Az 5 leggyakoribb hiba a pályázatodban a Google ex HR vezetője szerint

2019. augusztus 13. 07:30 - Life Advisor

laszlo_bock_google.jpegLaszlo Bock a Google korábbi HR vezetője számos szabályt bemutatott már a munkahelyi pályázatokkal kapcsolatosan a "A Google titok" című könyvében illetve LinkedIn blogbejegyzésében is. A Google-nál folytatott karrierje során több, mint 20.000 pályázatot kapott leendő munkavállalóktól és újra és újra ugyanazokkal a hibákkal találkozott. Sokan sok helyre adnak be pályázatokat életük során. Érdemes kilógnod a sorból és elkerülni az alábbi hibákat.

1. Helytelen formázás

A rendezetlen és zavaró pályázat egyik munkaadó számában sem kelt pozitív benyomásokat. A jelentkezésed az első, ami bemutat téged és a képességeid. Tehát ne sajnáld az időt a helyes formázásra. Maradjatok a klasszikus fehér lapon fekete betűknél, legyenek bekezdések és legalább 2,5 pontnyi sorköz. Ne egy ömlesztett pályázattal próbálj nyitni, mert az hamar a kukában landol majd.

2. Bizalmas információk közzététele

Ügyelj arra, hogy a jelentkezésedben ne tegyél közzé bizalmas információkat az ügyfeleidről vagy korábbi munkaadódról. Ha mégis megteszed, akkor hogyan lehetne a jövendő munkaadód biztos abban, hogy az ő általuk védett információkat nem adod át másnak. Ezért sem az önéletrajzodban, se a motivációs leveledben ne adj ki bizalmas információkat.

3. Helyesírási hibák

A helyesírási hibák szintén nem hagynak jó benyomást. A hibákkal teli pályázat azt sugallja, hogy nem vetted komolyan a jelentkezést és nem tettél bele kellő erőfeszítést. Mielőtt elküldenéd a pályázatod olvasd át többször, sőt az is megoldás lehet, ha ismerőseidnek, barátaidnak is megmutatod. Több szem, többet lát. 

Laszlo Bock azt javasolja, hogy a végéről indulva olvasd át ismét a pályázatod, így ugyanis nagyobb az esélye, hogy kiszúrod a hibákat.

4.Túl hosszúra nyúlt pályázat

Az önéletrajzodnak rövid leírást kell adnia a szakmai képesítéseidről, nem pedig egy teljes élettörténetet kell elmesélned benne. Mivel a jelentkezés nem egyenlő az állásinterjúval. Bock szerint 10 év tapasztalat / 1 oldalnyi önéletrajz az aranyszabály. Tehát röviden, elkerülve az extravagáns információkat.

5. Hazugság

Nem felelsz meg a munkakör minden követelményének? Egy dolog, amit azonban soha nem szabad csinálnod : hazudni. Függetlenül a végzettségeidtől, nyelvtudásodtól a tisztességtelen információk feltüntetése valószínűleg nagy kárt fog neked okozni, sőt a hitelességedet is csorbítja.

Ahelyett, hogy hazudnál, tegyél lépéseket, hogy valóban megszerezed a most még hiányzó készségeket. Tarts meg a hitelességed és legyél őszinte.

komment
süti beállítások módosítása