A legegyszerűbb tipp, amellyel azonnal javíthatod a kapcsolataid

2020. március 06. 14:30 - Life Advisor

love_language.jpgHallottál már a szeretetnyelvről? Észrevetted már, hogy mennyire nagy jelentősége van ennek abból a szempontból, hogyan viszonyulsz és kommunikálsz a környezeteddel? Ismered a párod szeretetnyelvét? Beszéltetek egyáltalán már erről?

A szeretetnyelvről részletesen itt már olvashattál. Mik is tartoznak ide?

  1. Elismerő szavak
  2. Minőségi idő
  3. Ajándékozás
  4. Szívességek
  5. Testi érintés

Mindenkinek van legalább egy szeretetnyelve, van akinek kettő, másoknak akár három is. A szeretetnyelvet nagyon könnyű azonosítani. Gondolj csak arra, mikor érzed magad legjobban szeretettnek és értékeltnek és mikor nem.

Na de mi van a barátunk, a partnerünk vagy az alkalmazottunk szeretetnyelvével? Hogyan lehet megtudni ezeket és hogyan javíthatsz mindezzel a kapcsolataidon? A válasz egyszerű.

Válassz ki egy személyt az életedből és nézd meg, hogy a fenti szeretetnyelvek közül melyiket használja az illető a legtöbbet? Valószínűleg megfogsz találni egy olyan viselkedési mintát, amelyet újra és újra megtesz. Ha folyamatosan gratulálnak másoknak, akkor a szeretetnyelvük az "Elsimerő szavak". Kifejezik a világnak, hogy mit értenek szeretet alatt és azt akarják, hogy ezt te is megértsd.

Ha a barátnőd ajándékokat vásárol neked vagy mindig visz valami apróságot bárhova is megy, akkor nyilvánvaló, hogy mi az ő szeretetnyelve.

Most kezdődik az izgalmas rész. Miután megfejtetted, hogy a környezetedben élőknek mi a szeretetnyelvük, elkezdhetsz beszélni. Még ha az ajándékok számodra semmit sem jelentenek, de most már tudod, hogy a párod első számú szeretetnyelve az ajándékozás, akkor lepd meg őt rendszeresen ajándékokkal és meglátod, drasztikusan megfog változni a kapcsolatotok.

Ha az alkalmazottaid szeretetnyelve a minőségi idő, vidd el őket ebédelni. Ha anyukád szeretetnyelve a szívességek, akkor segíts neki gyakrabban és így tovább.

Most, hogy tudod a szeretetnyelvek koncepcióját és működését, tudod, hogyan használhatod őket. Apróság, de óriási változásokat idézhet elő a kapcsolataidban. Próbáld ki!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása