3 dolog, amit ma és mindennap el kell mondanod magadnak

2019. december 02. 17:31 - Life Advisor

inner_voice_smile.jpgMivel te magad vagy a sorsod kovácsa, győződj meg róla, hogy ezt a kiváltságot a maximális hatékonysággal használod. Figyelned kell a belső hangodra. Ez a belső hang segít a terveid megfogalmazásában és elfojtja a kritikusok és a rosszakarók hangját. A belső hangod rendelkezik azzal a hatalommal, hogy növelje az önbizalmad, segítsen navigálni az élet útvesztőin, segít tanulni a kudarcokból, ha bekövetkeznek. Légy őszinte magaddal. A te belső hangod motivál vagy inkább a kételkedők negatív kórusát erősíti? Ha az utóbbi, akkor bizony át kell programoznod a gondolkodási folyamataid olyan módon, hogy ezt a 3 dolgot ma és ezentúl mindennap elmondod magadnak.

1. Megcsinálom! Most!

A halogatás olyan, mint a futóhomok. Ha ezt figyelmen kívül hagyod, elmerülsz és maga alá temet. Ha folyamatosan azt mondogatod magadnak, hogy rendben van, hogy semmit nem csinálsz, akkor nem is fogsz semmit sem elérni az életedben. Ehelyett engedd meg, hogy a belső hangod reggeltől estig motiváljon téged és heves elkötelezettséget biztosítson az álmaid mellett.

Ne feledd a "megcsinálhatnám" és a "megcsináltam" közti különbséget. A tervezés önmagában kevés, cselekedned is kell.

2. Megérdemlem!

Bármi is legyen az álmod, megérdemled. Függetlenül attól, hogy éppen karriert váltasz, a diplomádat fejezed be kezd azzal, hogy emlékezteted magad, igenis megérdemled a fényesebb jövőt. Fektess önmagadba azáltal, hogy mindent megadsz saját magadnak. Soha ne faragj le a saját boldogságodból.

3. Tudom, hogy képes vagyok rá!

A sikertelenségtől való félelem a legnagyobb visszaesés, amelyet tapasztalunk a sikereink felé vezető úton. Mindannyiunknak vannak félelmei, de nem hozhatunk félelmeken alapuló döntéseket, különben soha nem érjük el a teljes potenciálunkat. Ha megengedjük, hogy a félelem megbénítsa az előrehaladást és visszatérünk a középszerű élet tervéhez, akkor kihagyjuk azokat a felbecsülhetetlen értékű tanulságokat, amelyeket a próbálkozások és a hibák hoznak felszínre.

Győződj meg arról, hogy a belső hangod erősebb, mint a félelmed. Tudom, hogy a félelmeinket nem lehet egy nap alatt leküzdeni. Elfordulhat, hogy egyedül nem is fogod tudni megcsinálni és egyéni terápiára lesz szükséged. Tudom, hogy kényelmetlen kilépni a komfortzónádból, de a szabadság élménye páratlan és leírhatatlan.

Amikor visszatekintek a saját sikereimre, bizony sokszor észreveszem a belső hangom erejét. Félelmeim és kudarcaim éppúgy voltak, mint neked, de biztos vagyok benne, hogy amikor először találkoztam a padlóra kerülés érzésével, a belső hangom mindezt nem hagyta kudarcként elkönyvelni. Tudtam, hogy vagy nyerek vagy tanulok.

A siker felé vezető út bizony meredek, kihívást jelentő és fárasztó. Éppen ezekben a pillanatokban kell számítanod a belső hangodra, hogy tovább tudj lépni. Ez fogja megmutatni számodra, hogy mi a különbség a feladás és a kitartás között.

Kezdj el hallgatni a belső hangodra. Mit mond neked? Hiszel abban, hogy sikeres leszel? Nagy igazság, hogy akár úgy gondolod, hogy sikeres leszel, akár úgy, hogy nem, igazad lesz. Ha sikereket érsz el, győződj meg róla, hogy a belső hangod pozitív és motiváló marad. A siker nem a minénk, csak béreljük. A bérleti díj pedig mindennap esedékes.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása