5 kötelező dolog a sikeres fejlődésedhez

2019. november 25. 17:32 - Life Advisor

personal_developement.jpgAhogy a hernyó sem válik véletlenszerűen pillangóvá, úgy a személyes életünkben sem történik változás csak úgy. Ehelyett mindkét esetben egy aprólékos és rendezett forgatókönyv alapján történik meg az átalakulás egy adott időszakon keresztül. Amikor én kerestem az átalakuláshoz szükséges lehetőségeket többféle módszert is kipróbáltam, amelyek viszont csak több stressz és aggodalmat okoztak. Mivel nem tapasztaltam semmilyen előrelépést az önbizalmam elkezdett megrendülni és kevésbé voltam produktív.

Bár félelmetesnek tűnik azon gondolkozni, hogy valakivé válni fogsz, aki még jelenleg nem vagy és olyan képességeket tanulsz, amelyek az adott pillanatban még lehetetlennek tűnnek, az átalakulás és a személyes változás elengedhetetlen a folyamatos sikerhez és a fejlődéshez.

Melyek azok a lépések, amelyeket mindenképpen meg kell tenned, ha változást akarsz?

1. Találd meg a miérted

Mindig is létezett egy úgymond cselekvésre ösztönző dolog az életünkben. Ezt nevezi az angol "Call to action"-nek.

Luke Skywalker elfogadta ezt a dolgot az életében, Jedivé vált és megmentette a galaxist. Richard Branson nem volt elégedett a légitársaságoknál szerezett tapasztalataival és elhatározta, hogy megváltoztatja hogyan kezelik a légitársaságok az embereket és elindította a Virgin Atlanticot. Steve Jobs szintén elfogadta a saját call to action-jét hogy az Apple-el megváltoztassa és megújítsa az addig ismert technológiát.

Na de mi a helyzet veled?

Az átalakulásod legelső lépése, hogy megtaláld a miérted. Ez megadja a motivációt a céljaid eléréséhez és segít, hogy magasabb szintű áldozatokat vállalj.

2. Szerezz támogatást

A végső célod eléréséhez útmutatásra is szükséges lesz. Útmutatás nélkül könnyen letérhetsz arról az útról, amin járnod kellene és nehézségeket tapasztalhatsz, amelyek viszont demotiválni fognak téged.

Kérj segítséget abban, hogy ki akarsz lenni és hogyan lehet oda eljutni. Keress mentort, támogató közösséget, könyveket, podcastokat bármit, ami téged motivál és bölcsességet, tudást nyújtanak a sikereidhez vezető úton.

3. Hagyd el a komfortzónád

Sokan még mindig nem értik, de az az élet, amit jelenleg élsz a komfortzónádon belül van. Mi viszont itt most a változásról, átalakulásról beszélünk, amihez bizony ezt a zónát el kell hagynunk. Csak akkor történik változás és növekedés,ha kockáztatunk, kibővítjük a készségeinket, gondolkodásmódunkat.

Eleinte ugyan nehéz lesz, de a komfortzónából való kilépés nem feltétlenül jelenti azt, hogy óriási ugrásokat kellene tenned. A komfortzónát fokozatosan kell elhagynod. Ha csak napi 1%-kal is javulsz, havonta és egy év alatt rengeteget változtathatsz az életeden.

4. Bízz a folyamatban

Egy éjszakás siker sztorik nem léteznek. Úgy tűnhet, hogy vannak olyanok, akik egyik napról a másikra lettek sikeresek, de ez csak a látszat. Az évek alatt felhalmozott küzdelmekről ugyanis a legtöbbször nem tudunk.

A személyes átalakulás olyan folyamaton keresztül történik, amelyet nem tudsz siettetni vagy átugorni. Az elején sok lesz a bizonytalanság, a közepén teljes káoszt érzel és valószínűleg a dolgok se fognak abba az irányba és pláne nem azzal a sebességgel mozogni, mint azt szeretnéd. A teljes tiszta képet csak az utazásod végén kapod meg.

A személyes átalakulás hosszútávú következménye a napi szokásainknak, az időnek, a türelemnek és a következetességnek.

5. Válaszd önmagad

Ha a nap végén nem hiszel saját magadban, akkor miért gondolod, hogy ezt majd mások megteszik helyetted? Saját magad legnagyobb rajongójának kell lenned. Ha te nem értékeled magad a legjobbnak, akkor ki más fogja ezt megtenni?

Amikor megpróbálod megvalósítani a céljaid, megpróbálod átalakítani magad akkor képzeld el, hogy ez már sikerült is és gondolkodj rajta, hogy mit fogsz csinálni utána. A kudarcoktól való félelem az egyik legnagyobb visszatartó erő, amely megakadályozza az embereket hogy a céljaik és az álmaik után menjenek, de a kudarc csak akkor kudarc, ha tényleg feladod.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása