8 tipp, hogy nyugodt maradj, ha karácsonykor találkozol először a párod családjával

2019. december 21. 17:59 - Life Advisor

christmas_couple.jpgAz első karácsony a párod szüleivel fontos mérföldkő mindkettőtök életében. Új embereket ismersz meg, új tradíciókban veszel részt, közelebb kerültök egymáshoz. Ugyanakkor meglehetősen stresszes is lehet, ha úgy érzed minden lépésedet követik és értékelik. Sokszor tehát a karácsony a legtöbb család számára nem a legkönnyebb időszak. Íme 8 olyan tipp, amelyek segítségével jó benyomást keltesz, önmagad maradhatsz és amelyek segítségével könnyedén ismerheted meg a párod családját.

1. Győződj meg róla, hogy a párod figyel rád

Beszéljétek meg, hogyan fogtok egymásra figyelni családi körben. Egymás mellé ültök-e az étkezésekkor, rendszeresen figyeltek egymásra, a párod ha szükséges megszabadít a rokonokkal folytatott kötelező beszélgetések alól stb.

Sokan úgy gondolják, hogy ha elvisszük valahova a párunkat, akkor neki képesnek kell lennie egyedül beilleszkedni bárhova. Ez tévedés, és bizony nagyonis fontos, hogy figyeljünk a párunkra. Ha a pár egyik tagjának megvan a "hazai pálya" előnye, akkor fontos, hogy beszéljenek róla, hogyan segítenek egymásnak és hogyan támogatja az illető a párját, aki még senkit nem ismer.

A legjobb persze, ha oda-vissza támogatjátok egymást, hiszen ez egy jól működő párkapcsolat alapelve.

2. Vigyél ajándékot

Ne érkezz üres kézzel. Vigyél valami egyszerű és ízléses ajándékot például egy üveg bort vagy egy csokor virágot. Bármilyen apró figyelmesség, csoki, bor vagy virág biztonságos választás és becsülendő dolog. Nagylelkű gesztus, amellyel bizalmat ébreszthetsz.

3. Találj valakit, akivel jól megértitek egymást

Ha van valaki akivel jól megérted egymást netán közös ismerősötök a pároddal, akkor segít, hogy jobban érezd magad. Ha valaki ugyanazon a területen dolgozol, mint te vagy ugyanazért a sorozatért rajongtok, beszélj vele erről.

A családokkal való együttlét során az a jó, hogy mindig van valaki, akivel jól el lehet beszélgetni. A párod akár tanácsot is adhat neked, hogy ki lehet ez a személy. Fontos, hogy valaki olyasvalakivel is beszélj, aki nem a párod.

4. Ajánld fel a segítséged

Még ha a párod családja ragaszkodik is ahhoz, hogy dőlj hátra és pihenj, szép gesztus, ha legalább felajánlod a segítséged. Legalább kérdezz rá, de ne úgy, hogy nincs szükségetek valami segítségre? Ez a kérdés ugyanis inkább azt sugallja, hogy nem igazán akarsz segíteni, csak udvariasságból kérdezed. Mindig vannak apró dolgok, amelyeket megtehetsz. Kérdezd meg a szakácsot, hogy segíthetsz-e neki vagy terítsd meg az asztalt stb.

Légy segítőkész!

5. Ismerd meg a párod családját

Amikor a párod hazavisz és bemutat a családjának ezzel remek lehetőség kínálkozik arra, hogy megnézd hogy bánnak veled, hiszen ez sokat elárul róluk. Ha jó benyomást szeretnél tenni nyilván "udvarolnod" kell a családnak, de a család felelőssége pedig az, hogy meghitt és barátságos környezetet teremtsenek.

6. Megismerheted a párod családi körben

Az ünnepek még a legjobb családok számára is nehéz lehet. A párod megpróbálhatja elterelni a kínos családi történeteket, azonban jó dolog megismerni a párunkat családi körben.

7. Hallgasd meg, amit mások mondanak

Fogadd örömmel a koccintási ajánlatokat, de ne hagyd figyelmen kívül a figyelmeztető jeleket. A karácsonyi együttlét remek alkalom arra, hogy meghallgasd mit mondanak mások. Ha például örülnek neked vagy azt mondják, hogy vigyázz a lányukra stb. akkor már igenis jó úton jársz.

8. Légy önmagad legjobb verziója

Nem szabad túl erőltetetten a legjobb oldalad mutatni. Csinálj úgy, mintha interjúra mennél. Nem kell őrülten felkészülni, de tegyél meg mindent, hogy jó benyomást kelts. Hidd el, hogy ahogy telik az idő egyre jobban feloldódsz majd, ismertnek látszik a környezet és jól fogod érezni magad. Ne stresszelj, légy önmagad!

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása