. Ha az ösztöneid azt súgják, hogy ideje lépni, megbeszélni valamit valakivel, új vállalkozást indítani, akkor öt, négy, három, kettő, egy és menj, cselekedj! Ne várj!

6. "A körülményektől függetlenül boldog lehetsz és nézheted, ahogy az életed megváltozik." - Michael Bernard Beckwith

Michael egy fontos szabályra emlékezetet minket méghozzá, hogy mindenkinek joga van a körülményektől függetlenül boldogan élni. Engedd meg magadnak, hogy az legyél, aki lenni akarsz és tudd, hogy az a hely, ahol most vagy nem az, ahol leszel. Hinned kell magadban! Bármit elérhetsz, amit akarsz!

komment
süti beállítások módosítása