A magabiztosság 3 típusa, amelyeket meg kell ismerned

2019. augusztus 23. 17:34 - Life Advisor

magabiztossag_confidence.pngMindannyian hallottuk már, hogy az önbizalom minden. Úgy látjuk, hogy azoknak akiknek ez már megvan gyakorlatilag mindenük megvan. Nem feltétlenül kell, hogy tökéletes emberek legyenek, de látszólag megvan a karizmájuk azért, hogy mindent bevonzanak, amit csak akarnak. Biztos neked is van olyan emléked például a középiskolából, amikor a népszerű emberekre néztél és azt kérdezted magadtól, hogy vajon mitől olyan népszerűek? Jó sportolók, tehetségesek vagy csak a menő ruhák miatt? Miben különböztek tőled? 

Az igazság az, hogy valójában ők sem voltak jobbak, mint bárki más. Ők csak egyszerűen rendelkeztek a "megfogom szerezni" képességgel és hitrendszerrel. Mindig emelt fővel járkáltak és megvoltak róla győződve hogy az övüké a világ, mindig magabiztosan viselkedtek. A kulcsszó a magabiztosság. Mindig is látszott, hogy ők akkor is bíznak magukban, amikor mások nem. 

A magabiztosság 3 nagy típusra bontható, amelyeket most veled is szeretnék megismertetni, hogy minden információt megkapj, hogyan lehetsz te is magabiztos minél előbb. 

1. Énközpontú magabiztosság

Sokszor összekeverik az egoista viselkedéssel, pedig nem erről van szó. Tény, hogy az ilyen típusú magabiztossággal rendelkező emberek sokszor kiverik a biztosítékot a környezetükben, hiszen minden csak róluk szól, hogy ők milyen csinosak, szépek, tökéletesek és sokakból kiváltják azt az érzést, hogy mi sohasem lehetünk ilyenek, hiszen ők ezerszer jobbak nálunk. Tévedés, te ugyanúgy megvalósíthatod az önbizalom ezen típusát. Kezd mondjuk az önszeretettel, amelyhez itt találsz további tippeket >>>

2. Tökéletességet kereső magabiztosság

A következő típus azok az emberek, akik bizonyos területen törekednek arra, hogy tökéletesen mozogjanak benne és ragaszkodnak is ehhez a kiválasztott területhez. Gyakorlatilag ezt a fajta magabiztosságot láthatjuk a neten is. A sikeres üzletasszony, a világutazó srác stb. Félreértés ne essék, ezek az emberek valóban inspirálóan hatnak másokra, de ez a típus nagyon hamar megváltozhat. 

Mi van akkor, ha bár baromira magabiztos vagy a karrieredben és sikeres üzletasszony vagy, de legbelül tudod, hogy legszívesebben a vécén húznád le a munkát, amit csinálsz? Mi történik akkor, ha már nem olyan jó az a bizonyos munka, akkor is képes leszel magabiztos üzletasszony képét mutatni? 

Mindenképp másfajta magabiztosságra lesz szükséged, amely akkor is működik, ha épp nem a legjobb helyzetben vagy az életedben.

3. Hittel teli magabiztosság

Szerintem ez a legjobb. Ez a típus ugyanis nem függ a külső körülményektől, hanem rendületlen hittel tudod, hogy mindent megfogsz tenni ma azért, hogy a holnapod még szebb legyen. Ez az, ami megmutatja, hogy ha ma még nincs is meg az a bizonyos dolog, amire vágysz, de biztosan megfogod szerezni.

Amikor a belső hangod azt mondja, hogy lehet, hogy most nehéz helyzetben vagyok, de tudom, hogy az életem napról napra jobbá, sikeresebbé válik. Ezen a szinten jössz rá, hogy a világ egy csodálatos hely, bármit elérhetsz, amit akarsz és megteremtheted azt az életet, amelyre mindig is vágytál.

Összességében tehát nem minden magabiztosság ugyanolyan. Különböző típusai vannak és nem mindegyik juttat el téged oda, ahova tartasz. Tehát kérdezd meg magadtól, hogy te melyik típusú magabiztosságot keresed? Ez minden megfog változtatni.

komment
süti beállítások módosítása