Tedd fel magadnak ezt a 4 kérdést, ha örökre elkerülnéd a kudarcokat!

2019. augusztus 17. 12:03 - Life Advisor

kudarc_vissza.jpgFolyamatosan önmagadba és a vállalkozásodba fektettél, de az eredmények valahogy elmaradnak. Eközben látod, hogy mindenki más óriási bevételekre tesz szert, növekszik és kezd legyőzhetetlenné válni. Hamarosan eluralkodik rajtad a kudarc érzése, amely meggátolja, hogy pozitívan gondolkodj, ehelyett szégyent, fájdalmat és nehézséget érzel. Úgy érzed, hogy az élet legyőzött, sírsz, nem látod a fényt az alagút végén. De a jó hír az, hogy dönthetsz úgy, hogy legyőzöd a kudarcot és visszaszerzed az irányítást az életed felett. Ehhez azonban szükség lesz egy olyan gondolkodásmódra, amely kinyírja a kudarcot. Erről szól most ez a poszt és remélem neked is sikerül minden kudarcot magad mögött hagyni most és a jövőben is.

Négy olyan kérdést mutatok neked, amelyet fel kell tenned magadnak annak érdekében, hogy minden kudarcot magad mögött hagyj. 

1. Miért tapasztaltam meg a kudarcot?

A "miért" megtalálása lehetővé teszi, hogy mélyebben felismerd a kudarcot okozó problémát. Ha csak elfogadod a kudarcot és nem keresed a megoldást vagy a lehetséges javítási lehetőségeket, akkor benne ragadsz a kudarcban. Minden kudarc során lehetőséged van megtanulni valami olyat, amely hozzájárul a jövődhöz. Ha nem keresed ezeket a tanulási lehetőségeket, akkor azt jelenti, hogy feladtad, ami pedig még a kudarcnál is rosszabb. Sokszor kiderül, hogy te saját magad okoztad a kudarcot az életedben. Ugyanígy neked is lesz lehetőséged talpra állni.

2. Mit tudok tanulni a kudarcok ellenére?

Az, hogy tanuljunk ezekből a kudarcokból, valószínűleg egyszerűbbe hangzik, mint a megvalósításuk és valószínűleg ez a leggyakoribb dolog, amit a legtöbben elfelejtenek.

Ha valóban fel akarsz mászni a siker létráján, akkor bár utalhatod a kudarcot (én sem szeretem), de meg kell találnod a tanulási lehetőségeket. Minden alkalommal, amikor kudarccal szembesülsz van mit tanulnod belőle, ennek köszönhetően pedig gyorsabban fejlődhetsz.

Thomas Edison 1000-szer vallott kudarcot mielőtt tökéletesítette az elektromos égőt, de soha nem adta fel, sőt ahogy annak idején megfogalmazta : 

"Nem vallottam kudarcot. Csupán egy újabb módját fedeztem fel annak, hogy miképpen nem lehet feltalálni az elektromos égőt."

3. Hogy lehet még ennél is rosszabb?

Tudom, hogy már te is hallottad, hogy az összehasonlítás a siker ellensége, de ebben az esetben nem feltétlen igaz. Ha a kudarc nem okozott halált az életedben, akkor van lehetőséged mindent helyrehozni. Nem létezik olyan kudarc, amelyet ha átélsz, nem tudsz kiszabadulni belőle.

Gondolj csak a katonákra, akik aztán tényleg tudják, hogy a kudarc elérkezhet az életükbe, de van egy fontos küldetésük a hazájuk védelme. 

4. Hogyan fejleszthetem magam, hogy legközelebb ne szembesüljek kudarccal?

Biztos hallottad már Albert Einstein szavait, miszerint : 

"Az őrültség nem más, mint ugyanazt tenni újra és újra, és várni, hogy az eredmény más legyen."

A kudarcokból való tanulás a legjobb módja annak, hogy sikeresek legyünk és megélhessük azt az életet, amelyet igenis szeretnénk. A kudarc az életünk része. Minél gyorsabban megtanulod, hogy hogyan kell jól kezelni a kudarcokat, annál előbb leszel sikeres az életben. Mentsd el magadnak ezt a posztot és ha legközelebb magába kerítene a kudarc érzése, olvasd el megint és hagyd, hogy visszatereljen téged a valódi életbe.

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON! 

Motiváció & Inspiráció & Friss posztok egyenesen a hírfolyamodon!

komment
süti beállítások módosítása