12 hobbi, ami jól mutat az önéletrajzodban

2019. szeptember 01. 15:48 - Life Advisor

hobbi.jpgEgy önéletrajz elkészítése nehéz feladat. Minden egyes oldalnak teljes pontossággal kell visszatürköznie a személyiséged és az eddig megszerezett tapasztalataid. Sok szakértő azt állítja, hogy a hobbikat például már nem is érdemes feltüntetni, hiszen csak a helyet foglalják az ennél sokkal fontosabb információk elől. Azonban ez mára már nem feltétlen igaz, főleg a modernebb cégek, mint a Google, esetében például nagyot lendíthet a pályázatodon, ha elárulod mit is csinálsz hobbiként az életedben. Amennyiben a munkatapasztalatok már meggyőzték a leendő munkaadót, az estek többségében szeretnének meggyőződni a jelölt személyiségéről és arról, hogy mit csinál a szabadidejében. A hobbik feltüntetése tehát hozzásegít egy előnyösebb pozícióhoz. Amire viszont figyelj, hogy melyik hobbidat mutatod be. Íme 12 olyan példa, amely biztosan jól mutat egy önéletrajzban és egy amit azonnal törölj ki.

1. Jóga

A jóga azt mutatja, hogy nyugodt vagy és jól tudod kezelni a felmerülő stresszt az életedben. Ez különösen olyan pozíciók esetén jó feltüntetni, ahol akár egyszerre több feladattal is meg kell küzdeni.

2. Extrém sportok

Vadvízi evezés, ejtőernyőzés,sziklamászás stb. Az extrém sportok megmutatják a munkaadódnak, hogy szereted feszegetni a határaid és nem félsz kilépni a komfortzónádból továbbá, hogy bátran vállaltok rizikókat.

3. Videókészítés 

Ha a szabadidődben szívesen készítesz videókat, akkor megmutathatod, hogy szereted a fókuszt a feladaton tartanod, szívesen vagy kreatív és képes vagy célirányosan dolgozni.

4. Hosszú sportok

Triatlon, maraton, biciklis verseny stb. mind azt mondja rólad, hogy bizonyítani akarsz, kitartó és odaadó vagy, ez pedig minden leendő munkaadó számára szimpatikus lehet.

5. Csapat sportok

Egy csapat sportban való részvétel mutatja, hogy jól kitudsz jönni az emberekkel és szeretsz is együtt dolgozni másokkal. Ha pedig netán csapatkapitány vagy, az még a vezetői képességeidre is jó fényt vethet.

6. Blogolás

Ha kommunikáció és média területen szeretnél elhelyezkedni, akkor egy blog nagyon jó hatással lehet a pályázatodra. Azonban figyelj arra, hogy csak akkor segít, ha nincsenek benne hibák, színvonalasak a posztok és aktuális állapotban van.

7. Hegymászás

Aki például szenvedélyes hegymászó és már több, mint 10 különböző országban is csúcsra jutott, erős személyiséget tud mutatni magáról. Ha például utazási irodában szeretnél dolgozni, de nincs tapasztalatod, ez a hobbi például bemutathatja az elkötelezettséged és érdeklődésed a munka iránt.

8. Kerti munka

Ha olyan munkaadóhoz pályázol, ahol fontos a természet, az újrahasznosítás, az energia termelés és am blokk a "zöld élet", a kerti munka mint hobbi tökéletes lehet számodra.

9. Fantázia sport

Ha szeretsz például online egy virtuális csapat menedzsere lenni, akkor nagy valószínűséggel pénzügyi területre pályázol, ahol ez a fajta szabadidős tevékenység a hasznodra válhat. 

10. Fotózás

A fotózás egy értékes hobbi tud lenni, ha olyan munkát keresel, ahol fontos a kreativitás. Ha a fotóidat már egy weboldalra is feltöltötted és nyilvánosságra hoztad, ne felejtsd el a weboldal címét is feltüntetni.

11. Zene

Nem a zene hallgatásra gondolok, hanem a zene művelésére. Ez a hobbi egyébként nem csak akkor jöhet jól, ha zenével kapcsolatos munkát akarsz vállalni, hiszen, aki bármilyen hangszeren tud játszani azt mutatja, hogy képes vagy koncentrálni és fegyelmezett vagy.

12. Minden, ami szokatlan (pozitív értelemben)

Függetlenül attól, hogy éppen saját parfümöt tervezel, vagy karatézol, olyan hobbikat, amelyek pozitív értelemben szokatlannak számítanak, érdemes, hogy helyet kapjanak az önéletrajzban. Csak arra figyelj, hogy tényleg pozitív benyomást keltsen ez a hobbi.

+ 1 : Amit pedig semmiképpen ne írj bele az önéletrajzodba : Olvasás

Azok, akik sokat olvasnak egyértelműen előnyösebb helyzetben indulnak az életben, hiszen sikeresebbek és okosabbak. Mindez viszont nem jelenti azt, hogy ezt hobbinak kell feltüntetned.

A legtöbb ember ugyanis képes olvasni, tehát ez a fajta érdeklődési kör, nem igazán egyedi. Lehet,hogy azt akarod ezzel megmutatni, hogy kompetensebb és figyelmesebb vagy mint mások, de a valóságban ezzel hamarabb ragad rád a magának való jelző.

komment
süti beállítások módosítása