3 tipp, amivel újratervezheted a vállalkozói elméd

2019. július 27. 14:07 - Life Advisor

vallakozo_elme.pngA gondolkodásmód a siker egyik fontos összetevője. Pozitív hitrendszerek nélkül, nehezebb megküzdeni az utunk során felmerülő akadályokkal, azonban ha pozitív gondolatok töltik fel az elméd, sokkal könnyedebben veszel bármilyen kihívást. Ahhoz, hogy te is pozitív gondolatokkal töltődj fel ideje újra felturbóznod az elméd.

1. Nem vagy egyedül

A siker csapatmunka. Egyedül nehéz létrehozni. Ha az összes felelősséget egymagad akarod vállalni, akkor véletlenszerűen olyan akadályokat gördíthetsz magad elé, amelyeknek nem is kellene ott lenniük. Az út elején könnyű minden szerepet egy személyként kitölteni. Egy személyben vagy könyvelő, marketinges, projektmenedzser, értékesítő, adminisztrátor, szolgáltató és sok minden más.

A kulcs itt az, hogy ne ragadj benne sokáig ebbe a helyzetbe. A vállalkozásunk elindításakor könnyű csak és kizárólag a pénzzel foglalkozni, de ez nem minden. Ahelyett, hogy csak és kizárólag a bevételre fókuszálnál, fókuszálj a szabadságra. Amikor az üzletedből származó bevételt egy remek csapatba fekteted be, könnyebé teszi számodra a munkát, hiszen ténylegesen arra a tevékenységre fókuszálhatsz, amely bevételt hoz.

Túlzásnak tűnhet, de figyeld csak meg, hogy ha van segítséged, akkor az üzleted sokkal jobban fog fejlődni, mintha te magad akarnál csinálni mindent. Nem beszélve arról, hogyha szerinted egymagad elvégezni mindent jó ötlet, akkor hamar 60 órás munkahetekbe fogsz belecsúszni és nem marad időd arra, ami igazán fontos.

2. Beszélj úgy, mintha már meglenne minden

A szavaknak teremtő erejük van. Tehát, amikor a vállalkozásodról beszélsz, amikor az ügyfeleidnek, munkatársaidnak, csapatodnak beszélsz valamiről, akkor azt csak és kizárólag pozitív hangnemben és pozitív gondolatokkal tedd. A pozitív kilátások lehetőséget teremtenek. Beszélj arról, amit akarsz.

Ha azt szeretnéd, hogy az üzleted sikeres legyen, írj le 5-10 pozitív mantrát, hogy minden reggel ezzel kezdhesd a napod. Mond ki ezeket pozitív érzésekkel úgy, hogy az egész testedet átjárja a pozitivitás. Az eredmények önmagukért fognak beszélni.

3. Elfogadás, alkalmazkodás. Lépj rá a sikerre vezető útra!

A tervek és a célok nagyszerűek. Olyan, mint amikor a GPS-el megtervezed a célod és hagyod, hogy vezessen, azonban az út során jöhetnek olyan tényezők, amelyek az optimális utat mutatják meg számodra. Létfontosságú, hogy megtanulj alkalmazkodni az út során kialakult változásokhoz. 

Az első lépés, hogy elfogadjuk és megértsük, hogy a változás elkerülhetetlen. Vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudsz irányítani, ám befolyásolják célod felé vezető úton való haladásod.

A kulcs a célod. Az utazás során mindig alkalmazkodni kell a váratlan kihívásokhoz, feladatokhoz, nehézségekhez és a problémák leküzdéséhez, így felülmúlhatod a céljaid.

komment
süti beállítások módosítása