7 hasznos tipp a pozitív gondolkodás megteremtéséhez

2019. november 19. 20:07 - Life Advisor

positive_mindset.jpgA pozitív gondolkodás hatalma népszerűvé és egyben klisévé is vált. A pozitív gondolkodás fizikai és szellemi előnyeit azonban több tanulmány is bebizonyította már. A pozitív gondolkodásmód nagyobb magabiztosságot ad, javítja a hangulatunkat és csökkenti a negatív állapotokat például magas vérnyomás, depresszió és más stresszel kapcsolatos rendellenességek. Mindez remekül hangzik, de mit is jelent a pozitív gondolkodás hatalma?

A pozitív gondolkodást pozitív képként, pozitív megerősítésként vagy általános optimizmusként is definiálhatod ám ezek mind általános,kétértelmű fogalmak. Ha hatékonyan szeretnéd irányítani a gondolataid és szeretnél pozitívabb lenni, akkor konkrét példákra van szükséged, amelyek segítenek mindezt elérni. Itt van belőlük hét :

1. Indítsd a napod pozitív megerősítésekkel

A reggelek beindítása az egész napunk hangulatát meghatározhatja. Előfordult már veled, hogy elaludtál, pánikba estél és azt érezed, hogy egész nap nem történt veled semmi jó? Ez valószínűleg azért történt, mert negatív érzelmekkel és pesszimista szemlélettel kezdted el a napod és ez rányomta mindenre a bélyegét. Ahelyett, hogy hagynád, hogy ez az érzés eluralkodjon feletted, kezd a napod pozitív megerősítésekkel. Állj be a tükör elé - még akkor is, ha ostoba érzés - és mondj magadnak pozitív megerősítéseket, mint például : A mai nap remek lesz. Ma fantasztikusan érzem magam. Meg fogsz lepődni milyen pozitív hatással lesz mindez a napodra.

2. Összpontosíts a jó dolgokra még akkor is, ha kicsinek tűnnek

Szinte majdnem minden nap fogsz szembesülni nehézségekkel. Amikor ez megtörténik összpontosíts az előnyeire attól függetlenül, hogy esetlegesen jelentéktelennek tűnnek. Például, ha épp a dugóban ülsz gondolj arra, hogy legalább van időd meghallgatni a kedvenc potcasted. Ha épp bevásárolni mész, de hiányzik egy-két hozzávaló, akkor gondolj arra, hogy akkor ma bizony kipróbálsz valami újat.

3. Találd meg a humor a rossz helyzetekben is

Engedd meg magadnak, hogy megtapasztald a humort még a legsötétebb és legborzasztóbbnak tartott helyzetekben is. Emlékeztesd magad arra, hogy ez a helyzet valószínűleg jó dolgokat eredményez és próbálj meg viccelődni rajta. Tegyük fel kirúgtak : képzelj el egy teljesen abszurd helyzetet, amivel tölthetted volna az utolsó napod vagy a legviccesebb munkát, amelyet eltudnál képzelni magadnak.

4. Tanulj a kudarcokból

Nem vagy tökéletes. Hibázni fogsz és kudarcokat fogsz tapasztalni. Ahelyett azonban, hogy ezekre összpontosítasz, gondolj arra, hogy mit fogsz legközelebb csinálni, azaz tanulj a kudarcaidból.

5. Változtasd meg a negatív beszédet pozitívvá

A negatív beszéd könnyen lehúzhatja az energiáinkat. Ne mond magadnak, hogy nem vagy elég jó, vagy hogy valamit nem kellett volna kipróbálnod. Ezek ugyanis önbizalomhiányhoz vezetnek. Amikor ilyen negatív beszéden kapod magad, változtasd őket azonnal pozitív üzenetekre.

6. Összpontosíts a jelenre

A jelenről beszélek. Nem a máról, nem erről az óráról, hanem a mostani pillanatról. Lehet, hogy a főnököd leszúrt valamiért, de történik most a jelenben valami, ami rossz? Felejtsd el az 5 perccel ezelőtti kritikát, amit kaptál. Felejtsd el azt, amit 5 perc múlva mondanál. Összpontosíts a mostani pillanatra. A legtöbb esetben megfogod látni, hogy nem olyan rossz a helyzet, mint amennyire éppen felnagyítod. A negatívumok forrása legtöbbször egy nemrégiben bekövetkezett esemény emlékeiből vagy egy esetleges jövőbeli esemény túlzott képzeletéből származnak. Maradj a jelen pillanatban.

7. Keress pozitív barátokat, mentorokat, munkatársakat

Amikor pozitív emberekkel veszed körbe magad, pozitív kilátásokat, pozitív történeteket és pozitív megerősítéseket fogsz hallani. A pozitív szavak átjárják az elméd és befolyásolják a saját gondolkodásmódod, amely ezután a kimondott szavaidat is pozitív irányba terelik. Tegyél meg te is mindent annak érdekében, hogy másoknak pozitív élményeket okozz és hagyd, hogy az ő pozitivitásuk rád is hatással legyen.

Ezeket a tippeket bárki, bármilyen helyzetben alkalmazhatja a saját életében és növelheti a pozitív hozzáállását. A pozitív gondolkodás többszörös haszonnal jár így gyakorolj, gyakorolj és gyakorolj és tapasztald meg az óriási előnyöket.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása