3 dolog, amit tegyél meg mielőtt a 2020-as évedet tervezed

2019. december 16. 15:23 - Life Advisor

goal_setting.jpgAz újévi fogadalmakról mindenkinek más a véleménye. Személy szerint én egyszerre tartom őket fontosnak és viccesnek is. Az alapvető probléma inkább az, hogy az ilyen típusú célok kitűzése általában nem jár nagy tervezéssel. Emiatt a legtöbb újévi fogadalom már februárra megbukik. Ha van egy képed arról, hogy hol szeretnél lenni 10 év múlva és valóban el akarsz oda jutni, akkor az utazás a tervezéssel kezdődik. A 10 éves terv elkészítése pedig egy 1 éves tervvel kezdődik, amely reális elvárásokat fogalmaz meg és összeköti a jelent a jövővel.

Készíts el leltárt arról, hogy hol tartasz ma az életcéljaidban és tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket :

  • Hol tartok ma a pénzügyekkel?
  • Milyen a jelenlegi élethelyzetem?
  • Mennyire szilárd az egészségem és a jólétem?
  • Mennyire haladtam előre a karrieremben?

Fontos, hogy realista légy a személyes,pénzügyi és szakmai növekedésed szempontjából. Ahol ma vagy az egy olyan hely, ahova több ezer apró lépéssel jutottál el. A jelenlegi helyzeted meghatározásával képes leszel a hosszú távú céljaidhoz reális időt és energiát meghatározni.

Végezd el ezt a 3 dolgot, mielőtt célokat tűzöl ki 2020-ra.

1. Állíts be olyan célokat, amelyek a hosszútávú életcélod támogatják

A nagy képernyős tévé megvásárlása nem hosszú távú cél. A tárgyak beszerzéséhez csupán pénzre lesz szükséged, hogy megvehesd őket.

Ehelyett inkább globálisan a pénzügyi helyzeted javítását vedd figyelembe és ehhez tűzz ki célokat. Persze nem csak a pénzügyekkel kapcsolatban kell hosszútávú terveket készítened. Az egészségünk, a magánéletünk ugyanilyen fontos szerepet kell, hogy betöltsön. Az életcélok a te életedről kell, hogy szóljanak.

2. Valósítsd meg a céljaid

Kezd azzal, hogy leírod a céljaid. Van valami az emberi létünkben, amely során ha valami leírunk annak nagyobb jelentőséget leszünk képesek tulajdonítani. Kezd az éves, majd az 5-10 éves céljaiddal és terveiddel. Szánj időt arra, hogy részletesen kidolgozd őket és szükség esetén változásokat eszközölj.

Fontos, hogy legyen cselekvési terved is, amely a céljaid elérését segítik. Figyelj a folyamatos fejlődésedre, előrehaladásodra és ne felejtsd el újra és újra megnézni, hogy mi az, ami működik, mi az ami nem.

3. Oszd meg a céljaid másokkal

Számos oka van, amiért jó dolog a barátaiddal, szeretteiddel megbeszélni a céljaid. Egyrészt ha mások is tudnak róla, akkor más szinten kezdesz el dolgozni a céljaidon.

Az emberek természetesen folyamatosan érdeklődhetnek majd arról, hogy hol is tartasz a céljaidban. Azzal, hogy vannak céljaid másokat és önmagadat is inspirálhatsz.

Ha tudod, hogy mások őszintén érdeklődnek a céljaid iránt, akkor ez mindennapi motivációt fog biztosítani számodra és meg akarod mutatni nekik, hogy amit mondtál, azt igenis el fogod érni.

A másik dolog, amiért mindez hasznos lehet, hogy soha nem tudhatod, hogy ki fog neked segíteni a céljaid felé vezető úton. Mindannyiunkat körülvesznek olyan emberek, akik olyan dolgokkal foglalkoznak, amelyekről lehet, hogy nem is tudunk.

De kezdj az alapvető lépésekkel és hozz létre egy határozott cselekvési tervet 2020-ra.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása