9 jel, hogy több időt kellene töltened a pároddal

2019. október 01. 10:35 - Life Advisor

couple_time.pngA folyamatos teendők, a karrier törekvéseink, a család és a barátok iránti elkötelezettség miatt a párunkkal töltött romantikus együttlétek felérnek egy kihívással. Az egészséges kapcsolatok ugyan minden bizonnyal ellenállnak a kommunikáció időnkénti elmúlásának, a "minőségi idő" súlyos hiánya komoly problémákat okozhat. Gyengítheti a kettőtök közti köteléket és veszélyeztetheti a boldogságotok szintjét. Ha a következő 9 jel közül valamelyik ismerős, akkor a kapcsolatotokba helyezett idő megszervezésének prioritást kell élveznie. Azonnal.

1. Tudatosan elkerülöd a közös jövőtök tervezését

Ha a szabadidőd mindig mással szeretnéd eltölteni és egymásra nem szántok időt, mert nem terveztek előre, akkor sajnos a közös jövőtök tervezésbe is veszélybe kerülhet, ami nélkül a kapcsolat nem fog tudni hosszútávon működni.

2. Fogalmad sincs arról, hogy néz ki a partnered egy "átlagos" napja

Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy a partnered minden egyes lépéséről tudnod kell. De ha legalább nagy általánosságban nem vagy képbe a párod napjaival, akkor érdemes lenne a miérten gondolkodnod.

3. Amikor a párod azt mondja,hogy stresszes, ideges, szorong, teljes meglepetésként ér

Kissé kapcsolódik az előző ponthoz, hiszen ha nem ismered a párod egy tipikus napját, akkor egyértelmű, hogy az ilyen helyzetek meglepetésként hatnak. Ha rendszeresen beszélnétek, akkor valószínűleg megtudnád, hogy mi váltotta ki ezt a helyzetet és esetleg közösen megoldást is találnátok rá.

4. Ha nagy híreket kapsz (legyen az jó vagy rossz) nem a párod az, akit elsőként felhívsz

Bizonyos helyzetekben előfordul, hogy elsőként az anyukádat vagy a legjobb barátod hívod fel, de ha rendszeresen ez a helyzet, akkor az azt sugallhatja, hogy nem érzed magad közel a partneredhez, mint szeretnéd.

5. Beleőrülsz, hogy nem tudsz közös hobbit találni a pároddal

A pároknak nem kell minden érdeklődési körüket megosztani egymással. Az egészséges az, ha teljes mértékben van saját hobbid. Ha azonban folyamatosan azon agyalsz, hogy olyan tevékenységet csinálj, amit együtt a pároddal tudnál végezni, akkor ez csupán a közös idő hiányra enged következtetni, amelyet más módszerrel is meg lehet oldani.

6. Kézzel fogható a fizikai és érzelmi távolság kettőtök között

Amikor elkezdődött a kapcsolatotok sűrűbben láttátok egymást, mint manapság? Persze, előfordul mindenki életében, hogy egy programot le kell mondani vagy át kell szervezni, azonban mindez hosszútávon érzelmi eltávolodást is okozhat, amely káros lehet a kapcsolatotokra.

7. A partnered feltűnően ragaszkodik hozzád

Időnként, amikor a partnerünk időhiányt tapasztal a kapcsolatban, elkezdhet a szokásosnál jobban ragaszkodni és közeledni hozzád. Ha észreveszed, hogy a párod mostanában gyakrabban felhív, vagy megjelenik az otthonodban, munkahelyeden, akkor talán több időt kellene vele töltened, hogy megbirkózzatok a kettőtök közti távolsággal.

8. Minden más nagyobb prioritást élvez a partnerednél

Természetes, hogy a párunk nem mindig lehet az elsődleges prioritás. De ha mindig más kötelezettségeket helyezel előtérbe, akkor jogosan érezhetitek úgy, hogy az egymásra fordított idő és energia egyenetlenül oszlik meg.

9. Nem hiányzik, ha nem vagytok együtt

Ha nem töltetek rendszeresen időt egymással, akkor bizony hamar kialakulhat az az érzés, hogy akkor sem hiányzik, ha nem vagytok együtt. Noha ez a kapcsolattal felmerülő egyéb problémák eredménye is lehet, de akár a begyökerezett rossz szokások következményének is betudható. El kellene gondolkodnotok, hogy nem-e kellene közösen rendbe hoznotok a kapcsolatotokat.

Tetszett a cikk? Oszd meg ismerőseiddel is!

A LifeAdvisort megtalálod a legnépszerűbb közösségi oldalakon is!

Likeold az oldalunkat a FACEBOOKON!

Kövess be INSTÁN is!

komment
süti beállítások módosítása