Tyler Perry - Hajléktalanból milliomos!

2020. február 06. 18:26 - Life Advisor

tyler_perry.jpgTyler Perry nem csak színész. Film és televíziós rendezőként, forgatókönyvíróként és producerként is dolgozik. A jelenlegi millió dolláros életéért és karrierjéért pedig nagyon keményen dolgozott.Természetesen Tylernek van tehetsége is. De a tehetség önmagában - ahogy ő maga is mindig kiemeli - semmit sem ér, ha sikereket akarsz elérni. Nem véletlen tehát, hogy Tyler Perry nagyon eltérő követelményeket támaszt a potenciális alkalmazottaival szemben.

Tyler Perry szerint az ambíció elegendő ahhoz, hogy az emberek sikeresek legyenek. A legutóbbi videójában Tyler Perry elmesélte, hogyan sikerült kiszabadulnia a hajléktalanságból és vált híres filmsztárrá.  A Daniel Roth-al (A LinkedIn főszerkesztője) folytatott beszélgetésében elmondta, hogy a buzgó és lelkes dolgozókat nagyra értékeli. Tyler szerint a lelkes emberek hajlandóak elvégezni a rájuk bízott munkát.

"Többször előfordult már, hogy olyan emberek érkeztek állásinterjúra, akik nem voltak tehetségesek. De elkötelezettek voltak és lelkesedét mutattak, hogy elvégezzék a rájuk bízott feladatokat maximális szinten. Tapasztalataim szerint ez a törekvés tízből kilenc esetben elegendő ahhoz, hogy az emberek sikeresek legyenek."

 Tyler Perry elmondta, hogy az ilyen hozzáállással rendelkező pályázók általában sikeresek, hiszen megvan az a képességük, hogy folyamatosan fejlődjenek és segítsenek más alkalmazottaknak is kijutni nehéz helyzetekből.

A Tyler Perry Filmstúdió az első afroamerikai filmstúdió, amely befektetők vagy bármilyen nagyobb beruházás nélkül lett sikeres. Tyler Perry elismerte, hogy mindig is különleges embereket keres a cégéhez.

A lelkesedés, a szerénység és az alapkészségek elengedhetetlenek a megfelelő minőségű munkavégzéshez. A karrier szakértők többször is hangsúlyozzák, hogy a lelkesedés pontosan az a tulajdonság, amely igenis szükséges egy sikeres karrierhez.

Patrick Lencioni  Kell egy csapat című könyvében szintén azt állítja, hogy a lelkesedés a három legfontosabb tényező egyike, amelyre a vezetésnek figyelmet kell fordítani az alkalmazottaik kiválasztásakor. Ez a képesség ugyanis azt jelenti, hogy ezek az emberek erős munkaerkölcsökkel rendelkeznek és eltökélt szándékuk, hogy minden lehetséges módon hozzájáruljanak a sikerhez.

Mivel Tyler Perry számára is fontosabb, hogy az alkalmazottak lelkesek legyenek, mint tehetségesek a csapata is nagyon sokszínű. Munkavállalói egy része doktori ranggal rendelkezik, míg mások korábban börtönben is voltak.

Azon nyomban viszont, hogy a jelentkezők alkalmazottá válnak, fontos, hogy továbbra is ösztönözzük őket, amely széles körű és mindenre kiterjedő visszajelzések révén érhető el.

"Olyan emberekre van szükség, akik azt mondják : emlékszel még milyen volt, amikor ezt a munkát csináltad? Úgy gondolom, hogy fontos mindenki munkáját megismerni, hogy tudjuk, kivel hogyan kell foglalkoznunk, ők mivel foglalkoznak és hogyan lehet belőlük a legtöbbet kihozni."

Tyler Perry olyan embereket keres, akik hasonlítanak rá. A lelkesedést azért is különösen fontos tulajdonságnak tartja, mert éppen ez a tulajdonság tette ő magát is sikeressé.

Egy - Oprah Winfreyvel által készített - másik interjújában őszintén beszélt a hajléktalanságból szerzett tapasztalatairól. Miközben megpróbált betörni a film iparba néha az autójában kellett aludni vagy motelekben éjszakázni. Neki sikerült kijutnia ebből a helyzetből és híres filmsztár és producer vált belőle.

"Olyan embereket keresek, akik hasonlítanak rám. Olyanokat, akiknek mindenki azt mondja : nem vagy rá képes! Ennek ellenére megmutatják, hogy mindenki, aki korábban ezeket vágta a fejükhöz, tévedett!"

 

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása