Miért érezzük úgy, hogy mindenki más sikeresebb nálunk?

2019. szeptember 12. 07:30 - Life Advisor

feeling_success.jpgÚgy érzed, hogy mindenki más sikeresebb nálad? Gyakran előfordulhat, hogy miközben a saját sikereid megvalósításán dolgozol és körbenézel azt veszed észre, hogy te csak egy helyben toporogsz, mások pedig egyre gyorsabban és egyre nagyobb sikereket érnek el. Hidd el tudom, hogy mit érzel. Bloggeként és lifecoachként nekem sincs túl egyszerű dolgom. Rengeteg önjelölt tanácsadó születik mindennap, akik egy-két csettintés hatására azt ígérik neked, hogy egyből több millió forintot fogsz keresni vagy hogy épp egy csapásra fog megváltozni az életed mindezt úgy, hogy csak 1 maximum 2 dolgot kell változtatnod, ha egyáltalán változtatnod kell, hiszen egyre többször olvashatsz olyan motivációs előadókról, tanácsadókról, akik szerint az ő módszerük olyan kiváló, hogy nem is kell semmit megváltoztatnod az életedben, csak fizesd ki a tanfolyam/tanácsadás/workshop árát és minden rendben lesz.

Nem számít éppen milyen területen dolgozol, ha olyan embereket látsz magad körül, akik sikeresebbek nálad, miközben te éppen kudarcokkal szembesülsz, könnyű lehet kétségbeesettnek érezni magad. Ezt követi az az érzés, hogy talán egyszerűbb lenne feladni, hiszen neked úgysem sikerülhet.

A kétségbeesés és a negatív gondolatok helyett azonban sokkal jobb dolog, ha kicsit lecsendesíted az elméd és megnézed, hol is vagy jelenleg. 

Ha keményen dolgozol a siker érdekében és irigykedve nézel másokat, akkor biztos lehetsz benne, hogy vannak olyanok, akik téged is irigykedve figyelnek. Ez csupán nézőpont kérdése. Ha eszedbe jut, hogy feladnád, gondolj arra, hogy vannak olyanok, akik pontosan ezt szeretnék elérni. A legjobb "bosszú" pedig, ha te mégis tovább csinálod a dolgod és sikeres leszel.

Felmerülhet bennünk az is, hogy a dolgoknak sokkal könnyebben kellene menniük. Néha ez így is van, de amiről nem szabad megfeledkezned, hogy neked is megvan a saját életed. Bizonyos dolgokat meg kell tapasztalnod és tanulnod az életed során. A sikert a saját feltételeid és lehetőségeidhez mérten kell megteremtened. A világhoz való hozzáállásod nagyban megkönnyítheti a dolgod.

Érdemes újra és újra átértékelni a dolgokat. Az önellenőrzés soha nem időpocsékolás. Biztos, hogy azon az úton kell menned, amelyen elindultál? Van, hogy csak egy szeszély miatt léptünk rá az útra és túl makacsok vagyunk ahhoz, hogy változtassunk.  Győződj meg róla, hogy az intuíciód mellett a jobbik eszed is igénybe vetted az önismeret mellett, amikor ezen az úton kezdtél el haladni. Ne hagyd abba, csak azért meg nehéz, de ne is folytasd, ha ez nem az, amit igazán szeretnél.

A következő említésre méltó dolog, hogy tiszteld és figyeld meg az érzéseidet. Ne hagyd, hogy örök vesztesnek, selejtnek, hátrányos helyzetűnek érezd magad. Inkább meríts motivációt ezekből a gondolatokból mondván, hogy márpedig te igenis megfogod mutatni, hogy mire is vagy képes. Az igazán nagy sikerekért bizony tenni kell, nem hullik csak úgy az ölünkbe. Tegyél tehát meg mindent, hogy megvalósítsd az álmaid.

Ha már korábban az önismeretről és az átértékelésről írtam, íme egy újabb pont ehhez szorosan kapcsolódva. Kérdezd meg magadtól, hogy miért kezdted el mindezt csinálni? Ha kellő szenvedéllyel rendelkezel, akkor nem számít, hogy 1 vagy 10 évig tart mire megvalósítod az álmaid, mert ez a szenvedély fog tovább vinni. 

A siker mindenki számára időbe telik. A sikeres emberek sokéves kemény munka, áldozatok, kudarcok után lettek sikeresek. Persze manapság a közösségi médiában már csak a jelent látjuk, vagyis a sikert, a sikerhez vezető útról viszont kevesen posztolnak. Valójában ha megnézed az életüket, akkor láthatod, hogy a sikeres emberek is szembesülnek problémákkal, akkor is ha arról születik poszt és akkor is ha nem. Sőt, lehet, hogy nagyon is hasonló az életed az övükéhez. 

A siker elérése nem egy verseny. Nem az a lényeg, hogy minél gyorsabban érjünk el sikert miközben a földbe döngölünk minden körülöttünk álló személyt. Ha ugyanis valami rendkívüli dolgot csinálsz, akkor nehéz lesz sikert elérni. Ha nem így lenne, akkor minden ember holnapra már sikerben úszkálna. 

Soha ne add fel az álmaid megvalósítását, ne hasonlítsd magad másokhoz. Vállald a felelősséget a saját életedért, maradj motivált és valósítsd meg minden álmod. Képes vagy rá, nem késtél el, hiszen a megfelelő időpont éppen most van. 

komment
süti beállítások módosítása