Kiégtél a randizásban? Így hozhatod rendbe magad.

2020. április 09. 07:30 - Life Advisor

burnout_dating.jpgHa egy ideje már egyedülállóként élsz, akkor bizony könnyen belefáradhatsz a randizásba és előbb vetnéd le magad egy szikláról, minthogy újra randizz. Ezért senki sem hibáztathat téged. Ugyanazok a randi helyek, ugyanazok a beszélgetések, egyszóval unalmas. Az aggodalom, hogy vajon lesz-e második randi, az egész monotónia, hogy fel kell készülnöd, fel kell öltöznöd és le kell, hogy nyűgözd a másikat. De miért is? Csak azért, hogy időt pazarolj egy újabb találkozásra vagy ami még rosszabb, hogy esélyt adj valakinek, aki végül majd összetöri a szíved?

A randizás okozta kiégés bárkivel megtörténhet, de ez nem jelenti azt, hogy a remény örökre elveszett. Biztosra veheted, hogy ez csak egy átmeneti visszaesés, átmeneti állapot, amelyen könnyedén túl juthatsz, ha tudod, hogyan csináld. Íme pár tipp, ha te is belefáradtál a randizásba.

Unod a randikat? Irány a randi detox!

Ha a randevúk már kezdenek az agyadra menni, akkor teljesen rendben van, ha egy kicsit kiszállsz ebből a mókuskerékből. Hagyd abba az egymás utáni randik szervezését. Helyette menj el kirándulni, menj el vízpartra, látogasd meg a családod vagy egy barátod a hétvégén. Szánj egy hetet vagy hónapot arra, hogy időt adj magadnak, felfrissítsd magad és fellélegezz.

Élvezd kicsit, hogy egyedül vagy, hogy azt teheted, amit akarsz, korlátok nélkül. Keress egy új hobbit, keress izgalmat egy új könyv elolvasásakor, menj ki a szabadba és élvezd a világ apró örömeit. Vagy ha épp ahhoz van kedved, csak vegetálj a kanapén egy tál pattogatott kukoricával és a kedvenc filmeddel. Lélegezz, töltődj fel és vond meg magadtól a randikat egy darabig. Sokkal jobban fogod érezni magad ezen időszak után.

Változtass magadon

Gondolj csak bele. Ha beteg vagy, törődsz magaddal és időt szánsz a pihenésre és a gyógyulásra. Ugyanez igaz, ha belebetegedtél vagy belefáradtál a randizásokba. Tökéletes időszak ez arra, hogy átgondold milyen kapcsolatot is szeretnél a jövőben. Gondold át, hogy mire vágysz mielőtt fejest ugrassz egy újabb találkozóba.

Gondolj azokra az emberekre, akikkel a múltban találkoztál, kapcsolatban éltél. Miért nem sikerült? Most számold össze mennyi randid volt a közelmúltban. Miért találkoztál velük? Azért mert találkozni kellett? Vagy azért mert találkozni szerettél volna velük?

Ahelyett, hogy mindenkinek igent mondanál egy randira, szelektálj és csak akkor mondj igent, ha valóban érzed, hogy ennek lenne értelme. Egyedülállóként nem vagy köteles minden randira igent mondanod. Légy természetes!

Néhány srác vagy lány meglephet téged,ha adsz nekik esélyt, míg mások, akik a felszínen vonzónak tűnnek, csalódások lehetnek számodra. Ha következetesen vonzódsz egy bizonyos típushoz és ebből soha nem sül ki semmi jó, akkor talán itt az ideje átgondolni, mi igazán fontos és vonzó számodra egy társban?

Ha kimerültél a randizás miatt, tarts szüntet és koncentrálj magadra, ne félj egyedül lenni. Találd ki mit akarsz, állítsd fel az elképzelésed és a férfiakkal/nőkkel való hozzáállásod a randik során. Amikor úgy döntesz, hogy készen állsz a társkeresésre, felfrissülve, megújulva érzed majd magad és talán még izgatott is leszel egy-egy randi után.

Ha te magad jól érzed magad, magabiztos vagy és független, vonzó leszel és ezeket fogod tudni sugározni. A férfiak/nők körülötted akarnak majd lenni és lehetőséged lesz választani akkor, ha készen állsz rá.

Unod már a mai randi trendeket?

Mi lenne, ha visszatérnél a férfiakkal és nőkkel való találkozás hagyományos módjaihoz? A partnerünket nem kell mindenáron online társkeresőről vagy bármilyen randi appról megszerezni. Társat találhatsz hobbin keresztül, találkozókon vagy épp egy új dolog kipróbálása során. A cél itt az, hogy olyan csoportokhoz csatlakozz, amelyek téged is érdekelnek és ahol van már egy közös pont a leendő partnereddel. Csökkenti a nyomást, ha akkor találkozunk valakivel, miközben szórakozunk.

Ráadásul a társadalmi életed is kibővül és megélénkül. Sőt, talán még az is előfordulhat, hogy találkozol olyan férfival vagy nővel, aki szintén belefáradt a randizásba. Ez aztán sokkal szórakoztatóbbá teszi a továbblépést.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

komment
süti beállítások módosítása